跳至

首頁

尾頁

大宅

請問在Sydney有好的搬屋公司可介紹嗎?他們收費是按鐘定按人頭計?會收額外費用嗎如住有樓梯的apartment? Thanks!

大宅

回覆:Sydney 搬屋公司?

間間收費唔同。我剛剛搬屋,用果間係一個鐘$65兩個人,樓梯冇另外收我錢。

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章

最好找在家附近的搬屋公司, 因他們的收費是從自己出發的地方開始計時(可能),
像我上次搬家為找一家好口碑的公司, 預約時已說明要上落樓梯,
他家收費從1個半小時起錶計程 (他家到我家的路程 $70/hr),
2個鬼佬超大隻, 搬得很快手中間沒有休息, 4小時完成 (合共5.5小時).
因服務良好, 每人給了$50 小費.

當時也買了搬家保險, 他們代下單 $56包全屋傢電.

Mrs.Kangaroo  從自己出發的地方開始計時 <----- local companies are like this.  發表於 12-6-13 18:20

大宅

回覆:hillgrove 的帖子

仲想問吓他們會幫埋拆床的嗎?

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章

拆床拆櫃都會幫, 時間照計.

hillgrove  Thanks.  發表於 12-6-15 18:47

伯爵府

(從自己出發的地方開始計時)

意思是搬運工人出發的地方 (可能係佢哋屋企)
不是我家

伯爵府

wiiabcd 發表於 12-6-13 18:03
拆床拆櫃都會幫, 時間照計.
可能要自備拆床工具, 膠帶布條等. 他們隨時要你去買回來.

首頁

尾頁

跳至