跳至

首頁
34567...24

尾頁

大宅

回覆 clara1975 的帖子

請問你光明叩門表既編號大概係幾多?會係順文叩門表編號約見定係揀黎見呢?

大宅

謝謝你通知! 等我唔使等! 弓喜!!! 請問你是否識人的

大宅

伯爵府

畀面勳章

引用:回覆+clara1975+的帖子 請問你光明叩門表

原帖由 suenyuki 於 12-06-21 發表

請問你光明叩門表既編號大概係幾多?會係順文叩門表編號約見定係揀黎見呢? ...
冇填過表,跨區叩門。

伯爵府

畀面勳章

引用:回覆+clara1975+的帖子 謝謝你通知!+等我

原帖由 pfong 於 12-06-21 發表

識人機會係咪大D?

大宅

我選天循, 學校參觀我有去, 自行派到, 電腦派位甲乙都係首選, 我叩門時有校長信, 有做porfolio, 佢份申請表我仲用心咁填, 而面試時老公請假去, 仔仔有問有答, 表現淡定, 老公都話面試時個感覺好愉快. 我自問做到的事都做到, 真係好有誠意,但都唔收, 但聽到樓上媽咪話收左, 唔多唔小都有失望, 唔係因為入唔到循小既失望, 而係即使做到能做的, 好有誠意, 即使學校有空位, 都未必會選我哩類死心塔地, 一心一意既家長.

家長會時, 主任說想增加機會, 要在首次輪都選她們, 即使有做到, 學校有位, 都未必先選番哩類家長, 浪費左個機會且心機... .

大宅

爸B勳章

回覆 buyer 的帖子

有D小學都係咁.....開小一簡介時就講自行+統一揀第一志願~面試機會就優先
我揀果間全部做晒 , 連面試都沒份!! 好後悔揀佢做第一自願!!

大宅

叩門都叩到我灰晒...

大宅

Angel小茵 發表於 12-6-21 23:17
叩門都叩到我灰晒...

我都係, 唔係無回覆就是後補位.............開始諗小朋友係咪真係咁差, 好灰,
我只係想係返本區啫, 都咁難

大宅

叩門都叩到我灰晒...
我都開始意志消沉

大宅

叩門時不是有張表要填嗎?那請問你是否只交了profile?

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

yiuyiumun 發表於 12-6-21 13:38
收咪電話通知囉,唔收咪等七月初收信囉!
應該係咁𠺢嘞

咁有無人收到徐小通知話收左???

大宅

引用:Quote:yiuyiumun+發表於+12-6-21+13:38+收

原帖由 teresa621 於 12-06-22 發表
咁有無人收到徐小通知話收左???
我都想知。

但我聽番上年叩門既家長講,上年係今日見完聽曰已經有通知。

:unknown

伯爵府

畀面勳章

引用:回覆+clara1975+的帖子 叩門時不是有張表

原帖由 suenyuki 於 12-06-21 發表

叩門時不是有張表要填嗎?那請問你是否只交了profile?
你指是叩門表,有填呀但唔知係咪順號碼通知mouth:

大宅

引用:Quote:原帖由 suenyuki 於 12-06-21 發表回

原帖由 clara1975 於 12-06-22 發表
你指是叩門表,有填呀但唔知係咪順號碼通知
佢張表格好簡單
而家仲未有消息,即係可能又落空了

伯爵府

畀面勳章

個個叩門都叩到灰哂...
聽到有其他小朋友叩打成功登佢地開心之餘又諗...
幾時輪到我個女呀...唉...

呢幾次面試比我體會到...臨場表現重要之外...
仲有要有運氣!!!! 如果 in 個小朋友嘅老師合佢眼緣..就事半公倍!!

大家繼續努力啦...

子爵府

yiuyiumun 發表於 12-6-22 02:28
我都想知。

但我聽番上年叩門既家長講,上年係今日見完聽曰已經有通知。

咁快呀?但我見佢今年面試時好強調係一定3星期內收唔收都會通知,叫家長唔洗打番去查詢,又話後補PROFOLIO都唔會收,話校長只係睇成績/評估加面試紀錄ONLY......
第2日就通知收既話應該係好想收果個學生~@@

子爵府

happy_nc_baby 發表於 12-6-22 09:42
佢張表格好簡單
而家仲未有消息,即係可能又落空了

光明張表格只係留資料,咩都唔洗交咋WO我見到,如有位再通知面試...

子爵府

叩門都叩到我灰晒...

我都係咁話,26號去元小,機會一樣係超微....搞到無哂心機,依家最大機會係惠洲....我都係但求讀番本區姐,唔想誇區都咁難..............

伯爵府

畀面勳章

teresa621 發表於 12-6-22 14:08
我都係咁話,26號去元小,機會一樣係超微....搞到無哂心機,依家最大機會係惠洲....我都係但求讀番本區姐,唔 ...
你 26號都去元小呀? 我就約左下午囉...
起初諗呢間都好微...點知都有得見...
大家努力啦...

首頁
34567...24

尾頁

跳至