婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

大宅

qy_yeung 發表於 12-6-18 18:40
之前有個話係你老公update你既狀況,是否真的是你的C6
我有叫佢代我喺到同各位講對唔住呀,我俾咗個網址佢又註明"婆媳版"叫他唔好開錯post, 不過我唔知佢用咩名, 事後他send msg話"done, you have got a lot of friends, how lucky you are" 咁我信佢有幫我咁做就冇追問了~
請問佢係唔係講錯嘢?

kayingivy  唔好成日亂諗啦,你老公好好,無講錯嘢  發表於 12-6-18 20:31

男爵府

引用:Quote:qy_yeung+發表於+12-6-18+18:40+之前

原帖由 A.Yin 於 12-06-18 發表
我有叫佢代我喺到同各位講對唔住呀,我俾咗個網址佢又註明"婆媳版"叫他唔好開錯post, 不過我唔知佢用咩名 ...
唔係,佢無講錯嘢!
只係有好多好多JM(當然包括我)留言支持你地,同埋叫佢一定要睇住你、保護你,等你可以安心養胎!

A.Yin    發表於 12-6-18 19:08
:-D 我於七月四日在廣華醫院出世 :-D 4/7 = 3.27Kg 13/7 = 3.7Kg 4/8 = 4.2Kg 23/8 = 5Kg

大宅

回覆:真係唔知點算好-深層矛盾 2

Support support

別墅

回覆:A.Yin 的帖子

當然冇講錯嘢啦而且仲比我地知佢係一個有責任感同好愛你的一個好c6 你真係冇嫁錯人

菜菜媽    發表於 12-6-18 21:36

大宅

而家身體要緊,多點休息。你99啲野留俾男家處理嗱,雖然説要完全置身事外很難,但盡量啦,花多啲時間諗下就出世既bb,人都開心啲。

禁止訪問

大宅

退下火線,專心養胎。其他事就等你C6家人自己拆掂,support

公爵府

冇諗過妳會第二版

唔知第幾個

報到先

複式洋房

加油,依家最最最緊要係養胎

男爵府

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章

A.Yin 發表於 12-6-18 18:55
我有叫佢代我喺到同各位講對唔住呀,我俾咗個網址佢又註明"婆媳版"叫他唔好開錯post, 不過我唔知佢用咩名 ...
佢冇講錯嘢, 佢的post令大家都放心了~ 你很幸運有個咁錫你的老公, 要好好珍惜!!!

禁止訪問

畀面勳章

引用:Quote:qy_yeung 發表於 12-6-18 18:40 之前

複式洋房

見到你老公個留言個時,大家至安心啲!為左BB,你要小心身體,唔好太勞動~

別墅

引用:Quote:qy_yeung+發表於+12-6-18+18:40+之前

原帖由 A.Yin 於 12-06-18 發表
得閒叫你 C6 上嚟舒發下情緒啦! 我哋一樣好似支持你咁,支持佢架!

74869  好事呀!! "質埋質埋" 好易有情緒病. 同時, 亦俾緊6299知 "我唔係俾你亂咁舞"  發表於 12-6-19 10:06
A.Yin  ,佢依家已經毫無保留,將情緒發洩喺6299身上  發表於 12-6-18 20:52

大宅

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

想唔想睇下佢留言個 post [尊重你的意願,而家將連結刪除了]

令人好感動,你 C6 為左你 & BB 勇敢面對你99

A.Yin  我唔敢睇呀....  發表於 12-6-18 21:23

大宅

Net Meeting 篇

話說去完language school同8妹swapped 咗"屋",番到屋企收到媽咪電話......
事後問番daddy點解去北京,原來又係C6一路問daddy 意見,明明我同佢哋講的feedback係愛莫能助,唔知點解daddy同C6咁多嘢傾。
Daddy話62攪太耐,不過太耐的意思係99唔係8妹,佢覺得再唔push 62就越來越多事,至於net meeting佢同62講咗D乜,就唔肯透露~

當晚我覺得自己好冇用好對大家唔住,情緒不穩又廢事俾daddy見我咁樣就冇參與net meeting, 我只係坐喺電腦以外的則邊聽,會議大概:

C6:到底個女仔係邊個嚟(非常不耐煩語氣)

62:發改委嗰邊的,講你都唔識

C6:我理得你大6 咩委,我一定唔會俾佢入屋,佢今日仲叫XX(我)去學校,你又話搞,又話智取,你哋到底想點,係唔係要個大肚婆管接送,一係我辭咗份工照顧佢囉,要學英文呀嘛?好!我日日同佢講英文,餐餐煎牛扒沙律,我唔識煮飯架,你咪睇下佢頂到幾多日

62:你發我脾氣都冇用,又唔係我攪出嚟嘅(非常悔氣)

男爵府

老爺開始賴皮

我諗係我地之前太肉緊你,俾好多意見你,搞到你本來想上來呻,點知上來都好大壓力。你想休息下我地又點會怪你呢,以後我地都會純支持,唔會左右你太多,你放心慢慢呻啦。

A.Yin  唔好唔好,我有唔啱丶懦弱丶婆媽都敬請各位多加提點  發表於 12-6-18 22:10
菜菜媽    發表於 12-6-18 21:38

男爵府

記住唔開心要講,唔好鬱埋鬱埋,你心情好D,第時BB都好湊D!

A.Yin    發表於 12-6-18 22:07
:-D 我於七月四日在廣華醫院出世 :-D 4/7 = 3.27Kg 13/7 = 3.7Kg 4/8 = 4.2Kg 23/8 = 5Kg

大宅

玩具勳章

support support~~
我的Dream Heights代碼: NLZWVB

大宅

爸:X生,咁你又有咩建議呢

62:(受委屈語氣),呀親家,我都係星期X(我唔記得星期幾),先查到佢(8妹)係邊個,問老婆佢又唔講,我都需要D時間處理

爸:我怕你姑息養奸啫(唔知我爸指8妹屋企定99)

62:發改委同我哋做生意的關係敏感,要好小心先得,你都明架?

爸:我唔明大6 D嘢,我主理海外嘅。講真,三個男人大家開門見山無謂兜來兜去,你唔煩我都厭

62:.......唉....呢D事行錯路可大可小,影響好深

爸:即係要佢兩隻嘢(我n C6)啃?要我女照顧佢(8妹),
亦即係幫佢99你老婆佢呀媽抹_忽?

62:親家,我都有做嘢架,發改委唔係你話識就識

爸:X生,你老婆識咩人,又經咩人識咩人你會唔知?你唔係同我講笑呀哇。唔通你老婆按按下摩見隔離幾好傾識架咩!

C6:一係你話俾我聽點做

菜菜媽  "唔通你老婆按按下摩見隔離幾好傾識架咩! "    發表於 12-6-18 22:51

首頁

尾頁

跳至