婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

加油! 加油!

別墅

唔係想催樓主,不過真係好想知跟住發展成點

A.Yin  書寫進行中,請稍侯片刻  發表於 12-6-19 13:43

大宅

74869 發表於 12-6-19 10:20
你99 真係"不知所謂"都唔夠形容佢!!!
無聊又幼稚... 真係覺得依個世界係佢嘅咁...
就是唔係嗰度幣!62真係唔係省油的燈架!
慢慢大家從對話中可以多少感受到

所以就算我哋(至少我單方面係咁諗)會撐唔惦(真是無啦啦洗咗好多錢),點都唔會用62 trust account 的一毫子

大宅

62:一係你幫他租噠地方住住先,學校附近

C6(發哂脾氣)又搵?咁不如我轉行做agent 啦,XX(我)日日搵樓,我平白無故做乜要幫佢,一陣呀媽又整多幾件,咁我不如開檔做agent,轉行做職業home stay啦

62:係!你有毛有翼,份工養得起老婆,咁我的生意又點呀,咁大個人講嘢成個細路咁,你要親家見笑!

爸:呀X生,你成日話女人嘢唔好理,有話咩唔明都要忍,忍忍下連粒痔瘡都忍埋出嚟(有點嘔心請見諒),越搞越大粒你話點搞嘞。
你話幫個女仔租屋住,租冇所謂,問題係你個仔係監護人吖嘛

62:我知我知,咁佢呀媽洗濕咗個頭唔通真是告佢咩,你告佢咪又係我揹,仲唔夠煩呀

子爵府

睇完62既對話,一路話攪緊,一路叫你幫8妹租屋,覺得62好似拖緊你地,諗住拖拖吓你地會硬食。

子爵府

:;pppp::;pppp::;pppp:除左伸條脷出泥俾d麻煩友睇之後都唔知可以做咩

子爵府

畀面勳章

好彩澳洲生小朋友有錢份 , 如果唔係真係清你地袋先安落

A.Yin  不過我C6remunnation 多過limit 攞唔到baby bonus, 再加上我medibsnk 冇hospital cover  發表於 12-6-19 15:11

大宅

C6:咁我番嚟自己同呀媽講

62:你講有咩用,佢肯聽你支笛先得格,如果佢肯聽就唔會打俾新抱仔落下馬威啦,佢做咗咁多年人,喺深圳唔止十年八載,佢做得D咁的事,就好有把握同人哋關係密切又有後著(xyz....62 理由太多我記唔哂)

爸:啪!(一掌打落將枱到,我當時嚇到成個彈起,即刻拍下個肚,驚嚇親BB)
X那星,男人老9,轉彎抹角,你不如同你個仔講,其實你心裡面好高興,因為你老婆誤打誤撞幫你拉到個金礦,會有好多油水,只要個仔忍下就得嘞

62:親家,你點解咁講,我唔係咁的意思,不過好來好去免傷和氣嘛,我老婆衰但個讀書妹都係無辜,大家中國人有乜為呢

c6: first 個女仔嬌生慣養死纏難打,唔肯面對現實stand on her own feet, 呢種嬌嬌女我見到就反胃,second, 你今次妥協,暗訝底遷就呀媽,一而再再而三,遲D佢可能幫我喺大6登記結婚,連老婆都搵埋

62:我俾咗錢你買樓,你儘快買過層樓,叫佢搬入去舊屋囉

C6:佢同我老婆喺學校個counsellor面前講話冇飯食冇人照顧呀?你以為佢屋企咁易話為?你知唔知呀媽同佢屋企講幾多大話,外父喺度我都唔怕講,又話XX(我)會點樣照顧佢?又要煮飯又要接送,仲有我咁大個人你供書教學就夠了,我要有地方住,我有我自己辦法,唔勞你粗心,層樓我自然會俾番呀媽,我供咗嗰幾十萬我檔俾佢養老。

爸:再咁講落去都冇意思的YY(c6)你繼續搵地方先,租又好買又好,講到尾你呀媽都未必是想俾佢(8妹)住。不過人哋算係小朋友,你大方D,安頓好佢先,有乜3口6面同佢講,唔好呃佢亦唔好拖,等佢清清楚楚知道現況,澳洲話安全唔安全,有咩事大家都唔安樂。

62:總之你俾D時間我搞

就咁就收缐嘞

Net meeting篇完

下篇8妹大鬧service apartment

大宅

引用:爸:X生,咁你又有咩建議呢62:(受委屈語

原帖由 A.Yin 於 12-06-18 發表
爸:X生,咁你又有咩建議呢

62:(受委屈語氣),呀親家,我都係星期X(我唔記得星期幾),先查到 ...
唔通你老婆按按下摩見隔離幾好傾識架咩!>好搞笑!你有c6 & daddy支持你,應該無事嘅。

翡翠宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

A.Yin 發表於 12-6-19 15:08
C6:咁我番嚟自己同呀媽講

62:你講有咩用,佢肯聽你支笛先得格,如果佢肯聽就唔會打俾新抱仔落下馬威啦, ...
A.Yin 對你男家嗰邊,除左你C6 ,我只有對佢地講幾句

攪錯呀,為左自己利益,完全唔理你地

男爵府

真係睇到眼火爆

老爺今次都係正衰人,唔怪之拖左咁耐都解決唔到。

A.Yin    發表於 12-6-19 21:07

禁止發言

伯爵府

好媽媽勳章 陪月勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

下篇8妹大鬧service apartment

真係比個癲99搞到家無寧日
別人笑我太瘋癲,我笑你們更低b~~

水晶宮

你C6真係俾佢地搞到心力交疲,重要顧住份工,遲D又耍搬屋,真係悪頂。

A.Yin  想搬都無得搬呀大件傢俬租,細件的從新買過哂,我會買最基本的用住先  發表於 12-6-19 21:09

子爵府

睇到扯晒火世伯講得一d都無錯, 有人發現大金礦

男爵府

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章

我都覺得你62唔會得罪佢老婆同班大陸人~ 你爸又好難幫到你d乜~ 唉~

A.Yin  62算係後尾有補獲咁啦,佢呢種人要win win situation  發表於 12-6-19 21:13

大宅

愈睇愈心酸
人地睇就會覺得你地2個應該好幸福(62做生意,99有勢力)
呢D 8婆99 真係要有件大大單既野佢先識收

A.Yin  已經獲獲新鮮獲獲金,佢都未收  發表於 12-6-19 21:14

大宅

唔好勞氣, 呢D已經係過去式
歷史遺留落嘅問題, 咪等專業搞"史"棍99自己執生, 你同BB安安靜靜坐埋一邊等睇戲

下個月阿B又再大隻D, 夜晚你小腿容易抽筋, 半夜又會瞓唔好, 如果可以, 買定媽咪枕頭+暖水袋, 同換對鬆少少嘅鞋

A.Yin  請問暖水袋要嚟點用?  發表於 12-6-19 21:15

大宅

真係唔知點算好-深層矛盾 2

uncle睇得好透,big 6妹屋企背景强勁,你62覺得有利可圖!

A.Yin  老豆萬歲  發表於 12-6-19 21:16

伯爵府

下篇8妹大鬧service apartment ?

When!

A.Yin  嚟緊....  發表於 12-6-19 21:16
慢慢來, 吾洗急, 但最緊要快.

首頁

尾頁

跳至