懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我開刀生後都有40天了,已經無食薑酒醋,但係D惡露仲未完,日日都仲有D,起初變啡,但早兩日又紅返,係唔駛用巾巾,用護墊都得,不過一路keep住都有惡露,好煩!有人話開刀生惡露十幾日就無,究竟我是否正常

子爵府

引用:我開刀生後都有40天了,已經無食薑酒醋,但

原帖由 idykawaii 於 12-06-23 發表
我開刀生後都有40天了,已經無食薑酒醋,但係D惡露仲未完,日日都仲有D,起初變啡,但早兩日又紅返,係唔駛 ...
醫生話變紅反要睇醫生咼 我生完6日就冇 不過傷口有流血 因為爆左

男爵府

回覆:LSHMWS 的帖子

唉,D惡露好煩。我發覺每次泵完奶後就來的,唔知同泵奶有無關係? 咁你傷口好了未?

別墅

回覆:究竟悪露幾時清晒?

我惡露黎左3個星期呀,2星期左右開始變少,有時紅有時啡,第3個星期就完哂

男爵府

開心吸收勳章 DHA勳章 hashtag影視迷勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 idykawaii 的帖子

我果陣50日左右先清晒,之後過左10日度尼m,我都係餵人奶,唔知有冇關係??
大家要加油!!

大宅

回覆:究竟悪露幾時清晒?

我都係開刀,生完飮左幾包生化湯清惡露,剛坐完月。
原本過左12朝果幾日清左9成幾,傷口埋得幾靚。
被爸媽逼一日3餐食雞酒,薑醋!
點知,惡露又増加!
雖然唔係紅色,係啡色。
入面傷口仲隱隱作痛多左。

我開刀一直唔想太早食燥嘢,加上本身熱底。
究竟關唔關進補事?無奈。。。

伯爵府

DHA勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 BK猜猜猜慶中秋

不如先睇下醫生~
40天有d耐,請同時留意其味道是正常。

首頁

尾頁

跳至