網購天地

跳至

首頁

尾頁

子爵府

減齡達人勳章

收到对鞋2只都是左腳, 但已自動確認收貨, 我可以點做? 系咪可以維權? 因我用集運, 唔想寄返比賣家, 如選【不退貨, 協商部分退款】 通常要退返多少成才合理? 請指教

男爵府

oilaioilai 發表於 12-6-25 01:54
收到对鞋2只都是左腳, 但已自動確認收貨, 我可以點做? 系咪可以維權? 因我用集運, 唔想寄返比賣家, 如選【 ...
真係無奇不有.
旺旺賣家傾下先啦, 睇下佢點.

如果佢唔肯, 維權好難, 因為你大陸已經簽收左. D衰賣家會話你屈佢.
我其實好歡迎pm的.  

男爵府

映張相比賣家睇,同佢商量,睇佢肯唔肯比埋隻右腳你=.=,自己出返郵費,好過著唔到mouth:
]

別墅

先找賣家問一下
傾唔掂差評佢

禁止訪問

子爵府

減齡達人勳章

影咗相比佢, 最衰唔系tmall 買, 佢一定要我全对退回不很退錢, 開頭又話補返10元比我及退回運費由佢出, 跟住又話因為收货過咗7日為由, 要我自己出運費兼冇10元比我, 系度出爾返爾, 有d嬲!!
佢而家重提出要我給他好評及5星先, 到佢收到货后才犮回對鞋及補返10元比我。 哎... 對鞋120人仔, 唔退就化為烏有, 退就好似受佢控制咁, 好烦....我應該點做呢? 其實我啱啱學識淘嘢冇耐, 真系唔知點同d賣家鬥法, 唔該比d意見我

ps: 我7月頭會返深圳, 順便可寄回比佢

男爵府

oilaioilai 發表於 12-6-26 01:23
影咗相比佢, 最衰唔系tmall 買, 佢一定要我全对退回不很退錢, 開頭又話補返10元比我及退回運費由佢出, 跟 ...
過唔過7日唔係問題但我個人認為可以接受

補10元都當佢出退貨運費啦.
如果你唔想再同佢煩, 試下退錢
鞋既野, 少一對唔少.
我其實好歡迎pm的.  

子爵府

oilaioilai 發表於 12-6-26 01:23
影咗相比佢, 最衰唔系tmall 買, 佢一定要我全对退回不很退錢, 開頭又話補返10元比我及退回運費由佢出, 跟 ...
我估你緊係透露咗喺香港啦,比人睇死你唔方便退貨咯,咪改囗唔肯退錢,而堅持要你退番貨比佢囉,嗱,學精喇,下次打死都唔好認喺香港喇!

男爵府

麥豬豬 發表於 12-6-26 01:51
我估你緊係透露咗喺香港啦,比人睇死你唔方便退貨咯,咪改囗唔肯退錢,而堅持要你退番貨比佢囉,嗱,學精喇 ...
我都從來唔會透露半句.
我其實好歡迎pm的.  

子爵府

減齡達人勳章

麥豬豬 發表於 12-6-26 01:51
我估你緊係透露咗喺香港啦,比人睇死你唔方便退貨咯,咪改囗唔肯退錢,而堅持要你退番貨比佢囉,嗱,學精喇 ...
嗚嗚...我冇透露我喺香港ga! 佢要求我明天退回他, 我話最快要等下次放假7月7日才有空寄回, 可能佢覺得咁遲才退到貨, 估到掛!!
話時話, 我覺得d賣家好似知道我喺香港咁..... 因我試過問
其他賣家犮深圳幾錢, 嗰賣家反而問我點解電腦顯示你在香港, 但要寄去深圳收貨?

子爵府

減齡達人勳章

psr1 發表於 12-6-26 01:53
我都從來唔會透露半句.
我都從來冇透露我喺香港ga...... 因我話最快要等下次放假7月7日才有空寄回比佢, 可能佢覺得咁遲才退到貨, 估到唔係內地人掛

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

引用:Quote:麥豬豬 發表於 12-6-26 01:51 我估你

原帖由 oilaioilai 於 12-06-26 發表
嗚嗚...我冇透露我喺香港ga! 佢要求我明天退回他, 我話最快要等下次放假7月7日才有空寄回, 可能佢覺得咁遲 ...
人地睇到架,就算旺旺資料改晒廣州,佢地都知,好似係睇你淘寶個人信息

郁D就起晒鋼, o係論壇好難生存架, 學下大方d接受人地建議, 唔好咁小家!

男爵府

你有冇做身份驗證?
如果有淘寶個人資料會so你係香港人

首頁

尾頁

跳至