少年成長

跳至

首頁

尾頁

男爵府

呢個細路應該點教???

我個仔4歲.....好鐘意超人......無論同佢玩&傾計都係關於超人.......又鐘意睇電視......除此....就對任何事都無MUD興趣.......其實我好少俾佢睇超人&電視......但有人就係話妳越禁佢......佢就越想......但每次佢睇時的反應.....又好另我擔心......都唔知應該用咩態度對待!!!!! :-( :-( :-( :-(

大宅

Re: 呢個細路應該點教???

我個女前果輪都好鍾意超人,你知啦,女仔之家鍾意超人,行過文具店都要買番一個,我奶奶又買,終於有日見佢唔係屋企,將d超人收埋散,佢問到就話d超人壞左,攞左去整,如是者過左一個星期佢都無問,當然我有同奶奶講明,口供要一致啦.

複式洋房

點解好少睇電視,又會識超人既?

我老公個兒甥都係咁 ... 不過就係因為我老公個妹,即係個小朋友個媽咪成日買超人比佢先會咁。戒唔甩架 ... 因為佢 d 同學仔都日日講超人。你個 b 幾歲呀?如果未返學就有機會戒到。同埋,加 d 其他卡通人物比佢揀,等佢知道唔止超人一樣野咯!

男爵府

因為亞仔係婆婆屋企睇.....佢表哥又係好鐘意....所以咪咁沉迷囉......其實如果佢唔係咁唔專注....我都無mud 所謂.....如果佢學習可以同樣咁專注.....咁就好啦!!!

複式洋房

之前我上親子班個亞 sir 話細路仔沈迷一樣野或者唔專心做事都可以改正,但愈細個就愈易改,同埋要積極搵出原因先可以對症下藥。

首頁

尾頁

跳至