爸爸專區

跳至

首頁
12345...13

尾頁

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

Re: 有無73年既爸爸入來傾下

我地都要返工, 本來諗住我老婆可以唔做湊BB先, 不過佢老板又同佢講話公司(3人公司)冇左佢唔係好得... 好想佢生再都繼續做喎...

kenngkk 寫道:
個都覺得初生BB最好都係自己湊,唔係等日唔跟你或聽你話

[quote]
gas8ba 寫道:
歡迎Simar加入 !
我唸版主Raymond兄都會好歡迎ge .

個人覺得初生BB最好都係自己或者屋企
親人幫手湊 . 請工人ge朋友最好只係比
工人幫手做其他家務好D . 一來安全D又
可以自己體會做人父母辛苦背後的歡愉 ,
呢D都係人生美好回憶ge重要部份黎ga .

:-P [quote]
Simar 寫道:
大家好, 我都係 73 年出世0既... 不過BB 要到 7 月先出世...

可唔可以先報到呀

同埋我想問, 你地個 BB 邊個湊呢?
[/quote][/quote]
一張好的作品,畫面要簡潔有力。所以有人說攝影是減法畫畫是加法的意思就在這。

一張好的作品,需要有好的內容,好的構思、好的規劃,最重要的是觀察力、有人文藝術涵養以及感性知性的心。當然,相機隨身帶著。

大宅

咁Simar 你地屋企長輩得晤得閒幫手湊阿?
[size=large]擇善固執  矢志不移

複式洋房

我都煩緊無人湊BB同女女

大宅

kenngkk兄,你生意咁忙小朋友又自己湊返,真係晤簡單.

複式洋房

gas8ba 寫道:
kenngkk兄,你生意咁忙小朋友又自己湊返,真係晤簡單.

我就係近幾年生意不夠,加上年尾又多一件,真係百上加斤....大家爸爸繼續努力

大宅

沒錯沒錯!
係要努力D先得囉.......
小弟仲唸住追多個添.

複式洋房

gas8ba 寫道:
沒錯沒錯!
小弟仲唸住追多個添.

追多個負擔真係好大

大宅

或者因為自己係獨仔,所以希望下一代倆兄弟/妹可以互相
扶持延續親情 .
kenngkk 寫道:
[quote]
gas8ba 寫道:
沒錯沒錯!
小弟仲唸住追多個添.

追多個負擔真係好大[/quote]
該用戶已被刪除

複式洋房

[quote]
gas8ba 寫道:
扶持延續親情 . [quote]

我亦好同意,我不想女女日後因為我倆老而負全部貴任,所以生多一個辛苦D亦值得

大宅

其實我都沒預期第時仔女一定需要肩付起養我倆老ge責任,
只希望佢地可以體面咁自立於社會上 , 並成為有用的人就好安慰囉....
因為我覺得BB由來到呢個世上個一刻,帶給我地ge歡樂溫馨
已經係一路對我地ge報達了.
kenngkk 寫道:
[quote]
gas8ba 寫道:
扶持延續親情 . [quote]

我亦好同意,我不想女女日後因為我倆老而負全部貴任,所以生多一個辛苦D亦值得

大宅

hi! 梓希爸爸 ,
睇來大家都差晤多都一樣比類似ge問題困擾 ,
不過以本人來講, 老婆響屋企湊仔沒做野 ,
自己ge危機感都幾大 , 所以成日要提醒自己要
努力撐落去 , 迷惘ge心情真係都盡可能晤表露出來 .
事關佢響屋企湊仔已經好辛苦, 晤想佢又擔心我一份.
rita老公(^_^)梓希爸爸 寫道:
我都係打工仔一名.都叫做到某啲有titlt嘅職位.

但有時見到啲中學同學,好幾個已經做咗老板仲有一定成績,又都會覺得自己好冇用.

尤其是當老婆工作上受盡壓力但又不能放棄份工時,更加覺得心痛,覺得自已不能給家人一個安穩的未來.令到佢咁辛苦咁大壓力.

有時真係自己都有點迷失..............
該用戶已被刪除

大宅

或者係你地ge負擔特別重而必須倆人苦撐 .
如果晤係,你話大家都辛苦其實有沒唸過係因為太執著.
你絕對係一個有責任感ge好baba, 或者慍日同你太太
靜下心傾下,睇有沒需要停一停比佢自己同埋個心抖抖,
等適當時再來過,相信會好好多.
rita老公(^_^)梓希爸爸 寫道:
唉, 我依家咁就大家都辛苦, 我成日諗倒不如我自己一個人辛苦仲好過啲. 講真, 我真係好驚我老婆有一日頂唔住爆煲.....但我自已又俾唔到信心佢唔做.

唉................

複式洋房

倆公婆為左D仔女真係幾辛苦

大宅

kenngkk兄,
我唸住要BB果陣都預佐辛苦ga 啦 ,
不過我知湊仔D辛苦同開心係成正比ge .
該用戶已被刪除

大宅

梓希爸爸 ,
你ge仔仔識講野未阿?如果佢一路叫住你一路攬實你,
我唸你仲Lum

複式洋房

我好認同,女女不時走來抱住你仲咀你又話好掛住你....乜辛苦都底番啦

gas8ba 寫道:
kenngkk兄,

大宅

kenngkk兄好耐先見你上黎哦,呢排好忙ㄚ?
你個女咁識Lum你真係幸福, 羨煞旁人囉.....
kenngkk 寫道:
我好認同,女女不時走來抱住你仲咀你又話好掛住你....乜辛苦都底番啦

[quote]
gas8ba 寫道:
kenngkk兄,
[/quote]

首頁
12345...13

尾頁

跳至