烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

畀面勳章

救我呀!廚櫃乾貨裡有好多好細隻黑色嘢,成盒新嘅乾瑤柱,冬菇,雲耳木耳。。。有無媽媽知係乜嚟傢?D嘢係咪全部唔要得傢喇?

日本の平安を祈ります

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆:求救!廚櫃乾貨裡有好多好細隻黑色嘢!

谷牛

Karl  was born on 9th Oct 2009   Lok was born on 29th jun 2011

22:18   48cm long                         18:31   50cm long

大宅

救我呀!廚櫃乾貨裡有好多好細隻黑色嘢,成

原帖由 catmummum 於 12-07-02 發表
救我呀!廚櫃乾貨裡有好多好細隻黑色嘢,成盒新嘅乾瑤柱,冬菇,雲耳木耳。。。有無媽媽知係乜嚟傢?D嘢係 ...
i want to know too

大宅

救我呀!廚櫃乾貨裡有好多好細隻黑色嘢,成

救我呀!廚櫃乾貨裡有好多好細隻黑色嘢,成盒新嘅乾瑤柱,冬菇,雲耳木耳。。。有無媽媽知係乜嚟傢?D嘢係 ...
i want to know too

子爵府

Check this link

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=5080581&page=1#pid70805726

伯爵府

畀面勳章

引用:谷牛

原帖由 sophialing 於 12-07-02 發表
谷牛
我唔知係咪呀

日本の平安を祈ります

珍珠宮

大廚勳章

喱款甲蟲 , 我之前都試過.來源係南亞嘅香料 .
智慧用思考照明宇宙 invite all people to the moment of εὕρηκα !

Walk like a bird / Sleep like a dog / Sit like a turtle ~
人生 gridlock ... mix & match ~
ご馳走様
bella, ciao! Hasta la vista, baby ~
暗物質= entropy@>光速度@<-273℃

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

catmummum 發表於 12-7-2 21:10

點解唔擺落雪櫃,除咗冬菇我全部都擺落雪櫃。

大宅

引用:救我呀!廚櫃乾貨裡有好多好細隻黑色嘢,成

穀牛黎,首先你要搵個源頭,攞熱水浸死佢地,因你用涷水沖佢,佢地會爬番出黎,如果覺得核突,就用幾個蜜實袋袋住,掟左去,我之前個廚房又係勁多,個源頭係包未:䦕過既abc粉度,d米都有,我全部掟走唒

男爵府

叻叻勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

剛剛執廚櫃都見到,源頭來自包米粉,宜家我要執晒D野出來大檢查先

複式洋房

天氣炎熱, 無論粉類, 豆類, 海味等, 因廚房溫度又熱又焗, 盒內或袋庄材料好容易out出穀牛, 所以一到夏天有很多東西要放雪櫃.

首頁

尾頁

跳至