烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:柏翠麵包機,揮手區PART 4 之 學無前後,買死罷就軍團!

我又報到先

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

點解Part 3入唔到嘅,話「指定的主題不存在或已被刪除或正在被審核,請返回。」
有咩講過要審核呀?我識一個以前做大麵包廠嘅品質控制,
佢話要shelf life長一定有加改良劑,但普通麵包只賣一兩日果D唔會放,
因為即係增加成本,咁應該係整麵包時至加,唔係加落粉度喎,
不過我唔敢肯定。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

伯爵府

大家有時間呀下..

http://en.wikipedia.org/wiki/Flour_improver

伯爵府

rose-mag 發表於 12-7-7 00:24
點解Part 3入唔到嘅,話「指定的主題不存在或已被刪除或正在被審核,請返回。」
有咩講過要審核呀?我識一 ...

我又睇到喎..奇....

rose-mag    發表於 12-7-7 00:42

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

版主 的帖子

報到,難得手機唔彈apps,太夜喇,我明天先整包包喇

伯爵府

回覆 rose-mag 的帖子

rose-mag 發表於 4 分鐘前

按jennie條link..真係會話查中..

喂..

你又入D玩下..

好好玩

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

柒子 發表於 12-7-6 08:48
回覆 rose-mag 的帖子

哈哈,一按見到好多BB底底,以為你叫我入添。
我個焗爐瓜咗未換,新屋又未清理好,有一輪唔整得焗嘅嘢食住。
改良劑我一路都知有,不過唔係好想用,如果只係酵素,我自己浸緊一樽,
唔知同唔同得落麵包度呢,如果得就發達啦,因為真係好鬼易整。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

男爵府

引用:Quote:rose-mag+發表於+12-7-7+00:24+點解P

原帖由 柒子 於 12-07-07 發表
我又睇到喎..奇....
我都入到喎,喺出面嗰個page落到第4頁就揾到啦。剛剛睇完咋。

今日忙到爆,唉,好累呀,連想上來追下都無時間

男爵府

回覆:柏翠麵包機,揮手區PART 4 之 學無前後,買死罷就軍團!

覆返大家先。。。。。。
金奇異果,黃老太賣$3.9,平過果欄喎,昨日睇廣告,好似藍莓賣$9.9,我又想去買嚟整jam呀,不過我無哂牛奶布甸樽仔了,昨日去2記,見$7/個樽,咁我買個布丁食埋好過了。。。。。

阿7,米奇模左右開,點揾磨刀石壓住喎
你咪鬼成日玩我啦至於用鐵線,好麻煩。又紮又縛,咪搞我。不過我焗兩次都無彈,可能我關模蓋時都扣得緊。。。。。我都係用油排,可能就係咁,所以昨晚米奇咁多洞洞,下次又轉下粉排,再睇有咩分,

男爵府

猩猩媽,兔子吐司模好貴下喎,450g吐司模要¥50,喺2記買都差不多啦。
如果你們都想淘吐司模,米奇模,可以買海岸烘焙,僥幸的魚,暖暖專業,呢幾間款較多,頭兩間我都買過。
今次同朋友夾買僥幸的魚,佢有蟲蟲包個模同細細戚風,我可以用來整donut,可惜無牛奶布丁樽同爐温計
我都想淘支膠刮,早前二記買嗰支開始卷,但又覺得呢啲要親手摸下先買會好一點。

男爵府

經過呢兩三次做包包,真係金像不吸水,昨日整那個超熟真係超痴手,差點滾不到圓排不到氣,又常痴住條麵棍,勁噴油都唔掂。

ameliakowk,塊膠片係印在包包上灑可可粉,然後出返眼耳口鼻,做返隻米老鼠樣。不過早前阿7俾個圖睇,要正版先包塊膠片,要百幾蚊,巧貴

水晶宮

引用:Quote:hinhin_ma+發表於+12-7-7+00:13+AGRE

原帖由 柒子 於 12-07-07 發表
聽人講..我地用開個D高筋唔係最高筋..

最高筋唔合做麵包..
係呀,南順有隻火車頭粉,係超高筋,個男人話係做油炸鬼既

我的最愛: 老公, 仔仔, 同來緊既女女, 老豆

水晶宮

引用:點解Part+3入唔到嘅,話「指定的主題不存在

原帖由 rose-mag 於 12-07-07 發表
有咩講過要審核呀?我識一 ...
可能條link 後一段做唔到hyperlink。我明天整整佢應得

水晶宮

今日同個仔去叔婆度敗左呢啲,又中7 毒

伯爵府

NoelB 發表於 12-7-7 01:15
阿7,米奇模左右開,點揾磨刀石壓住喎

唉.

個模打橫放..你可以用一舊或2舊頂左模左右兩則...任何重野可以入焗爐野都得..只要夠重..

男爵府

報料

大宅

NoelB 發表於 12-7-7 10:44
報料
吉吉?

男爵府

引用:Quote:NoelB+發表於+12-7-7+10:44+報料吉吉

原帖由 Chumeiying 於 12-07-07 發表
吉吉?
yes!買了2包

大宅

引用:經過呢兩三次做包包,真係金像不吸水,昨日

原帖由 NoelB 於 12-07-07 發表
經過呢兩三次做包包,真係金像不吸水,昨日整那個超熟真係超痴手,差點滾不到圓排不到氣,又常痴住條麵棍, ...
係呀,金像我起碼減5g水先搞得佢掂呀!
明白,原來想灑可可粉。不過食既時候要小心d呀,尤其你家大少爺,驚索左d可可粉落喉嚨嗆親喔

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章

jenniecatcat 發表於 12-7-7 01:45
今日同個仔去叔婆度敗左呢啲,又中7 毒

MAMA 賣日粉幾錢GA?
Stay Hungry , stay foolish !!

首頁

尾頁

跳至