自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

Water is better than juice! Juice is added with sugar that is bad for teeth and health.
You may try to add glucose or honey into the water. Yet, kids should drink more water than sweentened beverages.

男爵府

Quote:sasa@uk+發表於+12-7-9+07:49+有果汁

原帖由 qq媽媽咪 於 12-07-09 發表
agree....
同意, 佢再嘈, 我會打手仔

伯爵府

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章

my son is the same, only milk and juice, no water.

OK, I put half juice and half water for him. Only with a bit taste is ok lor!

大宅

回覆:三歲大小朋友唔肯飲水,你哋會比咩佢飲?

試過幾曰比佢飲水只飲幾啖,跟住發埋燒,結果都係比番果汁加水比佢。

珍珠宮

堅持

男爵府

回覆 sunnygal 的帖子

我個女而家十歲都黎緊喇!!都係咁架
我成日都煲野佢當水咁帶返學同係屋企飲架

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

sasa@uk 發表於 12-7-9 07:49
有果汁選擇梗係唔肯飲水啦,人係需要水,口喝自然會飲

我會禁果汁,等佢習慣飲水 ...

我由細到大都唔鍾意飲水, 口喝都係飲果汁, 好彩我牛b兩樣都鍾意。

港英餘孽生活態度~係咁牛精架喇~點吖

大宅

我對仔又係唔鐘意飲水,但醫生教我係水度加保礦力,跟住我對仔就肯飲了,妳不防試下.

首頁

尾頁

跳至