婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

公爵府

畀面勳章

引用:yes...we+better+know+the+whole+story+and

原帖由 COwo 於 12-07-10 發表
yes...we better know the whole story and if the kid is naughty has to teach her better not go out al ...
係啊!距呢兩日放假所以係屋企!平時距唔夠膽要求一個人落街玩

男爵府

if your 99 is not that responsible....then you better arrange some summer courses for your kid.

大宅

我老爺都試過。。。。好無奈!!!

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 fannychan1213 的帖子

依家時勢唔好d人渣連小朋友都唔放過架,你99咁大個人新聞都睇唔少la,真係唔怪得你咁嬲

公爵府

畀面勳章

引用:if+your+99+is+not+that+responsible....th

原帖由 COwo 於 12-07-10 發表
if your 99 is not that responsible....then you better arrange some summer courses for your kid.
已經安排好暑期補習班同畫班!學校未開始放假!

公爵府

畀面勳章

引用:回覆+fannychan1213+的帖子 依家時勢唔好d

原帖由 montana 於 12-07-10 發表
回覆 fannychan1213 的帖子

依家時勢唔好d人渣連小朋友都唔放過架,你99咁大個人新聞都睇唔少la,真係唔怪 ...
距好中意講:我都話唔好嘎!你個女話要!

SillyPigPig  如果唔係我細佬未結婚, 我會以為你99=我媽媽...  發表於 12-7-11 15:36

公爵府

畀面勳章

引用:我老爺都試過。。。。好無奈!!!

原帖由 忍忍忍 於 12-07-10 發表
我老爺都試過。。。。好無奈!!!
距唔覺得自己有問題

忍忍忍  完全唔覺得。。但又唔話得,因為老爺係義務。。。心入面一萬個唔愿意。  發表於 12-7-10 16:49

大宅

你問佢:99如果丫囡要你偷嘢你唔係照做嘛
無理俾一個幾歲人仔控制你一個幾廿歲既人嘛

珍珠宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

遇到變態仗,點算! 一個小朋友單獨去街好危險架, 你99咁大個人無理由咁都唔知JEL

禁止訪問

大宅

玩具勳章 畀面勳章

正常人都5會比個6歲女仔獨自落街啦 佢個腦係5係"坐"住左呀

禁止訪問

公爵府

畀面勳章

引用:你問佢:99如果丫囡要你偷嘢你唔係照做嘛無

原帖由 loratta81 於 12-07-10 發表
你問佢:99如果丫囡要你偷嘢你唔係照做嘛
無理俾一個幾歲人仔控制你一個幾廿歲既人嘛 ...
我頭先返去鬧個女順便俾D說話距聽我話以後唔準一個人落街玩

公爵府

畀面勳章

引用:遇到變態仗,點算!+一個小朋友單獨去街好危

原帖由 小肥楊 於 12-07-10 發表
遇到變態仗,點算! 一個小朋友單獨去街好危險架, 你99咁大個人無理由咁都唔知JEL ...
距覺得自己無錯嘎!仲話都唔係好熱者

大宅

真係好嬲喎

6歲咁細個,公園係高危地方,比人捉,整親,學壞,真係咩都會發生.

同99講呢樣係唔可以,佢扭就打電話比你等你同亞女講.

侯爵府

引用:Quote:原帖由+montana+於+12-07-10+發表回

原帖由 fannychan1213 於 12-07-10 發表
距好中意講:我都話唔好嘎!你個女話要!
一句,「咁即係你管唔到個女啦,咁唔麻煩你啦。教到阿女獨立先搵你下。」

公爵府

畀面勳章

引用:真係好嬲喎6歲咁細個,公園係高危地方,比人

原帖由 bbsukiyw 於 12-07-10 發表
真係好嬲喎

6歲咁細個,公園係高危地方,比人捉,整親,學壞,真係咩都會發生.
我清楚我個女唔係勉強要去個種小朋友所以先咁嬲

公爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+fannychan1213+於+12-07-10+

原帖由 yamaneko 於 12-07-10 發表
一句,「咁即係你管唔到個女啦,咁唔麻煩你啦。教到阿女獨立先搵你下。」

...
我已經同阿女報佐補習班同畫班!開學後唸住同距返補習班,我唔想俾人牽住個鼻走

公爵府

畀面勳章

引用:正常人都5會比個6歲女仔獨自落街啦++佢個腦

原帖由 dhwtai 於 12-07-10 發表
正常人都5會比個6歲女仔獨自落街啦 佢個腦係5係"坐"住左呀
今晚同老公講等老公話距!我真系唔想同距講野

男爵府

Good but I guess u must tell ur daughter seriously can't go out by herself and don't go out with strangers, even u have organize activities for her, read newspaper to her I mean share news with her,

首頁

尾頁

跳至