烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

大宅

想換過一個over 25L 大焗爐,但5知邊個好用

大宅

屏姐姐 發表於 12-7-16 16:04
想換過一個over 25L 大焗爐,但5知邊個好用
朋友叫買delonghi,是阿蛇話好用,昨日在蘇0見到,折了是780元,似是25L

伯爵府

大廚勳章 畀面勳章

25L先780甘平?抵wor,值得買啦!

大宅

kenstin 發表於 12-7-16 16:24
25L先780甘平?抵wor,值得買啦!
是,真是平呀我剛岩search焗爐邊隻好用?
07年都要1980元.
我鐘意佢發熱線夠特別.

伯爵府

大廚勳章 畀面勳章

唔系掛,仲要系S型發熱線,真系抵買,因為有部份平價Delonghi型號唔系S型發熱線架,去馬啦!

珍珠宮

屏姐姐 發表於 12-7-16 16:06
朋友叫買delonghi,是阿蛇話好用,昨日在蘇0見到,折了是780元,似是25L

what is 蘇0?

屏姐姐  suning蘇寧  發表於 12-7-16 17:56

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:delonghi焗爐好用嗎?

呢隻好用

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:屏姐姐+發表於+12-7-16+16:06+朋友叫

原帖由 ^O^ 於 12-07-16 發表
what is 蘇0?
雷射呀(改左名)

大宅

己買了delonghi..有熱風,14L...$979...因佢有曲形發熱線.
20L 是直既發熱線,沒有熱風,賣$780

伯爵府

大廚勳章 畀面勳章

點解得返14L既?同之前講既25L差好遠wor,14L因為空間問題,就算系S發熱線都未必夠用啦。

大宅

kenstin 發表於 12-7-18 19:21
點解得返14L既?同之前講既25L差好遠wor,14L因為空間問題,就算系S發熱線都未必夠用啦。 ...

唉,是就是細些,我之前用開是7L,相對是大了一倍,夠我整麵包,因我廚房放不下太大既焗爐,呢個牌子體積是大過人地.我睇到有5種尺寸.呢個14L都有1400w.如焗雞要切開一半放置.http://shop.esdlife.com/b5/eshop/00SHOPESDSpecial/Shop2/EItemsDetail2.jsp?ACTION=ADD&eitems_code=HA_DeLonghi_EO1490W唉,比個SALES老點了,明天才送貨來,要換部20L....網友說:

Size最少要16L以上先焗到麵包蛋糕..

如果買得太細部焗得太細個蛋糕, 麵包就重衰, 焗方包會頂發熱線架

大宅

屏姐姐 發表於 12-7-18 23:17
唉,是就是細些,我之前用開是7L,相對是大了一倍,夠我整麵包,因我廚房放不下太大既焗爐,呢個牌子體積是大過 ...

http://blog.yahoo.com/_E3PG47RVKU3SEAGE3NDMZGP6AY/articles/13606呢個FO3890...28L...2200W...$1898....可旋轉烤雞...真是很大部...腳都有成吋幾高...

我有大細焗爐, 小提示(網友講)

如果焗爐越大, 焗既時間越長, 因為焗爐空間大, 離發熱線既管距離又遠.

我會買足夠放食物就好, 唔會貪大. 唔會貪高身.

首頁

尾頁

跳至