跳至

首頁

尾頁

洋房

仲於報到名,下個月同阿仔上playgroup. 每堂一個鐘,只可以一個家長陪同。平時阿仔係工人姐姐同99湊,都唔知自己一個人搞唔搞得掂。大家有冇分享?

大宅

回覆:上咗playgroup未?

我個囡試咗一堂playgroup,上半堂都好開心,但下半堂就扭眼瞓要抱住玩。活動都幾好,同埋會解釋比家長知個活動係訓練小Bb乜嘢。
我希望佢可以多D同其他小朋友玩,但係暫時D班嘅時間撞晒佢食粥食奶嘅時間,冇得報名住,希望佢哋可以開多d班啦!

大宅

回覆:MiViBi 的帖子

請問你同阿b報咗咩類型的playgroup?

複式洋房

How much per lesson?

複式洋房

回覆:ac05lwyag 的帖子

我個囝囝10個月上左3堂playgroup可惜佢喊足3堂,佢喊我又喊真係好無面,真係無佢辦法,其他小朋會吾會這樣?學校下星期要預交一萬元學費,要500幾元一堂我都吾知應吾應該交?

複式洋房

我個囝囝10個月上左3堂playgroup可惜佢喊足3堂,佢喊我又喊真係好無面,真係無佢辦法,其他小朋會吾會這樣?學校下星期要預交一萬元學費,要500幾元一堂我都吾知應吾應該交?

複式洋房

我都打算同佢上,當係多個親子活動,因為假日都唔知同亞仔去邊好。亞仔10個月,係咪先試下堂好d?

大宅

引用:我個囝囝10個月上左3堂playgroup可惜佢喊足

原帖由 Teresaso 於 12-07-25 發表
我個囝囝10個月上左3堂playgroup可惜佢喊足3堂,佢喊我又喊真係好無面,真係無佢辦法,其他小朋會吾會這樣 ...
$500一堂?好貴呀!
請問每堂學D咩呢?是全英文上課嗎?

洋房

回覆:Teresaso 的帖子

每堂500就差唔多啦,但要交成萬蚊,好似唔多合理。
我BB七個月開始反playgroup ,佢好開心呀

複式洋房

阿仔10個月, 我都想帶佢上呀, 我住荔枝角, 請問有冇九龍區gei playgroup 介紹呀?

洋房

我帶咗個仔去上堂,個半鐘好快過。阿仔超鐘意,自己去搵老師玩。我自己好開心,覺得playgroup 係一個好嘅親子活動,學識自己係屋企去stimulate 個仔。

大宅

請問係咩類型的play group?

洋房

It is a multi-sensory playgroup which includes singing, exercising, story time and art time.

男爵府

回覆:Teresaso 的帖子

wa…500蚊好貴呀!之前同囡囡上都係180蚊1堂咋,全英文上堂!交學費都係一次過交4堂咋喎

複式洋房

回覆:張妹媽 的帖子

$180咁平既?可以pm料我嗎?我囡囡都未上過!謝謝!

複式洋房

回覆 張妹媽 的帖子

可否pm我,在哪兒上playgroup呢?謝謝!

大宅

好媽媽勳章

我個仔都上左幾堂了,發覺真係多野講左同識得多野左,我覺得最重要係俾佢習慣有規律同守規則,因為老師話停就唔可以再扭,幾好!

男爵府

回覆:buibuima 的帖子

係觀塘<br><br>

別墅

回覆:張妹媽 的帖子

可以pm我嗎?謝謝!

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至