心聲留言

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我 fd係ol ,

識咗隔離公司的老板,有時出入都打下招呼,

之后就慢慢熟落咗,

跟住個老板有日話急事問我fd借5000蚊,話聽日會還.

甘我fd 又好人喎,又聽到人地話聽日會還,就借咗.

到而家已經大半個月了,

一齊出去食早餐又暗示過,

電話,
iphone whatapps
度又提過,

但都唔還.

有乜辦法可以令佢還錢 ??

fd 只係打工仔, 5000蚊話多唔多, 話少都唔少架 !!!

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章

啱啦~依家糧尾....
下星期如果 一齊食早餐...
當面同佢講...糧尾無錢用...問佢幾時過返5000比我

(叫妳朋友諗定台詞)...條友話就話聽日...但都過咗咁耐...
無晒聲氣...分分鐘唔想還...

如果佢話無錢...叫佢還住1-2千都好...真係無錢用呀..

堂堂一個老闆...問人借錢仲唔止...仲無信用
還晒錢...唔好再見啦:;pppp:
前面是絕路~希望在轉角

寶石宮

大廚勳章 玩具勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 畀面勳章

冇架喇, 易借難追

複式洋房

回覆 mimichong 的帖子

我叫我fd 如果追唔到,上去佢鋪頭攞哂佢D貨~

瑪瑙宮

當買個教訓.

大宅

由細到大, 我媽咪都教我 : 借比人嘅錢, 等同潑出去嘅水 ! 有得去, 唔好預咗收得返 ! 所以, 除非真係好好朋友, 否則, 千祈唔好借錢比人, 無謂連朋友都無得做 !

重要記住, 唔好聽啲人講, 你再借多$5000比我, 我週轉到一次過還番哂$10,000比你 ! 呢啲係啲衰人技倆, 佢一定唔會還比你 ! :;pppp:只係氹你再借多啲比佢 ! 我有個朋友就係咁, 攪到自己一身債 ! 小心 ! 賤人當道 !

複式洋房

回覆 CLIFFMA 的帖子

見過鬼仲唔怕黑咩 .

水晶宮

賤人當道

首頁

尾頁

跳至