婆媳關係

跳至

首頁
34567...87

尾頁

男爵府

真係唔知點算好-深層矛盾 3

補充…當然聽A爸分析,最靠得住,我哋等緊學野

My little Son

子爵府

A.Yin 發表於 12-7-27 20:07
我冇搵過律師,諗住自己係證人

點解我老豆有咁多fans嘅

原本都可以考慮放過8妹, 不過而家咁嘅情況就大家鬥內力,
須然你咩咩 , 但現場人證大家都均等 , 口同鼻拗
加上係8妹錯在先同說詞挑釁,
即使告起上嚟可以話大肚影響 , 而且之前有醫生證明等等....
但如果你放佢 , 以佢地作風一定反咬你地
睇情況發展 , 反正 xx叔叔已開 快勞 也不是單方放唔放問題

大宅

引用:我冇搵過律師,諗住自己係證人點解我老豆有

原帖由 A.Yin 於 12-07-27 發表
我冇搵過律師,諗住自己係證人

點解我老豆有咁多fans嘅
其實你睇開既心理學家可以證明你患depression, 咁你咩咩係應該可以冇事架喎。但我諗你問下法律意見啦。玩盡佢既話,有好處係,你老公唔單止甩身,你@@yy可能會一段日子冇咁明目張膽咁蝦你,如果律師話勝算ok既,而管家婆同爸爸又覺得ok就去囉。

大宅

引用:Quote:A.Yin+發表於+12-7-27+20:07+我冇搵

原帖由 peggy65 於 12-07-27 發表
原本都可以考慮放過8妹, 不過而家咁嘅情況就大家鬥內力,
須然你咩咩 , 但現場人證大家都均等 , 口同鼻拗
...
超同意,大陸高官太囂張,你放佢佢係唔會心存感激,仲會搵機會報仇,呢點要小心考慮。

大宅

最衰我唔可以喺度(public forum)講太多

我今日已經喺X館磨咗半日,班X人叔叔已經覺得我極煩

X人想我"唔好搞咁多嘢",而我get到所謂"不利"應該係有人which 我估係##講過一D嘢係關於成個偷竊過程的,我估唔關我Y人事,因為如果我Y人,X人叔叔一定唔肯放過我,畢竟Y人>偷嘢

所以我估不利係譬如##話她搞錯嘢"唔小心"俾咗隻8妹公主用呀,或者她"以為"個property係送俾她的所以轉借俾呀8,甚至她話她係屋主我同C6唔喺嗰度住期間叫她幫我哋posses D嘢,所以呀8有得她同意先攞嚟用之類

而各位所期待的我老豆只有幾句說話:

1)你要自己諗辦法唔好下下要我幫

見我唔出聲之後

2)你唔識英文字咩?

我:再次無嘢講

3)快D自己去查法例,我點知你嗰邊法律係點叫我點幫

所以我依家好努力查緊mouth:

雖然未講得但之前公司單嘢我老豆肯出手幫我都係因為我有自己好努力搵資料,他問

ailHO  add oil ~.~  發表於 12-7-27 23:25

大宅

我乜(公司法丶移民條例等等)我都答得出他先幫我咋。

他唔會俾我take it for granted ga

我聽日又要去多次X館,要同X人叔叔講我的決定所以我要快。

所以同時間都想問大家撇除所有嘢會唔會放過8妹囉

yinyin1981  放過8妹,即係唔放過自己,唔好丫,死咬~  發表於 12-7-28 08:39

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

如是我我唔會, 你放過佢, 你##咁保佢, 佢又會會於過你

子爵府

回覆:A.Yin 的帖子

可能太仁慈,8只係16/17歲。
有冇辨法係唔留案底而對你有利呢?

要佢地立即攪掂監護人身份否則照告?
如某人想幫8冼罪亦會受牽連?

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

A.Yin 發表於 12-7-27 23:19

如果##話係佢同意比8妹用,而家你報X,應該要告埋佢喎! 屋主又點? 屋主都唔可以未經物主同意私自拎你既野公主用架! :;pppp:

大宅

引用:我乜(公司法丶移民條例等等)我都答得出他

唔會。

禁止訪問

大宅

回覆:真係唔知點算好-深層矛盾 3

硬碰硬大家都是雙輸,我是你,只要公主爸肯白紙黑字(最好經律師手),俾封擔保信在你預產期前取消guardianship,我會同X人銷案。攪唔切聽日咪唔好去X館住(唔舒服都得瓜?),講惦數再算。

大宅

畀面勳章

真係唔知點算好-深層矛盾 3

唔告佢會唔會有人覺得你仁慈呢? 我估你啖氣都消咗一半,為咗你自己同bb(唔好令自己咁頻樸),放佢一條生路,當然要開條件啦!

子爵府

A.Yin 發表於 12-7-27 23:24

唔放 !
你唔放就有籌碼同背後個班人討價還價
最多傾掂數先再處理 8 妹 , 到時佢地會幫你拆掂

如果你而家放 8妹 , 佢地最急切的已解決,
就會慢慢同你玩, 加上老爸吋過佢地,
所以一定會報仇的

男爵府

引用:最衰我唔可以喺度(public forum)講太多我

關於盗竊嘅事,一定照事實講,事實係有人不問自取,至於係邊個取,你冇見到,y要一力承擔,話係自己攞,然後俾咗8用,X人要起訴誰,都唔係你話事,y鍾意犧牲佢自己以後連travel visa都攞唔到,係佢嘅選擇,與人無尤
不過我反而正在猜測xx叔叔點解變得不耐煩…(pm you a bit later)

My little Son

伯爵府

傾條件? Then 200% loss la. When did your end got any gain with bargin with 62/99?

Sometimes, decision need to pay. But for me, I will not give up to give pressure to them until they give up.
慢慢來, 吾洗急, 但最緊要快.

大宅

唔好嘥咗你daddy為你鋪好嘅路! 你放過佢好危險,對自己不利!

大宅

just tell police, for now, i will drop the charge, but I save my right to charge them later??

男爵府

唔放過,見步行步!好過行返回頭路!

大宅

回覆 A.Yin 的帖子

At this point... don't know what to tell you. I have worked for b6 before. They think... especially those born and raise in BJ, think that they are big and "can cover the sky" and "walk like a crab".

Do what is in your best interest. You cannot predict consequences either way. If Y decides she will take all the responsibilities, let it be. What it boils down to is that you have really lost things and someone in the house has really gone through your things and have taken them.

首頁
34567...87

尾頁

跳至