婆媳關係

跳至

首頁
23456...87

尾頁

子爵府

引用:緊急召集,今晚要同XX叔叔講,想問下第三者

原帖由 A.Yin 於 12-07-27 發表
緊急召集,今晚要同XX叔叔講,想問下第三者意見

請問各位如果係我係唔係無論任何情況下都唔放過8妹公主?
Pm你

大宅

回覆:A.Yin 的帖子

If I were u, I will tell the police all the fact. Just do what u should be and u r not expected to tell lies. But suggest u ask ur handsome and smart daddy. Good luck!

大宅

回覆:真係唔知點算好-深層矛盾 3

如果俾轉監䕶人,我會放過公主。但是一件事還一件事,你一相情原放過佢,唔代表佢肯放過你。你肯定XX先生俾你揀放唔放過?

A.Yin  You got the spot on!!!  發表於 12-7-27 21:29
A.Yin  您點出問題所在!  發表於 12-7-27 21:29
A.Yin  您點出問題所在!  發表於 12-7-27 21:29

男爵府

1. 問律師了解清楚你比咩/不比咩 資料對你有咩影响
2. 對你有不利嘅就 prefer唔講

My sweet family  

男爵府

收到你@@的降書未呀?和xx叔叔傾,但盡量唔好做決定,問下老公和爸爸意見先。
其實8妹是一個細路女,如果可以只換監護人就最好,但如果要趕她返中國,就要諗諗。(我認我是婦人之仁,做唔到大事)

別墅

點都好,只要唔好影響到你。個8妹唔值你再為佢激心。係唔大影響前提下,又可以籍此甩身的話倒是值得諗真啲。

至緊要係你同C6要有共識呀

大宅

比我,我會叫爸爸幫我分析

翡翠宮

畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

緊係!最好可以幫阿8妹轉埋guardian!

任何地方同樣的你,
有人把你抬得很高,
有人把你眨得很低,
有價值的東西,
只有在懂價值的人面前才有價值!
不要管別人怎麼看,
關鍵是自己怎樣看自己~

大宅

我冇搵過律師,諗住自己係證人

點解我老豆有咁多fans嘅

就是仲未收到降書呀!

依家如果堅持而end up is positive 的話應該可以切換guardian
所以是唯一的upside

C6怕我有麻煩,寧願繼續做guardian

如果是negative 我"可能"有麻煩,因為我咩咩嘛,雖然我有做D準備功夫

依家最慘是XX叔叔懶,有人又講咗D不利我的嘢,但XX叔叔冇透露

翡翠宮

畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

引用:我冇搵過律師,諗住自己係證人點解我老豆有

不利你既野?!

任何地方同樣的你,
有人把你抬得很高,
有人把你眨得很低,
有價值的東西,
只有在懂價值的人面前才有價值!
不要管別人怎麼看,
關鍵是自己怎樣看自己~

子爵府

畀面勳章

回覆 A.Yin 的帖子

又何必去到咁盡呢? 如你已攞左彩之餘大家又安入分守紀嘅話 (即係叫公主自己搞掂), 可以留一線又何妨, 我會放佢一碼 (世事嘅野好難講嘅). 但做之前要約法三章+白紙黑字啦 (保障自己嘛)! 好老實, 除左阿 Y, 我覺得你個個都可以放過, 成日記住點去對付好攰架! 既來之則安之 (商人提議其實有得諗)!
阿 Y, 唔係叫你同佢 HUM 過, 只係叫你可以當佢透明或唱歌就最好 LAW, 做個開心媽媽嘛! 而且, BB重要好多, 無謂俾 D 無謂野搞到自己, 最緊要開心!

大宅

其實不利你的,你爸爸已經答左公主爸,唔難解決,是麻煩D姐。公主初到貴境攪單咁的嘢,以後唔使移民,肯定甘過你。考唔考慮俾個限期叫公主爸攪掂個guardianship?睇佢點答,先再見XX先生啦。

伯爵府

引用:其實不利你的,你爸爸已經答左公主爸,唔難

原帖由 maggie_devilkin 於 12-07-27 發表
其實不利你的,你爸爸已經答左公主爸,唔難解決,是麻煩D姐。公主初到貴境攪單咁的嘢,以後唔使移民,肯定甘 ...
A yin, 正如老豆所言你係大肚金身,之前又有醫生記錄!正正係一個好機會凹咗個guardianship!你呢一下吾去盡,呢一世都nut吾到個guardianship!你自己想想!

自白書與否只係為擔氣!有冇都冇問題,亦吾係有的話你要可憐放過佢!

家下咁好位,一可nut8妹,二可飛99,三的話商人吾會再入股

一石三鳥,付出小小又如何?我吾信我有精神病打人一巴要打把或有案㡳呀

A.Yin  因為叔叔"嚇"我,贈我"吃力不討好"呢幾個字,所以先咁煩  發表於 12-7-27 21:26
慢慢來, 吾洗急, 但最緊要快.

子爵府

真係唔知點算好-深層矛盾 3

好擔心你,你自己小心呀

大宅

問問你的型仔爸爸啦!希望你無事啦!

A.Yin  老豆要我自己諗唔好成日靠他呀  發表於 12-7-27 21:30

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

A.Yin 發表於 12-7-27 20:07

照事實講,我唔認為有乜野有力既證據會對你不利囉!

A.Yin  係我講得衰,應該係話對控方不利  發表於 12-7-27 21:45

男爵府

引用:我冇搵過律師,諗住自己係證人點解我老豆有

(我可能有麻煩,因為我咩咩 ) --> 我唔肯定你的“ 咩咩”是否指“出手 ”。
無論如何,如果係對你不利都不建議你駁。

如果仲有其他方法令8妹轉監護人,都不宜去太盡。不如借呢個機會同對方 ( Y理天后,商人,8妹一家)傾掂某啲條件( 例如,要兩個月內佢哋要攪掂轉監護人、8妹一家以後無論咩情況唔好聯絡你倆、Y天后不可打比你……等,你就不追究偷野一事。否則,你保留翻案權利)

My sweet family  

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

對你不利既只有"出手"同"guardian", "出手"以你呢一刻既"狀況",我唔認為會有好大問題,而" guardian"嘅問題比較大,我唔識法律,去到呢刻唔敢比咩意見,但若果係唯一既途徑可以甩難,我會照事實講出嚟,不過最緊要問清楚律師,千祈唔好搞著自己呀!

bebe12hk    發表於 12-8-7 16:19
MANDY_LAI    發表於 12-7-27 22:20

男爵府

如果你驚的是"出手"單野,咁我就照換監護人喇!大不了末上庭,如果你可以換監護人,即是她都承認偷野,而且你情緒不穩定有記錄,我就唔太擔心!

男爵府

真係唔知點算好-深層矛盾 3

如果攞把秤出來,各有不利,但邊個大鑊啲呢?好明顯。
對方事後申報,被一個公民出手啪咗一個耳光,冇即時報案,冇驗傷,冇傷㾗,事後得一個講字,公民可以話這並不是一個耳光,是對方說話時,一路講,一路把面貼近,愈說愈近,口水都噴到公民臉,口氣難捱,公民唯有用手撥開對方的臉 各有各說,口同鼻拗,佢冇傷㾗,公民亦冇口水㾗可查,咁叫XX叔叔點評理呢?
但一個非公民,在人家地頭犯盗竊嫌疑,且苦主是其**人太太,正常**人都保佢,但**人都唔保佢冇做過,雖未人贜並穫,但嫌疑未消,點伸請留低? 邊個蝕底啲呢?邊個佔上風呢?
唔係話要有風駛盡X,俾係我,我會乘勢要發緊萝嗰個自動自覺番鄉下,重新起步,學好番文(強國都有番文讀),另找他人做監護,仲有一絲希望。如果佢肯自己走,就留佢一線,俾個機會佢
硬碰,唔係你駁唔過,係佢唔敢駁但係…除非…你講嘅不利並不是一個耳光的問題

My little Son

首頁
23456...87

尾頁

跳至