興趣嗜好

跳至

首頁
12345...21

尾頁

男爵府

Re: 2至3歲的乖寶寶, 又看些甚麼?

除希望"培養乖寶寶閱讀興趣"外,我同時希望能刺激囝囝的幻想空間及培養他的創造力與想像力:-P...

米主
比小朋友睇既cook book有乜好介紹

唔想on-line訂的話,知唔知"怪叔叔"o係邊度可以買到

別墅

hay03 寫道:
jychan,

想知 4) Little Leveled Readers Level A - Follow Me 值得擁有嗎?除了 Level A 外,還有 Level B to D 呢!

妳係邊到買架?

hay03 and other mummies

I am interested to buy Little Leveled Readers Level A - Level D

but each set has 5 copies, so need to get 4 other moms to share, anyone interested. If order on-line, only $225 for 75 books, so $3/book.

Each mom gets 15 books for each level = $45/set, if buy all 4 levels, only $180 for 60 books.

May be we can order together, anyone interested?

男爵府

好媽媽勳章

Dear nov04mama
I am also interested to buy Little Leveled Readers Level A - Level D, pls count me, Thanks!

別墅

我囝囝而家睇"熊熊生活語錄", 都幾好, 最後個頁會講下個故事係教什麼的

Sorry, 我都有係圖書館借書, 但係成日覺得好dirty, 想問下, 你地會唔會抹過本書先俾囝囡睇, 如果唔係, 要點處理??

民房

Dear nov04mama,

I also have a interested of these book sets level A to D, please kindly also count on me.

Thanks

禁止訪問

男爵府

nov04mama,
Pls count me in, please check pm, thanks.

男爵府

Hi there,

Do you know where I can order/buy Vicky (the whole set) cheap? Is the CD useful? Thanks!!

男爵府

rleung
你唔好咁講,觀點與角度問題, 故事要簡單.人物要鮮明.顏色要工整才當然合適幼兒觀看,你的想法很正確啊

我從來不是太規矩的媽媽, 順手拈來, 甚麼都可以跟女兒一起閱讀, 就算是一張宣傳單章, 坊間扮靚雜誌、飲食男女 ( 我女每星期爭住睇, 佢為食,鍾意睇食物相 )、報紙, 只要有daddy ,媽媽在旁都可以一起閱讀, 大把o野講 :mrgreen:
等我得閒貼d 小女好Eric Carle 風格的拙作過大家欣賞下 :mrgreen: :lol: :lol:

我見過雄仔叔叔講故仔,如果我係小朋友都會鍾意聽佢講故事
:mrgreen: 所以,迫住做演員,閒閒地要扮多種不同動物、人物聲音

本書真係無再版?
愚見覺得,做事要對得住天地良心 :mrgreen:

ball,
我在台灣買的
cook book :mrgreen: 食譜定繒本 :mrgreen:你知我女幾愛食,不過又細食
容後送上, 等等我, 好多o野未做 :mrgreen:

AveryMak
怪叔叔、子兒吐吐在圖書館有得借, 連同好乖的Paw、100隻狗狗可在台灣好些書網訂, 我先生則在台灣買過來
子兒吐吐簡體字版,我好耐之前在旺角新思維見過,唔知依家有無( balltsang都好似買o左本:mrgreen: )

你可以去圖書館借來看看是否適合小朋友

遲d 再講,有o野做 :mrgreen:

男爵府

rleung 寫道:
[quote]
BabyKC 寫道:
Sorry, 我都有係圖書館借書, 但係成日覺得好dirty, 想問下, 你地會唔會抹過本書先俾囝囡睇, 如果唔係, 要點處理??

BabyKC:
若要借回家.我會選較新淨.
回家會抹書面先比仔睇. :mrgreen:
[/quote]

呢層當然 :mrgreen:
我不會讓女兒捧圖書館的書在床上閱讀

大宅

jychan,

謝謝妳的回應!

nov04mama,

我暫時唔考慮買 Little Leveled Readers 啦!我怕小女對 B/W 的圖書沒有興趣呢!

大宅

你係baby-library.com訂呀! 書店係台中, 佢地可以運去台北各酒店, 我就是托朋友係台北帶返來, 免除約港幣$2XX的運費, 書價中文或英文都只是$4XX, 如果你買英文, 隻碟好有用, 係外籍人讀的.

EMAIL問佢地詳情啦!

Hi, 大家都係馬鞍山友喎

nn 寫道:
Hi there,

Do you know where I can order/buy Vicky (the whole set) cheap? Is the CD useful? Thanks!!

男爵府

米主
我知你好多o野未做又好忙 ....等你

想要cook book繒本...我仔鍾意玩家家酒 -->最叻扮我煮飯又扮茶餐廳伙記,日日逢上我至愛的"茶走"逼我飲...係咪好sweet呢?!

我又想鑑賞小mi的仿Eric Carle小作品 :mrgreen: :mrgreen:

你點知我買左本簡體版

rleung
圖書館借來的書,我都係會抹一抹至睇 :-P

男爵府

KelvinMaMa,

Thanks a lot!!

How old is your baby? Mine is 19m now.

大宅

nn,

Mine is nearly 4 years old la.

公爵府

各位媽媽

我囝囝熹樂e+23個月啦, 我都會同佢去library 借書, 不過就冇買.

我想問下各位書友媽媽, 對於借書和買書有咩睇法呢? 你地會係咩情況下去借和買呢? 其實買書都幾貴, 同埋要搵地方擺.

複式洋房

HI all mami,
I feel that books of Eric Carle not easy to understand ... or u can say pictures and color so creative... so how u mothers teach ur child ? My son is 28 months now
My son also likes Vicky, he reads them almost everyday. When I find he has some mistakes I bring Vicky out and tell him from the story.IT seems very useful!
謙謙豬係2003年10月25日出世架,希望同各位小朋友認識,多多指教 :-D

複式洋房

I used to buy lots of books coz i love books much. But now I found that in libary there are so many new english books there and some of them I wnated to buy. Of ocz i will wipe them b4 reading
謙謙豬係2003年10月25日出世架,希望同各位小朋友認識,多多指教 :-D

等待驗證會員

講開 Eric Carle, 呢本係其中一本我好喜歡的, 書中含意確信可用到仔仔上中學; 不但帶出生態轉變, 海中各種生物特性, 作者將大海寓意為社會, 人是雖要擴闊視野, 走向大海, 滿途荊棘, 學習保護自己; 在成長過程中遇到不同人物, 朋友, 事件都有其意義, 每個人均有不同感受, 反應, 學習正面面對可怕, 因難; 亦因為成長學習面對分離, 由此至终都無提及父母, hermit crab全程都係要靠自己.
我相信我再老d時, 睇這本簡單童書時, 可能又有更不簡單的體會

A House for Hermit Crab
salami

複式洋房

salami,
Thanx for sharing. I know there are many mom likes eric carle, I really want to know more about his storybooks
And do u know about Dr Suess story books ? I found kinda books in pageone also, but seems not easy to tell story to child ?? Isn't it ?

首頁
12345...21

尾頁

跳至