母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

尋日開始亞B只肯食左邊,每次食右邊只肯頭十分鈡,之後啜下又fing開,啜下又fing開,我check過有奶嘅,應該算多,可能出得比頭十分鐘慢D,全程食唔夠廿分鈡就唔肯食,另一邊會食堂三十至四十分鈡嘅,點算呀?擔心!

禁止訪問

引用:尋日開始亞B只肯食左邊,每次食右邊只肯頭

禁止訪問

引用:尋日開始亞B只肯食左邊,每次食右邊只肯頭

複式洋房

有冇試過用暖毛巾敷吓唔食果邊至餵bb? 有冇硬咗?有時塞了硬咗,bb會啜唔到,暖敷等佢軟少少先。

如果bb都係唔食,暖敷後試吓泵啲先,再餵bb呀。

當然,如唔係好硬,可能亦唔係塞;但唔好bb唔食就由果邊啲奶存住,泵出來呀,唔係,果邊以為唔使做咁多,產量跌。

我bb都試過唔食一邊,細個啲時,可能嫌一邊出得太快;之後大啲,嫌另一邊出得太慢;亦試過唔知做乜,未啜,見到一邊乳房就好似見鬼咁大喊,個表情好驚咁 揾條毛巾仔遮住佢對眼,就照食

複式洋房

回覆:只肯食一邊?點算?

我個b都係啊!其實只食一邊會唔會有問題?

複式洋房

要有阿b啜既demand,個乳房至有做奶既刺激,keep住做奶個supply。

本來兩間廠既,其中一間唔多用,產量越來越少,機器生锈,久而久之,咪變咗得一間廠囉...

所以就算阿b唔啜(或因其他原因如乳頭凹),最好都泵吓,keep住產量。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊