母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

回覆:小明媽媽 的帖子

平時阿囡响身邊埋身,我用披肩周街搵櫈餵架咋,唔會特登搵餵奶房;但係返工阿囡唔响身邊,公司無地方泵奶,我都係去餵扁奶泵㗎。
咁餵奶房/育嬰室都係比有需求嘅人用,你都唔好咁勞氣。

大宅

畀面勳章

回覆:哺乳房泵奶

你講晒人家個做型,好似唔係咁好囉mouth:
可能佢工作地方無地方泵奶,難道要人家去廁所泵咩~
你都識得話成個商場得一個餵奶房,大家將就下啦。

大宅

畀面勳章

引用:我係全泵媽,有需要都要去哺乳房泵奶,唔係

原帖由 jasda 於 12-07-31 發表
我係全泵媽,有需要都要去哺乳房泵奶,唔係我可以去邊?
平時都係响餵奶房邊泵邊食奶,如果要我响廁所,真係好難受架

大宅

畀面勳章

引用:我係餵奶房聽到外面有BB喊,如果知道附近冇

原帖由 小明媽媽 於 12-07-31 發表
我係餵奶房聽到外面有BB喊,如果知道附近冇其他餵奶房,次次都會開門,同其他媽媽share一間房。泵奶媽明知 ...
係囉,大家都係為bb啫,有啲人思想比較保守,會介意share。
不過你言語上會辣到泵媽囉

大宅

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+NickBB+於+12-08-01+發表樓主

原帖由 chan_chi_mun 於 12-08-01 發表
係呀,我都睇到係咁的意思好似淨係佢埋身餵就大x哂,泵媽就唔應該喺出面泵,連餵奶房都唔準用囉!而 ...
我睇到都好嬲 真係唔明典解樓主話餵奶房唔係比人泵奶

大宅

畀面勳章

大家都係餵人奶,只係唔同方式,咁都唔體諒,重要大大聲話餵奶房唔係比人泵奶,究竟你係咪人媽嚟架
唔如影衰晒啲奶媽喎~

大宅

畀面勳章

做咗媽媽,講說話要負責任囉

大宅

畀面勳章

引用:昨晚到荷里活廣場吃晚飯,突然亞囝哭哭鬧鬧

原帖由 小明媽媽 於 12-07-31 發表
昨晚到荷里活廣場吃晚飯,突然亞囝哭哭鬧鬧要吃奶,成個商場得一個哺乳房,比人用緊,叩門又唔應,等左差不 ...
「哺乳房係比人奶BB急需要吃奶的地方,唔係比人泵奶」呢句嘢越睇越嬲 好想搵個高登巴打起樓底

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊