興趣嗜好

跳至

首頁
34567...15

尾頁

子爵府

Re: 當當配書.已經一週...

THANKS!
請問可唔可以比ebay bid個網址呀?

Small_Cloud 寫道:
yiubb,

ORT RaH 即 Oxford Reading Tree Read at Home series, 全套 12 本 分 Stage 1 - 4 (但現在出緊 Stage 5)

ORT Read at Home Click here

我喺 ebay bid 番黎大約 HK$260 (12 本) (Paperback)

大宅

上星期當當覆我,己將書價放回我戶口,但它們并未將郵資退回給我,我正交涉中.

雅花 寫道:
我上次訂左本書,當當送錯左,我貓番佢地,佢地覆我,可用最平的方法寄回佢地,當當會負責郵資.
嗱!本書就$23,郵資(火車)要$37.8,我上星期寄咗,唔知佢地係米真係比番郵費我,同埋寄番原本的書給我,我遲吓update大家吓.

男爵府

nn,

Jason 都仲有睇機靈狗, 不過進度唔係好快, 而且有 d 生字教極都唔識我會 skip 咗佢, 因為佢祇係有興趣一 d 日常生活見到 ge 物件 :cry: 另外, 我想問您點教 AliBB 睇祇係得圖畫嗰 d 書呢, 係咪跟家長導讀黎教呢

Ooops... sorry for the late reply, I skipped the message earlier...

I never follow the 家長導讀 as I am too lazy to read the instructions/manual... I usually "blow water" and make up the story by myself. E.g. for Eric Carle's 123-to-the-zoo, on the last page, there is a map of the zoo, I ask AliBB "I am lost, how to get to the bird cage, where is it?", then, AliBB will point to the bird cage and show me the way to go to the bird cage. Sometimes, I will ask "is there hippo in the zoo? where is it?", then, she will point to the hippo. Sometimes, I play trick on her and ask her to point to the animal that is NOT inside the zoo She looks puzzled and searches carefully inch by inch where to find that animal

For 機靈狗, AliBB has finished about half of the books in ABC stage. She requests to read the books every night.

大宅

yiubb,

我係經 UK ebay bid 套書同用 Paypal 付款 ge.

ebay

不過您要留意有好多 seller 都 mention 祇郵寄 UK, 您要選那些會郵寄到 Worldwide ge seller. 而且通常佢哋都唔會 mention 郵費幾多, 所以落 bid 之前最好 send question 問佢哋郵費 (包括 airmail 同 surface mail) 好 d, 相差好大嫁

洋房

Small_Cloud,

HI, 我終於在前2天收到書了 , 藍,綠梯子系列 , 是比較深的 , 我想要P2的小學生看會比較適合 , 因小兒已是小一學生了 , 可能對他來說亦會深些 , 但它亦算一些好的書本 , 印刷OK , 貨品亦企理 , 至於你說的黃梯子真是要K2-K3的小朋友會適合些 !

另我買了幾輯小書蟲系列的書都很值得購買的 , 它有VCD附埋 , 但未看效果 , 我明天帶回公司上網再和你分享好嗎?

還有 , 收到的書本 , 在收妥後發現有些是缺貨品, 因當當在書單表上列了暫缺貨品 , 但當當沒有向我書明過 , 而$我亦已付了 , 他們會補回還是怎樣處理呢? 你們有這情況嗎?

mslamlamma

大宅

mslamlamma,

通常喺當當買書而收貨時表示缺貨時, 貨款連同 $1 會依據您訂貨時的指示決定, 我亦試過這情況, 而我是用下列方式:-

"如果您以往的订单的"余款处理"方式选择的是"留存当当",如有余额产生就会在此显示。您在当当购物时可随时使用您的帐户余额。"

所以他們將貨款存入我在當當的戶口內以便日後訂貨時扣除, 如果您亦當時亦是這樣的指示, 您可以到 "查詢我在當當的餘額" 便可見到退款, 其他方式我未試過

大宅

quoted:

雅花 寫道:
我上次訂左本書,當當送錯左,我貓番佢地,佢地覆我,可用最平的方法寄回佢地,當當會負責郵資.
嗱!本書就$23,郵資(火車)要$37.8,我上星期寄咗,唔知佢地係米真係比番郵費我,同埋寄番原本的書給我,我遲吓update大家吓

any updated?? dang dang return the postage fee?

大宅

另我買了幾輯小書蟲系列的書都很值得購買的 , 它有VCD附埋 , 但未看效果 , 我明天帶回公司上網再和你分享好嗎?

mslamlamma,

is it good?

洋房

lamsuetwai,

由於小朋友放復活節假 , 忙到頭出煙 , 真不好意思 , 那麼遲回覆 !

有關小書蟲系列的書 , 它印刷OK , 內容是以4-5頁為一故事摘要 , 不是太深 , 可適合小一,二用的 , 而VCD的效果不是太多動畫 , 但有書的句子及內容 , 有一位外籍人士朗讀 (OK) , 如以價錢$7.60購買是值的 , 你們可以買一,二本看看試試的!

MSLAMLAMMA

大宅

佢地重未! 話在查察中. 我會再追討,真至佢地給我一個答覆.

lamsuetwai 寫道:
any updated?? dang dang return the postage fee?

子爵府

thanks!!

yiubb,

我係經 UK ebay bid 套書同用 Paypal 付款 ge.

ebay

不過您要留意有好多 seller 都 mention 祇郵寄 UK, 您要選那些會郵寄到 Worldwide ge seller. 而且通常佢哋都唔會 mention 郵費幾多, 所以落 bid 之前最好 send question 問佢哋郵費 (包括 airmail 同 surface mail) 好 d, 相差好大嫁

大宅

我於 4 月18 日寄了退貨給當當, 但現在都說沒有收到, 有沒有人嘗試過退貨, 當當怎處理.

但郵資已退回給我. 通常平郵要什麼時間收到呢?

大宅

大宅

我唔明白喎,怎麼郵資已退回給你,但退貨卻說未有收到? 未收到退貨,當當怎會退郵資給你.

lamsuetwai 寫道:
我於 4 月18 日寄了退貨給當當, 但現在都說沒有收到, 有沒有人嘗試過退貨, 當當怎處理.

但郵資已退回給我. 通常平郵要什麼時間收到呢?

大宅

終於係我再三追討後,郵資給追回了.
雖則當當拖了差不多四五個月,但我每一次電郵追討,它定必每次有人回應.我還是會繼續係當當訂書的.

大宅

我都是E-MAIL 問了不小次收到退貨沒有, 約 1 月後, 退回給我. 都老實. 其實當當都很平了, 有折, 我上次去書城,相同的, 都沒折....

大宅

請問各位曾在當當買書的媽咪, 你們是用何種方式付款? 有用過 credit card 嗎? 安全嗎??-(

謝謝!

禁止訪問

大宅

大家有冇發覺當當近日轉咗版面, 比以前清楚, 但缺點係冇咗 "暫時缺貨" ge 提示, 所以以為終於等到有貨而落訂單時就話冇貨 宜家都唔知仲繼唔繼續訂好 :-(

大宅

rleung :
Thank you!!
ymama

首頁
34567...15

尾頁

跳至