跳至

首頁

尾頁

別墅

諗住俾囝囝2歲去報讀Nl,想響屋企附近D幼稚園讀。請問有在讀緊婦孺福利會兒童樂園啲~JM們覺得如何?

大宅

引用:諗住俾囝囝2歲去報讀Nl,想響屋企附近D幼稚

原帖由 Susan2389 於 12-08-10 發表
諗住俾囝囝2歲去報讀Nl,想響屋企附近D幼稚園讀。請問有在讀緊婦孺福利會兒童樂園啲~JM們覺得如何?

...
我仔仔依家读紧,n1唔錯。

別墅

回覆:molili 的帖子

Thx.我係就響近屋企方便接送。昨天去睇黎講係全日班(上水),後問有無半日班答我無。你仔仔係全日班定半日班?

大宅

回覆 回覆:Susan2389的帖子

我仔粉嶺讀,我仔讀全日,但我呢邊有半日。

男爵府

回覆:Susan2389 的帖子

我仔讀上水n班,如果係想托兒,學下自理,係一個幾好的選擇。

別墅

回覆:bbsonyy 的帖子

Thx~bbsonyy
你囝囝返學後覺得他開唔開心?同埋D老師會唔會惡?因我囝囝聽人講大聲講嘢都會喊咯,但心到時一聽D老師大聲話他會驚。前2日上去問過只有Nl全日班。他現在14個月仲未成功戒到片到左返學都唔知點算好。
而上水又只得2~3間有Nl班。它近屋企所以先去問嚇。

男爵府

回覆:婦孺福利會兒童樂園

我仔仔仲係岩岩返左一個星期,對學校都未係好了解,不過都試下答你。
仔仔入學校果下仲會喊,不過我見佢一分鐘之後已經收晒,返到屋企會嘗試跳舞比我睇,應該都開心。
你問老師會唔會惡,一班有廿幾人,你想像下環境都幾嘈,老師一定會大聲講野,但態度友善又有耐性的。
全校四級八個老師,所以一開波已經係兩個老師對廿幾個,有小小亂的,我見早上忙時,校長係校門幫學生量體溫,真係一個多餘人手都無,小朋友一開始已經要自己進食,至於去廁所,唔知老師會否幫忙,但我相信短期內可成功戒片!可以話學自理係一流!
家長可分四種,各佔四分一左右:1只會說普通話,2說有口音的廣東話,3由祖父母照顧,4本地媽媽

別墅

聽你甘講都我心定D~Thx!不過仲未通知面試都唔知收唔收我囝。

男爵府

你報左名未??
我記我我前年七月左右報的, 報左先無壞

過多兩個星期, 仔仔真係返足全日, 係學校訓埋覺, 我對學校了解多d之後再同你分享下丫~

禁止訪問

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

我仔之前都系粉嶺果間讀,返全日,學校同老師都吾錯,食果餐都幾好,有湯有送。其實好過洗起屋企。

別墅

當日報佐名喇,唔知等幾耐先通知面試。thx

別墅

回覆:MumMum_Lai 的帖子

係北區大會堂5樓

別墅

回覆:yuyueng 的帖子

係吖,我就係諗住俾他早D去學識自理同埋適應群體生活之類。

首頁

尾頁

跳至