自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

我啱啱至買咗部Galaxy Note電話用,
依家又想買部大碌(平板電腦)黎用,
會唔會買多咗呢?
實情我係諗住買黎for俾我囝平時坐車時用apps黎練吓計數&英文咁,
定係慳皮啲買部千幾蚊雜mug好過呢?
…但我又衰勁buy 三叔呢隻牌子,大家點睇…?
P.S.我唔係有米人家黎,我部電話啱啱先開始做緊分期供緊。

伯爵府

玩具勳章

回覆:好冇買平板電腦好呢?

雜嘜睇佢分順,因為你買多部都係分期,兩條數加埋好"金"。每個月好似少咗幾百嚟,不如考慮買部分順差唔多,但平一半的好d

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

如果買黎比阿仔坐車用, 咁唔好買啦, 坐車再睇平板會壞眼

男爵府

如果買黎比阿仔坐車用,+咁唔好買啦,+坐車

原帖由 TMC3012 於 12-08-19 發表
對!會壞眼!坐車同佢傾下計睇下風景更好!

大宅

回覆:好冇買平板電腦好呢

我成日都覺得依加呢個年代d小朋友由細細個幾歲已經玩ipad/tab..o個d, 會唔會好快有近視?!

水晶宮

引用:如果買黎比阿仔坐車用,+咁唔好買啦,+坐車

原帖由 TMC3012 於 12-08-19 發表
我諗住佢番學放學都係坐地鐵,可以同佢温吓數學計吓數温下英文咁咋,唔駛佢寫我估會好啲咋。

水晶宮

引用:我成日都覺得依加呢個年代d小朋友由細細個

原帖由 kristyan 於 12-08-20 發表
我成日都覺得依加呢個年代d小朋友由細細個幾歲已經玩ipad/tab..o個d, 會唔會好快有近視?!

...
咁佢都唔小朋友架喇,都14歲仔…

水晶宮

引用:雜嘜睇佢分順,因為你買多部都係分期,兩條

原帖由 sum_mit 於 12-08-19 發表
雜嘜睇佢分順,因為你買多部都係分期,兩條數加埋好"金"。每個月好似少咗幾百嚟,不如考慮買部分順差唔多 ...
咁又係,我都有少少諗如果到時個囝用唔着部機,我可以拎嚟用嘛,所以至諗好冇買部自己鐘意既…

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:~仔仔媽咪~ 的帖子

仔媽,你梗係無睇呢段新聞
真係免得過唔好搞咁多~
加上你唔怕佢俾人搶機呀,你知啲人幾猖狂㗎啦

http://the-sun.on.cc/cnt/china_world/20120818/00423_001.html

別墅

咪玩啦!14歲仔返學放學拎住部平板電腦,正常唔係要嚟上網/打機㗎咩!

水晶宮

小倩 發表於 12-8-20 00:53
仔媽,你梗係無睇呢段新聞
真係免得過唔好搞咁多~
加上你唔怕佢俾人搶機呀,你知啲人幾猖狂㗎啦 :s ...

咁我係同佢一齊番學放學既....暫時...

同埋部機都係我在場至會拎出街用咋.

水晶宮

ishimura 發表於 12-8-20 00:57
咪玩啦!14歲仔返學放學拎住部平板電腦,正常唔係要嚟上網/打機㗎咩! ...

唔裝數據卡咪上唔到網囉,況且我囝平時都唔上網,我屋企部腦set咗password...

冇我响度佢開唔到.

公爵府

我的育兒心得勳章

7.0 好似都幾抵玩, 但如果想要10.1wifi板要等下

~仔仔媽咪~  不過嗰時我買galaxy note手機時,個sales猛話TAB嗰D load得好慢,係咪架?  發表於 12-8-20 01:10
Everyday may not be good..but there is something Good in Everyday!

水晶宮

coolwinnie 發表於 12-8-20 01:04
7.0 好似都幾抵玩, 但如果想要10.1wifi板要等下

係啦,好似就出新機...

其實我都知如果真係俾囝用,買雜乜平機千幾蚊係最perfect,

但係自己衰,真係怕到時三分鐘熱度,個囝用唔着時,自己又想用番三叔機,

所以至咁掙扎...但如果我又三叔碌電話加平板,會唔會誇張咗D...?

雖則我平日開工都見唔少同事、演員都係一人兩機咁玩................

但兩部機分唇幾乎一樣,只係大同小既分別,好似多餘咗少少...

Tablet除咗MON大外,其實仲有咩係好過智能手機???

公爵府

我的育兒心得勳章

~仔仔媽咪~ 發表於 12-8-20 01:08
係啦,好似就出新機...

其實我都知如果真係俾囝用,買雜乜平機千幾蚊係最perfect,
最新果部10.1 有multi 畫面, 可以同時睇片又同時做其他野, 好似tv的畫中畫function咁, 幾得意! 同埋有支筆用, 我都等緊wifi版
Everyday may not be good..but there is something Good in Everyday!

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

有需要就買啦

水晶宮

coolwinnie 發表於 12-8-20 01:11
最新果部10.1 有multi 畫面, 可以同時睇片又同時做其他野, 好似tv的畫中畫function咁, 幾得意! 同埋有支筆 ...

我都唔急買既,都打算等過埋八月尾,嗰兩部新NOTE/NOTE2電話出咗後,至慢慢揀都未遲...

不過自己又係衰多心,又想自己用番三叔,又想買NOTE 2手機俾自己,將依家部note 1俾隻佬用...

所以咪好...............多心,唔知點好囉~mouth:

公爵府

我的育兒心得勳章

~仔仔媽咪~ 發表於 12-8-20 01:19
我都唔急買既,都打算等過埋八月尾,嗰兩部新NOTE/NOTE2電話出咗後,至慢慢揀都未遲...

不過自己又係衰多心, ...
等埋新note出左先算啦, 如果你買部新note同仔share用, 就預左要買多個差電出街用喇, 百零蚊都有一個.

水晶宮

我愛Corina 發表於 12-8-20 01:15
有需要就買啦

因為我囝之前學障加情緒問題,搞到佢幼稚園至初小D野乜都冇正式學過,個底好差,

所以我至諗住俾佢多D做番初小以下嗰D簡單基本數學、英文,等佢練番好佢咋...

我部note電話又細,我自己又要用,所以咪諗住好冇買部平板俾佢用囉,

至少平板大MON易睇D,又唔駛佢寫字,冇咁辛苦唔會手攰,佢會肯做D.

依家就係諗買三叔機以防萬一個囝唔用時我自己可以用,

定係買部平野雜乜機千幾蚊用算...但又驚平野冇好野會唔好用&易壞.

水晶宮

coolwinnie 發表於 12-8-20 01:22
等埋新note出左先算啦, 如果你買部新note同仔share用, 就預左要買多個差電出街用喇, 百零蚊都有一個. ...

如果平板電腦,買外叉, 5000電量夠唔夠用???定係要一萬???

首頁

尾頁

跳至