自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

我媽咪肺癌,請大家幫忙

我媽咪被驗出肺癌,我好擔心,下星期二會見醫生講做手術嘅問題,我有啲問題想請教大家,希望大家幫幫我!
1.曾經有媽咪介紹過治癌中醫,在上環同浸會醫院,大家記唔記得呢?或者大家有冇好中醫或者方法介紹呢?
2.有冇食物或者湯水可以幫助她?雲芝定靈芝可以嗎?
唔該晒大家嘅幫忙
該用戶已被刪除

Re: 我媽咪肺癌,請大家幫忙

珊瑚宮

好媽媽勳章

試吓食靈芝丸or用靈芝煲水飲

男爵府

有一隻"百草堂"雲芝精華係專比癌症病人食既, 幫助佢捱過化療, 有興趣我比電話你去問清楚.

男爵府

我auntie之前有急性血癌,我地個個都以為佢唔得架啦,點知比佢好番,重要復發過都好番,個時佢係睇中醫但唔係你講個位,詳情我要問番佢先知,一問到即刻pm比你。希望你媽媽盡快好番,重有呀,QM好出名醫癌架,我uncle係幾出名既DR都係咁講,如果你媽媽唔係li間醫院,你可以諗下轉佢去QM。

大宅

真係好多謝各位媽咪!

Princessjennifer,
請問蜂膠邊度有得買?係唔係任何牌子都得?一日要食幾多呢?

Princessmama,
麻煩你幫我搵資料了!我媽咪會在葛量洪醫院做手術,問一問醫生轉唔轉得先?

另外我都諗住買雲芝丸比媽咪食.

大宅

小新媽媽,
請你給我有關電話好嗎?謝謝!

我而家嘅心情真係跌至谷底呀! :-( :-( :-(

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

伯爵府

醒目開學勳章

我阿e既老爺係中醫, 聽佢講佢地專做醫癌既, 仲話幾出名, 我無問清楚, 所以唔知叫咩名, 阿e老公本身係藥劑師, 而家佢地成家人一起做, 如果你有需要, 可以pm我問清楚架~

佢地係north point掛牌架~
http://www.baby-kingdom.com/data/attachment/album/201103/28/2243099uk889co0028cr4r.gif

大宅

我舅母(在美國)原來兩年前都係生肺癌,因為個瘤(有兩個瘤)近心臟,所以唔割得,只可以做代電療,期間飲SV蔬菜中草湯(大約一萬蚊一個月),個瘤細咗,跟住食一種中藥(都係大約一萬蚊一個月),兩個月後,兩個瘤都冇咗,而家佢keep住食中藥.

我好唔好比媽咪試吓呢?但食開係唔係唔可以停呢?

SV蔬菜中草湯--http://www.sunfarmcorp.com/cn/news08.htm

中藥--http://www.dyyyy.com/

侯爵府

小新媽媽..

請問百草堂有冇DISCOUNT AR???

小新媽媽 寫道:
有一隻"百草堂"雲芝精華係專比癌症病人食既, 幫助佢捱過化療, 有興趣我比電話你去問清楚.
該用戶已被刪除

男爵府

lsp 寫道:
真係好多謝各位媽咪!

Princessjennifer,
請問蜂膠邊度有得買?係唔係任何牌子都得?一日要食幾多呢?

Princessmama,
麻煩你幫我搵資料了!我媽咪會在葛量洪醫院做手術,問一問醫生轉唔轉得先?

另外我都諗住買雲芝丸比媽咪食.
please check pm.

大宅

ISP,
我知有間公司的產品都係專攻癌病/腫瘤的, 已經有好多成功的例子, 廖啟智仔仔抗癌期間都一直有服用來幅助而且個幫助效果仲好好, 如果你有興趣我可以比多D資料你的. 祝你媽咪早日康復!!

大宅

URGENT !!!!!

我奶奶剛發現有腸癌, 過左年開始要做化療, 我們一家都很擔心, 想買百草堂的雲芝精華, 請問各位有冇 member id, 可借一用, 請 PM 本人。

Many thanks !!!!!

民房

百草堂原材料已不是PSP

多年來百草堂雲芝精華都是用上海師範大學專利的PSP做原料,是唯一做過臨床的輔助治癌放化療中藥,效果不錯,但師範大學與百草堂合約到期鬧翻了,詳情可看http://hk.myblog.yahoo.com/[email protected]

珍珠宮

樓主:

作為家人最重要係冷靜,現在食療及中醫亦只是輔助.
我父及家姐都是癌症病人,有些經驗可交流的.

請同伯母年紀多大?醫生有否告訴你癌的期數呢?
留一口氣,荒夜裡點一盞風燈,我們一路同行。

每一個結束,都是一個新開始;集合力量,繼續發聲,They can’t kill us all。

大宅

原帖由 nz 於 09-1-13 19:20 發表
樓主:

作為家人最重要係冷靜,現在食療及中醫亦只是輔助.
我父及家姐都是癌症病人,有些經驗可交流的.

請同伯母年紀多大?醫生有否告訴你癌的期數呢? ...

明白緊係為家人擔心, 可唔可以講少少醫生講的情況

男爵府

851營養液,係華潤堂有得賣,早5年前要賣$4XX支,1支飲2,3日,飲完之後個人會精神D,有返小小胃口食嘢,我老豆,同C6個亞嫲都係食佢!

首頁

尾頁

跳至