烹飪搵食

跳至

首頁
23456...84

尾頁

珍珠宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

Airfryer學習交流區~Part 2好毒區

吾好意思呀,可吾可以幫我影段片,
要睇到160度,3分鐘至0, 橙色同綠色燈
店員話要望下先決定換新,吾該你丫,

身體健康,生活愉快

男爵府

醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 畀面勳章

回覆:Airfryer學習交流區~Part 2好毒區

今日去豐x買左啦...$1618再送焗盤..機身都係冇貼紙..

男爵府

引用:吾好意思呀,可吾可以幫我影段片, 要睇到1

原帖由 fanlee 於 12-08-24 發表
吾好意思呀,可吾可以幫我影段片,
要睇到160度,3分鐘至0, 橙色同綠色燈
店員話要望下先決定換新,吾該你 ...
我第一次試160度3分鐘冇問題(有叮一聲)..但即刻再試第二次160度3分鐘..當佢返0就冇叮一聲..

珍珠宮

引用:今日去豐x買左啦...$1618再送焗盤..機身都

原帖由 tiffybb 於 12-08-24 發表
今日去豐x買左啦...$1618再送焗盤..機身都係冇貼紙..
係呀,我問過飛記話係無貼紙

身體健康,生活愉快

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 fanlee 於 12-08-24 發表吾好

我第一次試160度3分鐘冇問題(有叮一聲)..但即刻再試第二次160度3分鐘..當佢返0就冇叮一聲..

...

我無次可以160,由3-0都係無叮,兼停係2,仲要無燈著,

身體健康,生活愉快

珍珠宮

引用:今日去豐x買左啦...$1618再送焗盤..機身都

你好似擰多過3,咁就會叮,少過就吾叮囉,就你呢幅圖講,吾好介意

身體健康,生活愉快

男爵府

引用:Quote:原帖由+tiffybb+於+12-08-24+發表今

原帖由 fanlee 於 12-08-24 發表
你好似擰多過3,咁就會叮,少過就吾叮囉,就你呢幅圖講,吾好介意
我可能擰左去4..第二次先係3

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 fanlee 於 12-08-24 發表你好

所以三咪無叮聲囉,我問飛記,佢係咁講,

身體健康,生活愉快

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 fanlee 於 12-08-24 發表你好

咁你用160度,3分鐘可直到0嗎??
二燈有熄嗎?

身體健康,生活愉快

別墅

想請教各位jm,今日焗雞翼180度15分鐘,好靚及幾juicy,但皮就唔夠脆,想問點解

男爵府

引用:想請教各位jm,今日焗雞翼180度15分鐘,好

原帖由 byinghk 於 12-08-24 發表
想請教各位jm,今日焗雞翼180度15分鐘,好靚及幾juicy,但皮就唔夠脆,想問點解

...
你下次抹乾啲雞翼,同埋最後轉200度焗多幾分鐘應該會脆啲。

我是以前的會員bullbull(哈哈...即係開朝原老),不過事隔太耐已經唔記得個密碼喇,唯有再新account啦~~

別墅

回覆:bullbull1 的帖子

Thx,下次再試試

大宅

回覆 tiffybb 的帖子

唔同豐 x分店唔同價錢, 問左 times square $1798

大宅

尋日去times square 8 樓買左啦, 有2間 "'問" 就有 $1598 送焗盤, 焗盤仲係有現貨, airfryer大巴, 焗盤非常有限, 用hsbc credit 買, 會有15倍賞錢, 11月時有 $96, 另外有抽獎送現金卷 (10% off , 上限 $50), 最高係50% off, 星期五/六/日先有抽獎, 9月2日前在 times square 買滿 $500, 可以用現金卷

我一個人帶佢坐巴士返屋企, 好累無力試機, 今日試

男爵府

我今日整左薯塊同薯條..點解唔脆既 薯條我用新鮮的..清洗至水唔濁..索乾..噴油..180度預熱三分鐘..放薯條.
.焗6mins已燶燶地..搖下佢..再焗多4分鐘..表面已燶燶地..就熄左佢..但外燶入面又未熟..但外面又唔脆 我有冇做錯步驟..

男爵府

tiffybb 發表於 12-8-25 16:28
我今日整左薯塊同薯條..點解唔脆既 薯條我用新鮮的..清洗至水唔濁..索乾..噴油..180度預熱三分鐘. ...
你係應該浸三十分鐘之後抹乾晒,再加少少油撈勻。用180度焗約二十多分鐘, 中途要拎出黎搖下,咁就會脆㗎喇~~
我是以前的會員bullbull(哈哈...即係開朝原老),不過事隔太耐已經唔記得個密碼喇,唯有再新account啦~~

男爵府

引用:Quote:tiffybb+發表於+12-8-25+16:28+我今

原帖由 bullbull1 於 12-08-25 發表
你係應該浸三十分鐘之後抹乾晒,再加少少油撈勻。用180度焗約二十多分鐘, 中途要拎出黎搖下,咁就會脆㗎喇 ...
明白..聽日再試

男爵府

平時我都會用煎pan煎鵝肝,但今日改咗用airfryer,效果一流!!
所有油都已經迫晒出黎,所以食落完全係外脆內軟,唔會成口油~~

燒鵝肝

做法:
鵝肝切約1cm厚。
1.先在鵝肝灑上少許鹽,再撲上生粉。
2.preheat 180度(3mins),放入鵝肝, 燒5分鐘, 中途可以反一次(要小心好容易碎)。
3.轉用200度(3mins),令表面再金黃色。如唔夠色再加多一至兩分鐘。

伯爵府

回覆 byinghk 的帖子

好店呀!

複式洋房

回覆:Airfryer學習交流區~Part 2~(燒鵝肝P.4)

煎三文魚扒

Birth: 14/3

首頁
23456...84

尾頁

跳至