跳至

首頁

尾頁

大宅

價錢差距有多呢?

公爵府

引用:價錢差距有多呢? +

原帖由 rksun 於 12-09-02 發表
價錢差距有多呢?
公院零收費。私院就睇下你有冇保險。有保險只需比excess。冇保險我估5-6k。 医生就个个唔同,好難讲得埋。。每次產檢費,小部份,約3x蚊可claim 反medicare. 医生20w要比的management fee 就可claim 反4xx 蚊from medicare. 医生接生費可claim 私家保險,貴就claim 唔足啦。

Birth 15/3: W:4.2kg  L:52cm HC:37.5cm
Day 09: W:4.37kg  L:55.5cm HC:37cm
Day 46: W:7kg L:62m HC40.5cm
Day 82: W:~9.2kg L:~66cm
Day 112: W:~10.4kg

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

引用:價錢差距有多呢? +

原帖由 rksun 於 12-09-02 發表
價錢差距有多呢?
公院一蚊5使!服務一流!

My Two Princess

公爵府

引用:Quote:原帖由+rksun+於+12-09-02+發表價錢

原帖由 pigpig 於 12-09-03 發表
公院一蚊5使!服務一流!
你係brisbane 可能係,但sydney 有些公院是比較九流的。

Birth 15/3: W:4.2kg  L:52cm HC:37.5cm
Day 09: W:4.37kg  L:55.5cm HC:37cm

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

引用:Quote:原帖由+pigpig+於+12-09-03+發表公院

原帖由 Mrs.Kangaroo 於 12-09-03 發表
你係brisbane 可能係,但sydney 有些公院是比較九流的。

公爵府

引用:Quote:原帖由+Mrs.Kangaroo+於+12-09-03+發

是真的,我仔出世果年,同一間公院,因人手不足,有幾个大肚婆係厕所到生左bb。

琥珀宮

引用:Quote:原帖由+pigpig+於+12-09-03+發表是真

原帖由 Mrs.Kangaroo 於 12-09-03 發表
是真的,我仔出世果年,同一間公院,因人手不足,有幾个大肚婆係厕所到生左bb。

...
我生細女時,真係好得不得了生仔好睇彩數的

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

引用:Quote:原帖由+pigpig+於+12-09-03+發表是真

...

伯爵府

回覆:生BB喺私家除了是環境和可選擇醫生外,仲有乜分別?

我都信彩數, 生第一個係private, service一般而且ob不是他 嘥錢.
第二個 public, service好好, 一個仙都唔洗.
我認識一位網友, 几年前在tas public生, 由於成個ward得佢一個, 萬千龐愛在一身, 佢形容係五星級享受.

琥珀宮

lovemy2kids 發表於 12-9-3 21:50
我都信彩數, 生第一個係private, service一般而且ob不是他 嘥錢.
第二個 public, service好好, 一個 ...
五星級享受!正呀!你換左手機?

大宅

回覆:pigpig 的帖子

公院有五星級服務咁好呀?!咁最遲幾時要決定喺公定私院生呀?
我剛用棒棒驗到懷孕,明天去見GP!我在Perth, 請問有無呢邊嘅資料參考呢?!唔該

伯爵府

引用:公院有五星級服務咁好呀?!咁最遲幾時要決

原帖由 rksun 於 12-09-04 發表
公院有五星級服務咁好呀?!咁最遲幾時要決定喺公定私院生呀?
我剛用棒棒驗到懷孕,明天去見GP!我在Perth ...
你除了問相熟e生外, 你去下 bubhub forum 睇睇, 應該可以有參考的

伯爵府

引用:Quote:lovemy2kids+發表於+12-9-3+21:50+我

五星級享受!正呀!你換左手機?
係呀, s3

琥珀宮

引用:Quote:原帖由+pigpig+於+12-09-03+發表五星

原帖由 lovemy2kids 於 12-09-04 發表
係呀, s3
幾時得閒出來?

伯爵府

引用:Quote:原帖由+lovemy2kids+於+12-09-04+發

原帖由 pigpig 於 12-09-04 發表
幾時得閒出來?
我成曰都得閒, 不過依排好小上bris. 你几時再來theme park呀?

琥珀宮

引用:Quote:原帖由+pigpig+於+12-09-04+發表幾時

原帖由 lovemy2kids 於 12-09-04 發表
我成曰都得閒, 不過依排好小上bris. 你几時再來theme park呀?
冇買全年票

別墅

回覆:Mrs.Kangaroo 的帖子

可否PM我邊間?!

別墅

...

可否PM我係邊間?!

男爵府

vivianchau 發表於 12-9-5 02:04
可否PM我係邊間?!

that is RNS

別墅

回覆:JamesFoo 的帖子

嚇一跳,以為呢間好好Tim 。旁邊總有private呢!

首頁

尾頁

跳至