跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章 親子達人勳章 畀面勳章

大埔一唐樓過去一年飽受「塞渠之苦」,通渠時揭發渠內竟有大量已用過的避孕套及衞生巾等污物,而唐樓上多個單位近年被「一樓一」進駐,懷疑部分鳳姐欠缺公德心,將污物沖落廁所,造成污水渠淤塞。

經常塞渠的唐樓位於大埔南盛街利宜樓,該唐樓近年成為鳳樓集中地,樓上多個單位都被鳳姐租住,不時見有衣着性感的鳳姐,在唐樓附近當街拉客。自「一樓一」出現後,樓下地舖商戶發現污渠經常淤塞,差不多三個月至半年就要忍受一次「塞渠之苦」,排泄物流遍滿地,以致不少店舖都臭氣熏天,被迫停業。

( 以上撮自今日東方日報)

怪不得近月來常見該處有“國內活雞供應”, 怪不得朋友的女兒及同學都不願在那邊等車。
我選擇了快樂!

大宅

畀面勳章

回覆:大埔唐樓大量避孕套塞住戶渠

南盛街、靖遠街一向都是"企街"重災區...拖喼又比人誤會...著衫薄D都比阿叔問價

大宅

大埔真係好多唐樓租比鳳姐, 我媽媽都係因為這樣而搬屋

伯爵府

複式洋房

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 夏天玩到顛 DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

近排多左好多,討厭

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

我已作出多番投訴,最近大埔警署聯絡我會有定時行動。希望各位街坊舉報有關不道德交易行為,大家只需要打1823或用智能手機1823Apps就可以作出投訴。發揮互相守望精神!
你可以更新記錄, 讓好友們知道你在做什麼...

大宅

嘩...咁嚴重!?
即係而家果邊d唐樓真係唔住得人啦~

洋房

回覆:erikoluen 的帖子

點解我見唔到嘅?

水晶宮

引用:大埔一唐樓過去一年飽受「塞渠之苦」,通渠

原帖由 celavie 於 12-09-06 發表
大埔一唐樓過去一年飽受「塞渠之苦」,通渠時揭發渠內竟有大量已用過的避孕套及衞生巾等污物,而唐樓上多個 ...
紅洋葱對面條街?

男爵府

好媽媽勳章 親子達人勳章 畀面勳章

回覆:Fion710 的帖子

我選擇了快樂!

男爵府

首頁

尾頁

跳至