跳至

首頁

尾頁

大宅

我囝囝前天發燒又咳嗽又流鼻涕,一心想幫襯這西醫,見佢又近屋企,又有兒科文憑,但佢竟然只開了一支退燒藥給囝囝,無其他收鼻涕和咳嗽藥,我就十分生氣,問護士為何只有退燒藥,護士重覆答:醫生只開了一支退燒藥。我就更加生氣,現在無給錢的嗎?唔怪之得在診証室時,這無良醫生提我有事明天回來覆診,無事也星期五回來覆診。由此可見這位醫生的醫德何在了!西環是否無一個好兒科醫生?

大宅

好媽媽勳章

vinteresa 發表於 12-9-7 09:11
我囝囝前天發燒又咳嗽又流鼻涕,一心想幫襯這西醫,見佢又近屋企,又有兒科文憑,但佢竟然只開了一支退燒藥 ...

我仔仔好細時睇過佢, 頭一兩次係得, 但後來發燒, 食左佢退燒藥都唔退燒, 仲有, 次次攞左藥都叫人去覆診, 如果退左燒既話, 我就唔會再去覆診, 如果唔退既話, 我就再睇第二個醫生, 發燒唔講得笑, 唔可以俾佢咁樣拖時間. 後來去睇, 攞左發燒藥水完全唔退燒. 有次去佢度睇時, 佢係度睇緊旅遊書 唔係有心睇症.

最後, 我選擇左林x和, 有心機睇, 退燒藥ok, 同埋會準時到診所. 但好多人等, 一係佢開門前早d去排隊book位, 否則要等好耐.

版主

畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 版主 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 育兒性格勳章 2016畫展勳章

YanYanHappyShop 發表於 12-9-7 10:28
我仔仔好細時睇過佢, 頭一兩次係得, 但後來發燒, 食左佢退燒藥都唔退燒, 仲有, 次次攞左藥都叫人去覆診, ...
可以先打去林醫生度登記先,如果唔多人嘅話,姑娘會叫你快D落去ga,通常如果阿B要睇嘅話,我都會果朝8點半左右打落去......如果打針嘅話,可以事先BOOK定時間......咁就唔駛等好耐就見到醫生ga啦~
見我在線?
但可能我已行開了!
以為我行開了?
但可能我就係望住喎!
所以......你估我唔到!

大宅

好媽媽勳章

FrankieFUNG 發表於 12-9-7 11:12
可以先打去林醫生度登記先,如果唔多人嘅話,姑娘會叫你快D落去ga,通常如果阿B要睇嘅話,我都會果朝8點半 ...

亦可以夜晚打電話去book第二朝一早睇, 林醫生好準時 約8:30就到嗰度, 試過同亞仔睇完醫生, 仲趕得切返工

版主

畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 版主 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 育兒性格勳章 2016畫展勳章

YanYanHappyShop 發表於 12-9-7 11:51
亦可以夜晚打電話去book第二朝一早睇, 林醫生好準時 約8:30就到嗰度, 試過同亞仔睇完醫生, 仲趕得切返工:q ...
咁我未試過之前果晚book定......但我認同林醫生真係好準時,我見過佢8點半之前番左開左閘俾D病人係入面等,到姑娘8點半番黎就開始登記.....
見我在線?
但可能我已行開了!
以為我行開了?
但可能我就係望住喎!
所以......你估我唔到!

大宅

好媽媽勳章

FrankieFUNG 發表於 12-9-7 12:01
咁我未試過之前果晚book定......但我認同林醫生真係好準時,我見過佢8點半之前番左開左閘俾D病人係入面等, ...

無錯, 林醫生仲準時過佢d姑娘, 見過佢返去開閘但姑娘仲未到

大宅

回覆:YanYanHappyShop 的帖子

我都係轉咗睇林永和醫生,食兩次藥已經好好多了,林醫生又有禮貌,又有心機,是一個很好的醫生!

大宅

好媽媽勳章

vinteresa 發表於 12-9-7 14:53
我都係轉咗睇林永和醫生,食兩次藥已經好好多了,林醫生又有禮貌,又有心機,是一個很好的醫生!

...

呢個醫生細心好多.

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

有無人幫襯過西環陳錫濤西醫

I like 孫鴻仁

方二筒  都唔錯, 上次因為想睇林永和但太多人, 求其去左佢度覺得好都ok  發表於 13-6-18 10:40

男爵府

回覆 小倩 的帖子

小倩你有無試過林醫生呀?

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

引用:回覆 小倩 的帖子 小倩你有無試過林醫生呀

原帖由 Mbaby 於 12-09-08 發表
回覆 小倩 的帖子

小倩你有無試過林醫生呀?
三幾次,都要等好耐

大宅

回覆:有無人幫襯過西環陳錫濤西醫

林醫生同孫醫生都好好,但林醫生等得耐,d藥work
孫醫生冇收貴,但d藥靚(皮膚)

別墅

回覆:john_baby 的帖子

最like孫醫生多數唔使點等,姑娘同醫生都好nice

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

fongchung 發表於 12-9-10 17:00
最like孫醫生多數唔使點等,姑娘同醫生都好nice

同意

子爵府

我們全家人之前都是看陳醫生, 這兩年, 我們都轉看孫醫生了.

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

全家都睇孫醫生。

大宅

那個陳錫儔,有次我小朋友咳得好厲害,我帶佢睇佢,佢話敏感,要下星期才好,仲話俾一百萬佢都係開呢d藥。我立刻帶小朋友睇第二個醫生,原來係肺炎,立刻入醫院才冇事,如聽陳講就死火。

大宅

回覆:vinteresa 的帖子

今曰同兩個囝囝去林醫生覆診,林醫生好攪笑一邊唱歌仔:小寶寶食濛濛,飯仔媽媽送到.....。一邊唱一邊叫囝囝將大口睇喉嚨,笑死我啦!

別墅

我都係帶小朋友去睇林醫生or孫醫生, 兩個醫生都OK呀.
林醫生d藥會勁d, 我個小朋友好快會收晒鼻水...咳都會小d
孫醫生就真係病人小d, 收費平d, d藥會中和d, 小朋友唔會wing下wing下

男爵府

回覆:有無人幫襯過西環陳錫濤西醫

我同個仔都係孫醫生,佢好好人又好包容我仔,因為我仔一入到孫醫生房就搗亂,又搞電筒又搞檢查棒,又毫不客氣問醫生攞貼紙,仲喪到瞓係幫病人檢查的床上,我就好唔好意思,孫醫生話唔緊要,男仔係咁

首頁

尾頁

跳至