跳至

首頁

尾頁

複式洋房

BB食咩餅餅??

Dear July mamis,

What 餅餅 you buy for BB??

I want to give 餅餅 to 大眼攣毛仔, any recommendations?
as he may be allegy to wheat, any advise?

別墅

Re: BB食咩餅餅??

GI GI 食森永餅餅, 威化或BB頭.

男爵府

好媽媽勳章

我俾好多餅洵洵食架, 不過我覺得最好係和光堂既米餅, 佢
唔係咁甜, 而且又好易溶. 不過我就淨係知荷花有得賣.

另外, 森永既威化餅我都有俾洵洵食, 我就覺得甜左 d, 不過
洵洵真係好鍾意食呢隻, 而呢隻係超市都有得賣.

另外森永仲有另一隻一個 $1 咁大既餅仔, 洵洵都幾鍾意, 不
過又話甜囉, 同埋有個危險, 就係洵洵試過成塊放入口, 結果
太大塊, 攪到佢作晒嘔咁, 好辛苦. 所以食呢隻餅要睇塞佢,
唔可以俾佢成舊塞落個咀度.

大宅

我買過享氏

我要學習做會笑的媽媽

別墅

I also give only Japanese brands 既米餅 to Little Pumpkin. They melt in the mouth very quickly. Wakado(和光堂), Meiji and Pigeon all have 米餅 - no wheat. Re-on have many many choice, and they do delivery or you can visit them at their warehouse in Chai Wan - many things to see on display there.

I tried giving him Heinz before, but notice that they have wheat, so I stopped immediately.
Alex is a miracle from God!Hallelujah!

子爵府

我都係多數比森永隻牛奶餅,另有一隻都係日本既,但我唔記得係咩brand,但個公仔係面包超人樣,我仔最鐘意係呢隻,仲有係白色果隻細細粒既,我都唔知叫咩餅,都係日本出,我多數係永安買!

民房

和光堂雞蛋波波餅,明治海苔米餅同明治野菜威化餅三樣都鐘意食,係Re-On 買ga

複式洋房

我個仔鍾意食一種可以係UNY買到的餅 (個樣好似旺旺仙貝) ,其實味道都好似架﹗係我個仔的契媽買給他,日本製,含鈣質。好脆但一遇口水即便軟,記住俾水佢飲﹗

複式洋房

lilima, mchan89, MrsCLee, kycs, HoWangMami,曉晴媽,cyytracy1112,

Thanks for all your advise! I bought the biscuits from Re-on today!

I gave BB try once I returned home and he just enjoy it so much! I took vedio and pictures for him! It's so cute!

I invite you to watch the movie.

大眼攣毛仔食餅餅
Please login your BH account to watch or leave message to me. I will send you the password!

You all own the credit to my happy moment!
Now I found the right biscuits for bb la!

男爵府

MrsCLee,

邊度可以買到?

[quote]
MrsCLee 寫道:
我買過享氏

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 親子王國15週年勳章

其實餅餅的作用係為左訓練bb的手仔和牙仔,所以手指餅可訓練自己拎住食,饅頭餅就開始比bb學自己拎落口!
此生無悔入華廈,來生願在種花家!

大宅

B-Baby, gerber 應該係大
我要學習做會笑的媽媽

男爵府

MrsCLee, 唔該晒!

大宅

我個臭妹之前只係食HENIZ手指餅同森永威化餅,前者佢已經開始攞嚟玩(用嚟"享張枱"同掉落地),今日竟比我發現屋企樓下有森永,(唔駛我次次走去JUSCO),結果掃晒三隻唔同既餅 - 水泡餅/公仔餅同威化餅.....而家個女出街,要帶2個零食餅盒.....

民房

豬仔包咩餅都好忠意食,特別係麵包超人餅.
你地bb食緊個陣,叫佢比我地食時係咩反應架?
豬仔包會收埋條餅同埋會鬧人,唔知佢地幾時先識比人地分享呢?
[img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD6/100706/103880.11846796.gif[/img]

別墅

mchan89,
我想問你bb食?餅餅之後有冇影響正餐呀?因為我bb正餐(粥仔同奶)都食得好差,我驚佢食?餅餅之後對正餐仲食得少(因為餅餅咁好咪)?

我之前都係買過森永一隻一個 $1 咁大既餅仔, 我bb又係一咬就咬到好大塊落口,差d塞住佢喉嚨,真係有驚冇險,從此我就唔敢比bb食餅餅。

今日係朋友屋企,佢比我bb食過gerber隻星星餅,真係一放落口就好快溶化,好似幾好咁!唔知和光堂既米餅大唔大塊呀?有冇獨立包裝呀?Thanks.

xiaobon

mchan89 寫道:
我俾好多餅洵洵食架, 不過我覺得最好係和光堂既米餅, 佢
唔係咁甜, 而且又好易溶. 不過我就淨係知荷花有得賣.

另外, 森永既威化餅我都有俾洵洵食, 我就覺得甜左 d, 不過
洵洵真係好鍾意食呢隻, 而呢隻係超市都有得賣.

另外森永仲有另一隻一個 $1 咁大既餅仔, 洵洵都幾鍾意, 不
過又話甜囉, 同埋有個危險, 就係洵洵試過成塊放入口, 結果
太大塊, 攪到佢作晒嘔咁, 好辛苦. 所以食呢隻餅要睇塞佢,
唔可以俾佢成舊塞落個咀度.

別墅

我剩係比BB食和光堂既米餅,
唔甜,又易溶,唔怕「梗」親,
大大塊,都食到3-4分鐘
不過我淨係知荷花有得賣,唔係咁方便

別墅

我今日去city xxx買?幾種和光堂餅餅比bb,價錢仲平過x花會員價少少,但gerber星星餅就x花平d!

大宅

xiaobon, gerber 星星餅係 toyrsus 賣得平過 city xxx, 你得閒去睇下啦. 至於森永個隻一蚊餅, 其實入左口都會溶, ivan 最鍾意用隻門牙咬斷塊餅, 不過可能無星星餅咁香, 所以佢唔會叫我
我要學習做會笑的媽媽

大宅

MrsCLee,
我想問你比咩麵包ivan食,我比過白方包bobo食,佢都好鍾意食,但有d人又話比麥包佢食好d

首頁

尾頁

跳至