美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

別墅

很難就美甲師的時間, 所以自己在家 DIY LED GEL 甲. 好靚, 最緊要係...可以就自己時間

工具要....
LED 燈機 : $350 - 400
LED GEL : $38-$60 一支
花花, 石仔: $25 一盒 五款左右
每兩星期一次左右. 每次花時間大約30-40MINS , 視乎要咩花款, 最正隻手唔會黑 (因為UV GEL 燈, 手係會黑架,如果做等得多的話

http://www.baby-kingdom.com/home.php?mod=space&uid=1007727&do=album&picid=464087

南瓜妹  係咪即係soak off gel ? 係邊到買?thx !  發表於 12-9-17 23:05

禁止訪問

伯爵府

子爵府

畀面勳章

我自己都試過在家整 但係UV GEL個層 總係覺得曬極都唔乾呀

伯爵府

畀面勳章

回覆:家中DIY LED美甲, 平靚正

我有時都會自己整

別墅

回覆 manshan86 的帖子

試下 LED GEL. 好D , 另外, 在晒完每一層時, 用消毒紙未一下, 好好多.

子爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

子爵府

2024年龍年勳章

請問led 燈係咪唔會曬黑雙手架?

大宅

我想問呢隻 led 燈 要不要磨甲??

大宅

引用:我想問呢隻+led+燈++要不要磨甲?? +

原帖由 b813 於 12-09-15 發表
我想問呢隻 led 燈 要不要磨甲??

伯爵府

象牙宮

andysue 發表於 12-9-14 12:56
很難就美甲師的時間, 所以自己在家 DIY LED GEL 甲. 好靚, 最緊要係...可以就自己時間
工具要....

diy 都可以整甘靚.... 比个叻妳. 100% 省錢 + 省時 + 方便

LED美甲, 可以做延長嗎?
想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

大宅

請問燈機、工具同甲油係邊倒可以買倒呢?另外燈機每次照甲需要幾耐時間Thx

大宅

BK Milk勳章 畀面勳章

別墅

回覆 b813 的帖子

唔洗架. 好方便.

別墅

回覆 Lula 的帖子

我無磨架. 就係怕傷甲. 而且是每一層簿簿一層, 晒一分鐘. 就可以

不過有另一個朋友就話磨小小面層會再實正d 喎. 我就無.

大宅

引用:回覆+Lula+的帖子 我無磨架.+就係怕傷甲.+

原帖由 andysue 於 12-09-17 發表
回覆 Lula 的帖子

我無磨架. 就係怕傷甲. 而且是每一層簿簿一層, 晒一分鐘. 就可以
一分鐘咁係邊買燈同其他工具,有相嗎?

別墅

回覆 Lula 的帖子

http://www.baby-kingdom.com/home.php?mod=space&uid=1007727&do=album&picid=472147

給相你睇下.

別墅

回覆 kathereen 的帖子

http://www.baby-kingdom.com/home.php?mod=space&uid=1007727&do=album&picid=472330

我的基本工具. 三個月前開始自己整.

首先

1. 修甲 - 指甲剪 + 指甲措
2. 用消毒紙抹一下表面的塵及甲邊的污穢
3. 搽上 一層薄薄的 LED GEL (你喜歡的顏色)
4. 照燈 - 1分鐘,
5. 用消毒紙抹一下表面的油(小小油面)
6. 重覆3,4,5
7. 搽上一層透明的 LED GEL 今次 先放喜歡的花花, 再 照燈 1分鐘
8. 再搽 一次 透明的 LED GEL 再 照燈 1分鐘

完成. 一共有四次搽GEL, 每次都要抹一下上面小小油份

別墅

回覆 Lula 的帖子

http://www.baby-kingdom.com/home.php?mod=space&uid=1007727&do=album&picid=472330

我的基本工具. 三個月前開始自己整.

首先

1. 修甲 - 指甲剪 + 指甲措
2. 用消毒紙抹一下表面的塵及甲邊的污穢
3. 搽上 一層薄薄的 LED GEL (你喜歡的顏色)
4. 照燈 - 1分鐘,
5. 用消毒紙抹一下表面的油(小小油面)
6. 重覆3,4,5
7. 搽上一層透明的 LED GEL 今次 先放喜歡的花花, 再 照燈 1分鐘
8. 再搽 一次 透明的 LED GEL 再 照燈 1分鐘

完成. 一共有四次搽GEL, 每次都要抹一下上面小小油份

首頁

尾頁

跳至