夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

搞結婚時, 先發現儲喺佢度嗰萬幾蚊賭輸咗.

之後佢唔想住我層樓(因外家俾首期), 聽佢話賣咗, 賺嘅錢俾佢去投資股票...冇咗一部份.

之後99俾幾十萬佢, 佢又輸晒喺股巿.

到買返樓, 臨找裝修尾數, 又俾佢輸咗喺牛熊.

以為, 啲錢冇晒, 一天光晒, 佢冇得玩啦, 點知, 遲遲唔俾家用我, 原來嗰少少錢都要嚟玩細期...

我仲可以點, 鬧又鬧過, 氹又氹過, 每次佢都死晒狗, 好後悔好知錯, 但好快佢啲"信心"又返嚟, 話之前用錯方法, 今次冇得輸, 唔俾佢玩, 佢就偷偷玩.

我仲可以點.

Cutemom0808  佢要睇doctor  發表於 12-9-19 15:05

伯爵府

哇, 佢係上左引咖喇, 好難攪, 一係離婚, 唔係你會好慘, 一係要佢去接受個類治療啦.

大宅

回覆:攞埋家用去賭, 我仲可以點做

我會離婚,根本佢無為大家既將來打算,亦都唔識腳踏實地做人,跟住佢我覺得無將來。講完。

別墅

回覆:攞埋家用去賭, 我仲可以點做?

我哋有個兩歲嘅女,佢好錫個囡,對我都好好。每個月俾大部份人工我做家用,今次遲遲冇俾,先知佢又走去玩期指。

別墅

我會聯絡戒賭,但唔知邊間好啲

珍珠宮

如果真係對你同個女好就唔會敢啦!你仲唔醒

別墅

同賭仔做夫妻,妳會好痛苦

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

前前後後比左咁多次機會,係認真改過都改到啦你仲信佢嗎?<br><br>

子爵府

嘩…你c6可以賣樓去炒股,之後又拎家用去博,即係基本生活所需都會比佢拎哂黎所謂既投資度,遲下你個女大d,連學費都拎埋去…

別墅

我今日攞咗佢出糧戶口e-banking 同馬會戶口嘅login ,會keep check住佢,但我知唔夠入肉唔夠痛。一個賭仔可以毀滅整個家,我唔可以俾佢害到囡囡,我已決定今次係最後機會,我唔知佢要點先明白再有下次佢就會失去我哋。

珍珠宮

希望你今次得啦

公爵府

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

由當初發現佢係咁既時候,我念都唔會同佢結婚羅
賭呢樣真係好難介,我唔想一世都活係一d唔安穩既生活

大宅

十賭九輸,賭仔真係不可信
見過好多例子,最後都係家庭破裂

大宅

先分居,睇下佢會唔會知驚,有改善囉。

禁止訪問

BK Milk勳章

珍珠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章

其實都唔係既..
樓主個情況同我爸爸一樣。

我爸爸由結婚到幾年前一直都有賭, 試過賭到大耳lone搵上門, 家姐冇錢買奶粉。
到我地大左, 都依然比我地發現佢賭, 每次幫佢還完都仲有。
不過事實上, 佢好錫我地3姐弟, 亦從來冇外面女人, 對媽咪都好好。
就正正係除左賭囉。

因為其實佢個刻根本已經係病態, 成日覺得自己一定會WIN, 唔會黑仔。

佢自己身體又差, 明明供開一份保險, 又係為左賭攪到供左幾十年冇得供囉。
結果而家人又老, 身體仲差, 下下睇醫生都係我地3姐弟出。
佢而家就真係洗心革面喇, 點解, 因為:

有一次佢腸胃炎, 入左政府醫院, 等左好q耐都仲係等緊。
當時診所醫生話佢唔等得喇, 已經係急政, 立即寫紙比佢入院。
但無奈, 都係要等...結果最後等左3個鐘, 佢發高燒, 依然冇人理佢。
咁我就決定OFF, 然後SEND佢去私家...
好彩快咋, 入到去個陣佢已經103度高燒, 小小的腸胃炎變左腹膜炎, 夜晚開刀微創d相影出黎, 醫生話差d involve 大腸小腸, 係會死的。

個一獲, 簡單的腸胃炎, 變左最後7萬蚊埋單。我請假3日3夜係醫院睇住佢, 連浸會邊層係for 咩我而家仲記得好清楚, 跟住媽咪家姐細佬放工又日日黎, 夜一夜先走。
7萬蚊, 亦係我地3個夾份比。

就係呢次, 佢就開始生性喇。
可能人真係唔到死個下都唔知自己一直以黎係錯架。

而家佢真係好乖, 係間唔中會玩下, 細細地囉。
但大賭, 佢而家都怕怕喇。

我慶幸我是水瓶星座.
爸爸是我心中的大樹.
媽媽是我一生的偶像.
姐姐是我一世的知己.
弟弟是我生活的依賴.
多多是我平常的歡樂.
一家人嘛!

別墅

樓主你仲有個囡囡,如果俾佢搞到周身債,到時對囡囡成長好大問題。我建議除左搵介賭之外,樓主要搵定後路,當然啦,吾好俾你老公知啦,例如將囡囡交俾娘家湊住先,你同老公有咩事嘈起上嚟,囡囡在場都吾係幾好。收好自己d證件,廢是佢真係賭到冇,拎埋你d文件去借街數。

別墅

昨晚我好清楚咁同C6講,再有下次,我會將所有嘢話俾99知,然後離婚,同埋今個星期六一齊去戒賭中心。佢唔想去,我話你唔去就一定會有下次,我哋一定會離婚,咁不如而家離,我已諗好後路。最後,佢答應我去,以後生性做人。。。。。。。。。,但我今日仲好down,我覺得佢好似一個計時炸彈,唔知幾時爆。佢唔驚我離開佢,因為佢成日覺得佢累咗我,冇佢我今日應該會生活得好開心。佢最怕同個囡分開,同埋99受唔住呢個打擊。

珍珠宮

hashtag影視迷勳章

係咪已經去到病態了?同佢好好傾下啦,分析再賭落去ga後果同你心情,如果再唔改遲早輸埋頭家架咋

瑪瑙宮

賭真係累死人. 希望佢真係去戒賭, 真係比個心戒 luck 佢. 祝福您~

首頁

尾頁

跳至