母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

一直係埋身餵多,呀仔由九個字至兩個鐘不等就要,有時啜一陣瞓咗,放低就醒又要食,有時可以啜成兩個鐘!好似食極都唔飽咁?每日總有三幾次會嘔奶,有時食食下都會嘔!嘔完又要食,怕佢會食濟!我試過泵出來都有四至六安不等,咁應該夠佢食,佢只係一個月大!
奶奶話佢食得太密,成日嘔好似有問題!咁係咪要帶佢睇醫生?

別墅

回覆:BB 食唔停又成日嘔奶?

Bb幾大,重得好唔好?

會唔會佢想啜住訓咋?拍下佢或者抱起得唔得?

大宅

回覆:sumsumama 的帖子

BB 一個月多d,抱住好d不過個咀好似揾食咁!啜住瞓得呀,一放低又吵,就係怕佢食濟!

男爵府

畀面勳章

體重如何?
尿片量夠嘛?

大宅

回覆:jelly208 的帖子

過幾日先返健康院,所以未知重咗幾多,不過睇到佢肥大咗好多。一日有六至八條濕片,便便呢個星期開始少d,一日大約三次,不過好似好有潺!

大宅

回覆:白版仔 的帖子

姑娘話食到咁上下,中途要幫bb掃下風。如果成日食完嘔奶,可能腸胃唔好,醫生建議飲"結“身少少既奶粉飲一段時間。我b都要停飲人奶,要飲奶粉,佢話人奶太稀都會易嘔奶。

大宅

引用:姑娘話食到咁上下,中途要幫bb掃下風。如果

原帖由 bebecare 於 12-09-25 發表
姑娘話食到咁上下,中途要幫bb掃下風。如果成日食完嘔奶,可能腸胃唔好,醫生建議飲"結“身少少既奶粉飲一 ...
BB腸胃唔好,仲要食難消化嘅奶粉?唔 makes sense...

男爵府

引用:一直係埋身餵多,呀仔由九個字至兩個鐘不等

原帖由 白版仔 於 12-09-25 發表
一直係埋身餵多,呀仔由九個字至兩個鐘不等就要,有時啜一陣瞓咗,放低就醒又要食,有時可以啜成兩個鐘!好 ...
人奶俾BB啜係長啜長有架,啜成2個幾鐘就梗係飽到嘔啦,2個幾鐘太耐啦

伯爵府

BK Milk勳章

引用:姑娘話食到咁上下,中途要幫bb掃下風。如果

原帖由 bebecare 於 12-09-25 發表
姑娘話食到咁上下,中途要幫bb掃下風。如果成日食完嘔奶,可能腸胃唔好,醫生建議飲"結“身少少既奶粉飲一 ...
奶粉仲難消化過人奶喎!我個仔去到兩個月都係成日嘔,但都重得好好!有時食得飽得滯,持續啜25分鐘都夠啦!我仔仔依家四個幾月,無點乜點嘔啦!

每天在家安胎...生活苦悶!但亦為迎接小新命的來臨而感到興奮和緊張!雖然生活苦悶,但有丈夫疼鍚和愛護。是我感到最幸褔的!

大宅

引用:一直係埋身餵多,呀仔由九個字至兩個鐘不等

原帖由 白版仔 於 12-09-25 發表
一直係埋身餵多,呀仔由九個字至兩個鐘不等就要,有時啜一陣瞓咗,放低就醒又要食,有時可以啜成兩個鐘!好 ...
我仔仔十幾情况都係咁扫風嗰陣扫扫下都會呕,唔够試過补奶粉,呕得重励害,有一两次重係鼻隆噴出来添,吓死我啦,後来我問姑娘,話問鈡唔紧要,块面紫色就要既睇医生啦

大宅

引用:Quote:原帖由+bebecare+於+12-09-25+發表姑

原帖由 kforkaren 於 12-09-25 發表
BB腸胃唔好,仲要食難消化嘅奶粉?唔 makes sense...
咁我唔知啦,因為我依家bb住緊院,初時都係餵人奶架,但姑娘話佢無幾耐就嘔返d奶出黎,醫生就改用奶粉,仲話份量係正常多一倍,你問我都唔識答你點解。

大宅

引用:Quote:原帖由+bebecare+於+12-09-25+發表姑

原帖由 CandyBaby830 於 12-09-25 發表
奶粉仲難消化過人奶喎!我個仔去到兩個月都係成日嘔,但都重得好好!有時食得飽得滯,持續啜25分鐘都夠啦!我 ...
咁要問醫生啦,我bb住緊qe,個姑娘話個醫生係咁講。

複式洋房

我囝囝都係咁!佢宜家十幾日!啜到嘔都要啜!宜家仲嚴重!越嘔越多!之前去健康院佢又話重得幾好但我都係好擔心!!唔知點算!!又好似幫唔到佢咁!俾佢食又唔係!唔俾佢食又唔係。。。

男爵府

認識瑞士牛牛第一回 好媽媽勳章 醒目開學勳章 睛靈勳章

之前有姑娘講過嘔奶係好似驅魔人咁噴出黎就要睇醫生,如果係咀邊流個D係回奶,好正常架!好似打C EGG呀換片都會回奶!我女女每餐都有回奶可能掃風唔夠或者食得太飽~
如果佢啜2個鐘就真係太耐啦~你可以一路喂一路按壓個胸等D奶出得好D,或者BB可能當你係奶咀

大宅

引用:之前有姑娘講過嘔奶係好似驅魔人咁噴出黎就

原帖由 tiktiktmlkl 於 12-09-25 發表
之前有姑娘講過嘔奶係好似驅魔人咁噴出黎就要睇醫生,如果係咀邊流個D係回奶,好正常架!好似打C EGG呀換片都 ...
佢未去到噴,但又唔係流少少,大啖大啖咁嘔,有時會瞓醒先嘔!
飲人奶會唔會食濟㗎?

子爵府

我仔3個幾月都食得嘔得。唔好等佢好餓時俾奶佢,太餓會食得急同啜多左。會易嘔d架。重得好就得架啦。6個月左右會有改善架啦

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊