母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

2個月大半人奶,約4餐人奶+2餐粉!過去一個月約1-2日大便一次,呢個星期約3日一次,前日私家醫生打針時問,佢話3天都OK!今日健康院打針時問姑娘,佢話人奶吸收得好大便係少,最多21日!我仲好開心BB咁吸收添mouth:啱啱7點大便完(正常)!10點半無啦啦再屙(唔臭),屙得唔算特別辛苦,但就有血,睇落好似唔少添!BB無扭計,今日打完針好似攰D,瞓得都多!有JM試過嗎?

禁止訪問

大宅

回覆:千色mama 的帖子

有血就要睇醫生哦!去睇急證啦

侯爵府

回覆:半人奶B大便有血,好似好多!(有相)有JM試過嗎?

你本身乳頭有無損,有就可能因為像咗血奶

大宅

引用:你本身乳頭有無損,有就可能因為像咗血奶

原帖由 華美 於 12-09-26 發表
你本身乳頭有無損,有就可能因為像咗血奶
乳頭無損呀!今早睇左兒科,便便攞左去驗,未知咩事!醫生話有機會係沙門氏菌,因有血同埋有lim液!果次有血之後,大便好密,10個鐘有6條片都係有便便,不過量好少 但lim液就算多

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 千色mama 的帖子

我個仔o係兩三個月試過係咁, only一次咋, 唔知關唔關我之前o個日食過魚生, 一無食佢就無血大便喇!
好似食物敏感都會有血大便架.

依家佢八個月我食魚生後泵o個次奶都唔會俾佢食呀, 驚佢敏感, 佢依家so far都無試過有血大便喇.

大宅

引用:回覆+千色mama+的帖子 我個仔o係兩三個月

原帖由 kiu_kiu 於 12-09-26 發表
回覆 千色mama 的帖子

我個仔o係兩三個月試過係咁, only一次咋, 唔知關唔關我之前o個日食過魚生, 一無食佢 ...
我個女屙左個次血便便之後暫時都未見!但跟住6-7次便便都有lim液,琴晚終於屙左次正常屎喇!希望佢快d好啦!你食完魚生果次奶唔要,咁係隔幾耐唔要架?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊