自由講場

跳至

首頁
34567...8

尾頁

男爵府

回覆:寵物善終 通街棄屍(完全版)

大宅

D寵物好慘呀!
奸商等天收啦

寶貝女你比左好多歡樂mami同Daddy~鍚晒你♡╮ⓣⓗⓐⓝⓚⓢ ﹏♡

男爵府

痴線架..呃埋呢啲陰質錢!主人應該唔會諗到自己個仔仔女女俾人攤屍丟入垃圾車!我第日都要搵間有信譽保證既, 唔想睇都要睇住佢地妥善送我寶貝一程先可以走。

版主

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋

引用:我之前隻愛犬就係經呢間pk公司獨立火化,+我

原帖由 zet 於 12-09-27 發表
我之前隻愛犬就係經呢間pk公司獨立火化, 我見狗狗最後一面時, 佢d手腳屈到歪哂, 我一見倒已經喊到豬頭咁, ...

生離死別, 並不可怕, 可怕的是自私的靈魂

版主

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋

引用:所以我揾寵之天國全程由主人𥄫住 +

原帖由 carng.ng 於 12-09-27 發表
所以我揾寵之天國全程由主人𥄫住
但係全程點可能睇住呢?

雜誌果張骨嘅相,不能令人相信係全部骨囉!

生離死別, 並不可怕, 可怕的是自私的靈魂

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

好離譜呀! 有無攪錯呀!
作為主人, 都想自己寵物在生過得好, 死了都要安息.
估唔到有D咁既公司同人, 可以遮住個良心做, 望佢間野執笠, 晚晚比貓貓狗狗壓佢無得訓. 你講得出, 望你下世做流浪貓狗.
真係太過份啦!!

大宅

BK Milk勳章

好賤

男爵府

畀面勳章 大廚勳章

佢地好過份!
甘樣對D寵物!佢地無良心架

複式洋房

可恥

侯爵府

係可以睇住架,有次跟朋友去出席隻狗仔既喪禮.
佢地BOOK左個靈堂,之後有人用個鐵盆裝住隻狗仔,主人睇完及可以放陪葬品,睇完就送去火爐輸送帶,主人按掣就入火爐,主人可以等狗仔燒完,但因為燒完要攤凍至可以磨成灰,所以上次無等到.全程真係可以睇住.

亦有一次係自己經驗,屋企隻狗死左,夜晚11:00叫佢地黎接,老闆食緊飯都黎,搓住架BENZ,我地講明獨立火化及拎返骨灰,2星期後老闆娘親自搓BENZ送返D骨灰俾我.收到骨灰後成家人都好安慰好開心.
其實做主人都係想跟左自己咁耐既寵物可以善終,大家都可以安慰.而家俾人影到無得撐啦,真係好衰.
o個d唔係垃圾,係寵物,有生命有自尊唔應該咁對佢地mouth:

大宅

畀面勳章 環保接龍勳章 陪月勳章

人渣,做埋呢d等天收野,你地班畜牲下世做曱甴啦!比人踩扁晒!唔駛火化!

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

太過份啦

別墅

太可惡很心痛

大宅

真係勢估唔到,本來諗住喺最後一程完滿咁善後自己心愛既寵物,
結果竟然落得如此下場...太震驚!!!
睇完晒全篇報導,個心嗱住痛,更何妨係寵物主人...
睜大眼講大話,
仲要夠胆咁講:「我絕對唔會做呢啲壞事……如果咁樣做,我下世會做畜牲,做流浪貓、流浪狗好慘㗎!」
個女人講e段話,個人覺得精髓在於e10個字"我絕對唔會做呢啲壞事"
即係擺明好清楚係壞事,都照做都去做
依d講大話唔盞眼無人性畜牲不如既人渣,
話都有講,善有善報,惡有惡報,若然未報,時晨未到,
佢地都食得和米多...
睇嚟係時候得到"回報"...

男爵府

奸商天收吧

珍珠宮

好媽媽勳章 BK Milk勳章

講真,本書我都有買(真係為左睇間賤公司買),有張相係鐵盤入面有骨,我極之唔信,第一個反應係:我用過3次,出爐後d骨型態一定同入爐時一樣,唔會唔亂成堆嘢咁
我4年前都幫襯過,比我印象真係為錢,我兔兔晚上意外直到第二朝走左,call再見收,收嗰個職員好似趕收工咁,算,我都要趕返工,book左嗰個星期六下午火化,去到見兔兔最後一面,入爐後個肥女職員勁講個老闆幾咁好人,周圍收狗火化,又做法事,叫我都做,都價錢都幾貴,又話佢地連馬都火化過,叫我地返屋企先遲d去天水圍時先帶兔兔走(因即時要天水圍安葬),我當時心情好差,串佢你老闆點做唔關我事,比左錢點解唔可以跟之後出爐睇骨,發現其中一隻腳無左(出爐型態同入爐一樣,唔似雜誌張相咁亂),好彩係另一隻腳骨遮住左,等凍入袋期間,火化cf勁落嘴頭要我安葬嗰日買蓮花等物品,我話我唔信,但費事煩(因兔兔暫放榮來一段短日子等去天水圍)買左個蓮花(好似$120),全過程我真係唔覺得佢d職員知我有幾傷心,只不停叫買嘢同做其他貴價服務

唔好點評我,電話睇唔到點評

大宅

回覆 回覆:sonic04的帖子

慶幸我無用過佢服務,我之前5隻愛犬同貓都係用d偏遠地方而且唔出名,但係人地服務好,由收到入爐都跟到足,價錢又唔貴,我睇呢度要2千以上,我之前隻唐狗整埋dna 鏈咀都唔駛2千,貓都係千頭,真係賣個名。

大宅

他朝君體也相同

珍珠宮

環保接龍勳章

佢地真係賺到盡,小小一格土地埋灰都二千!! 好在我隻貓貓走時唔係用呢間。我揀另一。間,獨立火化,雖然我冇親自去送行,但佢地都同我幾貓貓擺到好好睇睇,加埋d陪葬品,影佐幾張相比我,再拍埋入爐dvd ,拿骨灰時一次過比番我架!呢間再見寵兒野賺埋咁多陰質錢,真係小心有報應!!

大家好,我是子悠~~

伯爵府

姣辯!

首頁
34567...8

尾頁

跳至