親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

別墅

打算christmas同先生一起帶二歲幾仔仔去臺灣自助旅行,嬰兒渣特區護照可唔可以落地簽,需唔需要帶埋出世紙? 打算住臺北市中心,有冇around hkd1000一晚o既酒店推薦?最主要交通方便又適合family住o既酒店。 Thanks!

侯爵府

回覆:angelaywtang 的帖子

香港出世渣特區護理就可以落地簽證。但點解唔做網上簽證, 免費的。

我住過just sleep西門町店。大到不得了。就在西門町站上面。

別墅

引用:香港出世渣特區護理就可以落地簽證。但點解

原帖由 焯媽媽 於 12-09-30 發表
香港出世渣特區護理就可以落地簽證。但點解唔做網上簽證, 免費的。

我住過just sleep西門町店。大到不得了 ...
係咩?我唔知wo。then我網上申請。Thank you! 我上網check到你話既酒店,幾ok喔,你提早幾長時間定嘎?

侯爵府

angelaywtang 發表於 12-9-30 14:22
係咩?我唔知wo。then

1. 我網上申請。Thank you!

2. 我上網check到你話既酒店,幾ok喔,你提早幾長時間定嘎?

...

1, https://nas.immigration.gov.tw/hkvisa/

輸入所需資料後, 便可列印個PDF, 有2張, 一張入境, 一張出境用..

2. 我唔知, 因為唔係我搞, 我估2個月..

侯爵府

焯媽媽 發表於 12-9-30 15:58
1, https://nas.immigration.gov.tw/hkvisa/

輸入所需資料後, 便可列印個PDF, 有2張, 一張入境, 一張出境 ...

宜家網上簽証得一頁嫁咋~~~已經可以出入境嫁喇~~~
我沒有很多朋友, 但有你們就足夠~~~我沒有很多錢,但我所擁有的東西已經比別人多~~~我沒有很多老公, 但有一個把我寵壞就已經足夠

男爵府

回覆:臺灣visa同酒店問題

我次次都住台北車站既天成,真係方便到不得了!

侯爵府

引用:Quote:焯媽媽+發表於+12-9-30+15:58+1,+htt

原帖由 lovececing 於 12-09-30 發表
宜家網上簽証得一頁嫁咋~~~已經可以出入境嫁喇~~~
唔乖之得有d 姊妹問點解得一張, 原來改左。我自己四月去過台灣。

水晶宮

我都係12月去
已經book晒酒店喇
d平野 好快無。
book左西門町附近既酒店。

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

引用:香港出世渣特區護理就可以落地簽證。但點解

原帖由 焯媽媽 於 12-09-30 發表

我住過just sleep西門町店。大到不得了 ...
我想問你係咪三人房?我都想訂如果滿左吾知仲有冇其他介紹,之前住天成太舊

侯爵府

引用:Quote:原帖由+焯媽媽+於+12-09-30+發表香港

原帖由 kaheiboy 於 12-10-02 發表
我想問你係咪三人房?我都想訂如果滿左吾知仲有冇其他介紹,之前住天成太舊

...
我四月時個trip經台北去了台中, 所以來回住了二晚台北, 一共住了二間唔同方向的超級大房。
我記得係三張及四張雙人床, 間房真係大至不得了, 設施又新, 最差係早餐, 所以我們家人出去吃早餐。

珍珠宮

回覆 焯媽媽 的帖子

咁三張床係咪要自己拍番埋變成張大床, 我見佢單人床都比較細?
希望我間AGENT可以BOOK到間三人大房比我啦

bobbob  呢間酒店樓上係office,可能有其他非住客出入,不過都算secure  發表於 12-10-3 13:10
bobbob  我住過普通3人family room,2張double床,間房唔算大唔算細  發表於 12-10-3 13:06

侯爵府

kaheiboy 發表於 12-10-2 12:15
回覆 焯媽媽 的帖子

三張床係咪要自己拍番埋變成張大床, 我見佢單人床都比較細?

唔好意思, 我是否表達唔清楚??

我住過的係3張雙人床及4張雙人床的房.. (我記憶係4張雙人床, 有錯指正)

三張雙人床拍埋一齊...?? 好重的, 好難拍...

珍珠宮

回覆 焯媽媽 的帖子

4張雙人床咪好大

侯爵府

引用:回覆+焯媽媽+的帖子 4張雙人床咪好大

原帖由 kaheiboy 於 12-10-03 發表
回覆 焯媽媽 的帖子

4張雙人床咪好大
所以我一直都說just sleep西門町店d 房係超級大。(我住過的房, 當然有其他size的房)

我比你嚇壞了, 三張雙人床拍埋一齊。
但雙人床約四呎, 不是很大的。

男爵府

我都想book just sleep,不過12月底已經無3人房了

珍珠宮

回覆:qpa 的帖子

前日好似有四人房,你試試

男爵府

想問如香港出世, 但拎了特區唔夠一個月,可否網上申請台証的呢??

侯爵府

sangbaby 發表於 12-10-7 12:24
想問如香港出世, 但拎了特區唔夠一個月,可否網上申請台証的呢??

可以~~~
我沒有很多朋友, 但有你們就足夠~~~我沒有很多錢,但我所擁有的東西已經比別人多~~~我沒有很多老公, 但有一個把我寵壞就已經足夠

首頁

尾頁

跳至