母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

BB 2個月多D,今日便便忽然多左(5次)除左第1次係花生醬樣,跟住幾次都係有潺(lim液)同豆腐渣樣!有jm試過嗎?上星期試過屙完花生醬便便之後大便有血(驗過無菌),醫生話可能肛門入面損左所以出血!跟住隔左幾日,今日忽然有潺同豆腐渣,有jm試過嗎?

伯爵府

回覆:便便好多潺及豆腐渣,有jm試過嗎?

試過,又係種晒菌乜都驗唔到。呢度啲姊妹話前奶有輕瀉作用,所以會咁。

2011/10/31 6W2D 閃閃
2012/06/20 39W4D 出世
全人奶媽努力中!

大宅

引用:試過,又係種晒菌乜都驗唔到。呢度啲姊妹話

原帖由 kyobi 於 12-10-02 發表
試過,又係種晒菌乜都驗唔到。呢度啲姊妹話前奶有輕瀉作用,所以會咁。

...
之前試過成3日先有便便,健康院姑娘話人奶吸收所以便便少係正常(呢度jm都有提過),點知過左兩日就大便有血(都幾多) 不過真係驗過話無菌,之前一直都無咩問題(大便),係呢兩星期先開始屙得少,宜家忽然多左仲要有潺同豆腐渣陪月有提過話豆腐渣係蛋白質吸收唔到,不過唔知係咪!

大宅

引用:試過,又係種晒菌乜都驗唔到。呢度啲姊妹話

原帖由 kyobi 於 12-10-02 發表

...
最後你bb點呀?

大宅

便便好多潺及豆腐渣,有jm試過嗎?

之前聽醫院姑娘講有潺要睇醫生喎~

伯爵府

引用:Quote:原帖由+kyobi+於+12-10-02+發表試過

原帖由 千色mama 於 12-10-02 發表
最後你bb點呀?
我個仔都成日有潺同豆腐渣,我又冇理佢喎~

2011/10/31 6W2D 閃閃
2012/06/20 39W4D 出世
全人奶媽努力中!

別墅

回覆:便便好多潺及豆腐渣,有jm試過嗎?

我個仔依幾日都係咁,一日屙三次便便,頭果日有潺,之後就豆腐渣,我見佢玩得訓得就由得佢囉

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊