懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

我依家6個半月,99尋晚11點幾打比我叫我唔好要隻狗狗(9個月大松鼠狗),因為擔心佢傷害BB...叫我要為bb諗下,要錫個BB...我解釋極佢都唔聽,話咩野性難馴喎,有咩意外會比阿b怨一世...

大佬呀,我依家唔錫阿b咩,個仔係我既我比任何人都緊張!但唔代表我會放棄狗狗囉!佢咁講講到我好似錫狗多過仔咁,不知所謂!

我最後斬釘折鐵咁話佢知:我愛我BB,但我亦愛我狗狗,兩個我都錫,唔會放棄佢地!!!

跟住cut左佢線:;pppp::;pppp::;pppp:

珍珠宮

回覆:越黎越憎6299

松鼠狗比較活潑,佢擔心都人知常情!你又唔好咁激氣!

大宅

松鼠狗咋喎,頂多咪鍾意吠多啲,有啲乖嘅唔係點出聲添,如果鬥狗就擔心啫

大宅

越黎越憎6299

做得好! 狗狗都係有生命,唔係話唔要就唔要㗎! 而且仲有報導話屋企有養寵物, 小朋友抵抗力會好d添! 只要好好教狗狗唔好傷害bb,狗狗係會明㗎!

大宅

我都有隻松鼠狗仔,屋企人成日ee鵝鵝,雖然我冇理佢地,但講真個句BB出世後佢變得好敏感~,BB一喊狗仔好緊張~我地一抱BB佢成日望住,尤其望住BB對腳,我成日幻想佢會一淡咬落去~之後BB就甘一世架喇

別墅

加油,支持!我兩隻牧羊

大宅

我個女同我隻松鼠狗不知幾FD,女女三歲時成日同我隻松鼠傾秘密。又成日靜靜雞拎零食比隻狗食。講真寵物也是我地朋友、是家人。點可以除便方棄!板主你要堅持你自己嘅意念,我相信BB同狗狗可以和睦相處。

男爵府

回覆:redsowen 的帖子

我從來都只擔心阿B會傷害狗仔
唔擔心狗仔傷害阿B
我有兩隻狗

大宅

我奶奶都係咁,未有b前佢好錫我隻toy poodle,成日借d而上黎我屋企探狗狗,有咗b後,佢聽埋d三姑六婆講,話驚狗狗襲擊bb喎,成日叫我送咗隻狗俾人,我好嬲囉!

別墅

回覆 redsowen 的帖子

老人家係咁, 唔知係邊度聽埋D野...
你都唔好咁勞氣, 狗狗同BB都係生命, 總知佢地講咪扮聽, 聽完就算..
我都有隻貓, 一有左, 我C6家姐都曾經叫我唔好要隻貓, 我真係睬佢地都傻!!!

男爵府

我奶奶都叫我放棄養我兩隻兔兔,話佢地啲毛會搞到bb氣管有問題,我喊住口同老公講,老公知我錫到兩隻兔兔燶,叫我唔駛理。

大宅

唔養開狗的人不會明白,有幾次朋友問我有BB會唔會要d狗,怕有咩弓型蟲,我覺得好自私,寂寞時牠陪伴著你,狗狗就只有你這個朋友,只要保持衛生,就冇問題吧

大宅

我都有隻貓,我係同6299住,但佢地唔敢出聲叫我唔要隻貓,因為貓貓我當佢係仔,會同佢共存亡,人(+bb)在貓在!反之我媽咪喺我未有bb前已經成日叫我掉咗隻貓,細個已經掉咗我唔少小動物,佢又要買俾我,又要掉咗佢,好矛盾!

大宅

支持你,我都有兩隻史納紗

大宅

畀面勳章

我個衰99 都係咁, 我有隻 tiny poodle, 只有5磅. 佢有一日竟然話:你仲養呀?! 之後我同佢解釋, 有研究指出狗狗可減低小朋友敏感症狀,同訓練小朋友等等。 之後佢仲認為我作野。 我心想, 佢呢D人都冇咩人性, 家人都可以唔要, 我都省返啖氣。從此之後, 佢講親呢D野我當聽唔到。 如果第時BB出左世, 佢搞我隻狗, 我同佢反枱 

子爵府

我都有同野蠻99講過類似既說話!其實狗狗有時仲有性過d人,我隻狗養左六年幾,我當佢仔一樣!我反而覺得講d冇血性既說話既人更恐怖

公爵府

我都有隻toy poodle又係好錫佢唔會唔要佢,不過狗始終唔係人,冇性既(even人都可以冇性啦),最好小心d, 睇報紙真係發生過狗仔發狂咬bb,bb塊面爛哂。老人家都係想提醒你小心啫

子爵府

Support

男爵府

引用:我都有隻toy+poodle又係好錫佢唔會唔要佢,

原帖由 Mrslot 於 12-10-04 發表
我都有隻toy poodle又係好錫佢唔會唔要佢,不過狗始終唔係人,冇性既(even人都可以冇性啦),最好小心d, ...
狗點會無性呀?你以為野獸嗎?自己有養開都可以禁諗既?狗狗有時仲單純過自私既人類囉!希望你永遠唔會放棄佢啦,樓主都係呀,要堅持呢!狗狗同bb絕對可以成為好朋友架,關鍵係點樣去教導!加油呀

男爵府

引用:我都有隻貓,我係同6299住,但佢地唔敢出聲

原帖由 amylcm 於 12-10-04 發表
我都有隻貓,我係同6299住,但佢地唔敢出聲叫我唔要隻貓,因為貓貓我當佢係仔,會同佢共存亡,人(+bb)在 ...
你呀媽好過份,當d小動物玩具。又要買又要掉,好不負責任呀!!

首頁

尾頁

跳至