2012年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:而幾件淘寶買既,共$200左右+

原帖由 mgm00 於 12-10-24 發表
而幾件淘寶買既,共$200左右
質量如何?

禁止訪問

陪月勳章

引用:Quote:原帖由+mgm00+於+12-10-24+發表而幾

禁止訪問

陪月勳章

引用:Quote:原帖由+mgm00+於+12-10-24+發表人地

珍珠宮

mansum92 發表於 12-10-14 23:47
回覆 mamacolly 的帖子

我買左呢件
你呢件係咪羽絨來架??
我好苦惱唔知買咩好~
如果買羽絨夾那,我怕BB郁唔到會發脾四~~
想買件羽絨背心,又搵唔到咁細~
C6又話羽絨萬一濕左就唔暖,應該入面FLEECE,出面防風喎!~搬出一大套山藝理論~(你估去滑雪咩……香港黎架咋…)

好鬼頭痕呀我~

輸入搜索內容

珍珠宮

BB有個長袖睡袋,穿對手入去,即發脾氣唔肯訓呀!
只可以包住下半身,由得對袖fing fing下~~
輸入搜索內容

大宅

回覆 anna_my_baby 的帖子

哈哈 我呢件唔係羽絨 係夾綿 我估唔洗著到羽絨 我大仔都著唔到太熱 除左返學時要穿 因為佢學校係山上好冷 同埋學校成日係playground玩outting 會出去BBQ 所以先要穿 除非你家果區好冷 如果唔係都唔係太需要 你如果好想睇下件衫 又住香港區 我可以拎比你睇下架 我岩岩都有個FD要買一件 一舊水粗著都底 去公園岩晒

我大仔以前件羽絨係果間 "薑包" 道買 超靚 我仲留左係道 不過妹妹都起碼要3歲先著到 不過都唔平 我大減價買都8舊水

珍珠宮

mansum92 發表於 12-10-25 20:21

哈哈 我呢件唔係羽絨 係夾綿 我估唔洗著到羽絨 我大仔都著唔到太熱 除左返學時 ...
我住粉嶺,家向東北,無遮無擋,直望沙頭角。屋企室內凍過條街,係真架~~
冬天關晒D窗都仲有乎乎聲~
我諗我要買厚D~~
頭先上淘寶睇左好耐,暫時都係買一套小米米羊毛底衫先~
外衣就遲D先算了~

**咩係"薑包"呀?

mansum92  Ginger Brxxd  發表於 12-10-25 23:26
輸入搜索內容

大宅

粉嶺凍D就可能真係要羽絨了

大宅

引用:BB有個長袖睡袋,穿對手入去,即發脾氣唔肯

原帖由 anna_my_baby 於 12-10-25 發表
BB有個長袖睡袋,穿對手入去,即發脾氣唔肯訓呀!
只可以包住下半身,由得對袖fing fing下~~ ...
我都有呢種,不過好厚宜家未俾佢試著!但有用緊背心型睡袋,阿仔ok喔~成日好似條魚擺尾咁郁郁拱!哈哈

珍珠宮

mamacolly 發表於 12-10-26 00:33
我都有呢種,不過好厚宜家未俾佢試著!但有用緊背心型睡袋,阿仔ok喔~成日好似條魚擺尾咁郁郁拱!哈哈

...
美人魚~
輸入搜索內容

大宅

引用:回覆+anna_my_baby+的帖子哈哈+我呢件唔

原帖由 mansum92 於 12-10-25 發表

我係聽講今年特別凍同會凍好耐先煩緊買咩衫保暖好…宜家係uniqlo入咗件薄身羽絨外套!唔知啱唔啱洗?

禁止訪問

陪月勳章

引用:Quote:原帖由+mansum92+於+12-10-25+發表本

大宅

uniqlo 果件我個仔都有係真係唔多暖既 我比佢係屋企著 佢而家仲有件Lafuxx羽絨 舊年比佢著佢話太熱 最後我買左件皮革比佢型D又唔會太熱 不過我個仔係好怕熱既

大宅

引用:回覆+mamacolly+的帖子uniqlo+果件我個仔

原帖由 mansum92 於 12-10-26 發表

bb唔識講野,真係怕佢太熱太凍…火候好難控製啊,哈哈

禁止訪問

陪月勳章

引用:我都買定羊毛內衣,+日本製,+淡黃色,+有幾色

大宅

引用:Quote:我都買定羊毛內衣,+日本製,+淡黃色,+

原帖由 mgm00 於 12-10-28 發表
係吾係而件?
咦…呢間我朋友都有介紹俾我喔

禁止訪問

陪月勳章

回覆:mamacolly 的帖子

複式洋房

引用:Quote:我大仔BB時就上身著件保暖連身夾蛤內

原帖由 mamacolly 於 12-10-17 發表
咁冬個幾日褲係咪著兩條啊?
我會買d好似俾女仔著嘅內襯褲,即係好似襪褲但無左腳板套,有d款式係淨色或無咁女仔嘅,買大小小仲可以著兩三年架

複式洋房

回覆:冬天衫or被!

若果真係好凍,咁著完襪褲之後外面再著多條囉,但唔需要著太厚的

禁止訪問

陪月勳章

引用:Quote:咁冬個幾日褲係咪著兩條啊?我會買d

首頁

尾頁

跳至