夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

我有個大仔5歲,我老公一向咩都唔理,唔好話自動自覺,佢連自己煮一個公仔麵都懶,夜返番叮個飯都要叫人,因為佢晌屋企都係大少咁。所以一直我都湊住一大一細,個仔開始大想有個弟妹,我自己都好想博下要個女,我有問過c6 生唔生多個,佢話隨我,但如果係女就好,因為個女會貼心爸爸,佢亦都好開心咁話有個女就好,有咗之後有D咩唔做唔到佢。結果三日前B女出世了,第一日晌e院佢仲會扶出扶入,提我食薬,湊個女(因為我住加拿大,e院係同BB一間房自己湊)但第二日䦕始已經冇點照顧我,因為我可以自己落床,餵BB同換片,連半夜nurse 入嚟2 次見都係我起身take care BB ,nurse 忍唔住叫佢起身幫手比我休息,但叫極都冇反應,我好尷尬,nurse 亦好無奈,最後成晚都係我自己湊個女,完全冇瞓過。

禁止訪問

我可以不恨你嗎?

大宅

回覆:我可以不恨你嗎?

還未完,再補上

大宅

回覆:晞兒 的帖子

我有咗之後佢quit 咗份工,因為同時間佢要返學

大宅

待續。。。
其實對我來講唔理我唔係一個問題,因為我已經習慣,只係我容忍唔到佢顧住打機都唔理D仔女,個女剛剛出世咋,之前明明話如果生個女就好,咁點解個天賜咗個女比我哋佢又唔多理佢,返嚟只係望下跟住就做自己事,打機,上網。之前未開始打機都好照顧我同大仔,點解反而生咗會咁,前晚半夜個女大喊我去warm 奶,佢都冇理個女只顧打機,我真係好嬲,點解會迷咗打機?我可以唔嬲嗎?之後我發脾氣叫佢唔好再打,佢竟然鬧番我話我連比時間佢放鬆都冇,要對住我下半世佢頂唔住,要考慮離婚。

男爵府

引用:待續。。。 其實對我來講唔理我唔係一個問

原帖由 SK77 於 12-10-18 發表
待續。。。
其實對我來講唔理我唔係一個問題,因為我已經習慣,只係我容忍唔到佢顧住打機都唔理D仔女,個女 ...
打機唔理老婆仔女係而家好多男人的通病,但...你c6點會因為呢d小事嗌離婚㗎...?!

男爵府

好過份完全唔體諒你剛生左bb....

大宅

回覆:bobo1118 的帖子

我都唔知,我直情O咀

大宅

回覆:TropyC 的帖子

我仲要腰痛,傷口痛,谷奶,所以個人已經唔舒服,佢迷囇落個game 度,我可以點做?

男爵府

坦白講,未生個女前,佢已經係咁,對囝囝不聞不問,成個少爺咁款,只顧自己,不理妻兒。佢依家咁樣對你同囡囡,你應該一早預計到。別對C6心存希望,否則只會一再失望。

水晶宮

回覆:SK77 的帖子

你老公係咪有產後憂鬱症

天空之城, 快樂之地

伯爵府

咁請個人幫手, OK?
兩個都大壓力...

侯爵府

畀面勳章

引用:你老公係咪有產後憂鬱症

原帖由 PCCW2319 於 12-10-18 發表
你老公係咪有產後憂鬱症
樓主先有呀,睇下少少,我擔心你有,你有冇親友係個邊?有就急call佢地嚟陪你啦!如果媽媽都係加拿大,即叫佢嚟。 過左呢件事你就會明白你依家係照顧緊1大兩細。 因為我都係,只係我老公唔係迷打機,而係迷第二d野,

侯爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+PCCW2319+於+12-10-18+發表你

原帖由 PAYESI 於 12-10-18 發表
樓主先有呀,睇下少少,我擔心你有,你有冇親友係個邊?有就急call佢地嚟陪你啦!如果媽媽都係加拿大,即叫佢 ...
而且你老公好明顯壓力大呀,有可能佢面對唔到冇野做又一家大細個種壓力,總之係你快快搵人幫你手。之後可以解決到。

子爵府

回覆 SK77 的帖子

男人有壓力是不會輕易透露的,你c6明顯是收埋了很多負能量在心中。兩個孩子對他來說是一個沉重的壓力。你都說他一向以來都是太子黨,受到6299的好好保護人種,現在你要一個住在堡壘的王子,面對現實生活的殘酷,他當然想躲在自己的城堡中不出來,他可能想用打機來平衡心理。

你不妨和他好好談吧!木己成舟,現在事實是已經有兩個孩子,你們之間必然是因為有愛才一起,大家現在面對的情況,是否可以共同找出解決方法?找人來幫忙?你可否出去找工作?最重要是要知道你c6心內想甚麼,他連離婚兩字都說了出來,可見他平時都是把不滿放在心內,不妨大家冷靜下來好好談談。其實當初有一個孩子時你c6已經是不會幫忙,根本不用想生第二個他會幫到多少忙?江山易改品性難移是真的至理名言。一個人絕不會輕易因為另一個人去改變自己的。
mc <()>

大宅

有時男人就係咁,講左些說話傷害對方佢又吾知,樓主可以找人揍住BB嗎,如可以最好,妳要take care 身體呀,加油

我個電話上吾到BK呀?有邊位高人教我點做,謝謝

瑪瑙宮

請人幫您手好過旨意佢, 佢一向大少慣左. 有個人幫手您便唔會咁忟憎, 兩個人都可以抖下唔會透支左. 請個人就得了, 何必攪到互相憎恨呢?

我 c6 都係一樣, 我無生第二個係明智決定.

大宅

cablecabletv 發表於 12-10-18 07:06
坦白講,未生個女前,佢已經係咁,對囝囝不聞不問,成個少爺咁款,只顧自己,不理妻兒。佢依家咁樣對你同囡 ...

之前有咩要佢做都會去做, 只係唔會自動自覺, 但自從開始打機之後就變曬, 連叫佢去做都 唔多想.

大宅

回覆 PCCW2319 的帖子

應該唔係因為佢咩都唔理, 邊有得憂鬱.

侯爵府

佢覺得你得就唔會幫手,你要多D試下'咋死',其實第一日佢都有照顧你,之後你落到床做到野佢就唔幫手

唔好點評我

首頁

尾頁

跳至