夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

點解好多男人都覺得個老婆晌屋企湊仔係好嘆好空閒?每次叫c6幫手湊下剛出世嘅囡囡or 陪下大仔佢都會發老脾,放工返嚟食完飯就打機打到半夜三更,叫佢早D休息又話我剝削佢放鬆時間,問我知唔知佢返工好攰,唔似得我晌屋企咁空閒

佢真係以為我每日晌屋企hea 咁,我不知幾多嘢做!接送個仔返學放學,執屋,買餸,煮飯,洗衫,仲剛剛生完兩星期,B女兩三個鐘就餵一次奶,半夜又要餵,我份工比佢份工時間長我知男人返工有壓力,但亦都唔可以無視一個全職媽媽都會有壓力,你有自己自由時間咩都唔想理,食飽玩飽瞓飽!我就食唔飽,瞓唔飽,只有一樣飽,激飽

別墅

我跟你情況一樣丫
老公仲係好"大男人"果款.....佢心情靚果陣米幫你湊幾分鐘咁大把囉
話佢2句叫咋,即刻話返我轉頭:[咁我辭職係屋企湊囡妳去返工囉!]
激到我抽根

伯爵府

回覆:全職湊仔=好鬼空閒???

佢地都好呀有時間relax
溴仔想有休息日都難

佢地就係自私心態

複式洋房

回覆:SK77 的帖子

其實返工仲多時間hea啦,係屋企煮飯買餸執屋湊仔,仲忙呀,我都想請個工人返屋企,跟住揾返份工做呀!

別墅

身同感受! 我情況同你一樣, 想放日假都要乞返嚟咁⋯

禁止訪問

公爵府

2018復活節勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

好明白妳嘅心情!

大宅

引用:我跟你情況一樣丫老公仲係好\"大男人\"果款..

原帖由 mo_moe 於 12-10-24 發表
我跟你情況一樣丫
老公仲係好"大男人"果款.....佢心情靚果陣米幫你湊幾分鐘咁大把囉
話佢2 ...
我c6亦都係傳統台灣大男人,真係幫手幾分鐘已經要感謝佢嘈交亦都會話叫我去返工,我話好呀,咁你湊兩件,做我平時做嘅嘢,佢就會話,食外賣囉,唔返學唔去興趣班又唔會死

mo_moe  d男人係米唔做過真係唔知辛苦既呢...好想比佢感受下  發表於 12-10-25 01:40

大宅

引用:佢地都好呀有時間relax 溴仔想有休息日都難

原帖由 pretty_cat 於 12-10-24 發表
佢地都好呀有時間relax
溴仔想有休息日都難
我阿媽話自私嘅男人就係咁,湊仔係幫你,係你生嘅,都唔關佢事:;pppp:

大宅

引用:其實返工仲多時間hea啦,係屋企煮飯買餸執

原帖由 Kylie909627 於 12-10-24 發表
其實返工仲多時間hea啦,係屋企煮飯買餸執屋湊仔,仲忙呀,我都想請個工人返屋企,跟住揾返份工做呀!

...
返工真係好過湊仔,屎都冇時間痾

mo_moe  我真係試過急到就黎賴c都冇得去屙呀當時細b囡扭緊計....唉  發表於 12-10-25 01:38

大宅

引用:身同感受!+我情況同你一樣,+想放日假都要

原帖由 wetwet54 於 12-10-24 發表
身同感受! 我情況同你一樣, 想放日假都要乞返嚟咁⋯

...
On call 24小時,照顧兩個細仲要服待埋佢,真係人都癲

大宅

引用:好明白!全職湊仔真的好鬼忙!我—放假工人ee

原帖由 louisachau 於 12-10-24 發表
好明白!全職湊仔真的好鬼忙!我—放假工人ee又放假都感受到少少巳經好火!

...
你都好有工人幫下手我住加拿大請一個工人只做8hrs 成13000港幣一個月,點請

瑪瑙宮

自私鬼

大宅

瑪瑙宮

成日話返工辛苦, 返工有咩咁辛苦呀, pay 左比您架麻.

我情願返工好過, 湊囝辛苦好多.

珍珠宮

咪係,揍仔真係會癲,又冇得罷工焗做,得閒死都唔得閒病,我寧願返工

珍珠宮

做FTM 好偉大,無人工、無假期、無mpf、無地位。

Hi-Fi  絕對同意  發表於 12-10-25 23:39

複式洋房

咪就係,冇人幫個時,疴屎都擔心呀,好大壓力呀。d男人都唔明白。唉~~

大宅

唉......D男人跟本就五明我地D女人有幾辛苦....只係識講我仲辛苦啦要反工..
比著我都想係屋企咁....!!!
比佢放假試下湊一日..半日都瓜瓜嘈''''頂
╰如果回憶是珍貴的怎麼可以忘記啊!因為人啊死去,回憶就只能活在別人的腦海裹....不管好的壞的,我都會好好收藏╮

複式洋房

我吾係好明點解C6出外工作C9要留家湊仔,一D都唔化算,如果女方一同出來工作,請工人吾得咩!

首頁

尾頁

跳至