夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:同感,,個個人返工仲以為我D係企果個好得閑.

原帖由 babyzhang 於 12-10-25 發表
同感,,個個人返工仲以為我D係企果個好得閑...都5明白我D全職媽媽要做幾多野/.////我D既返工時間係24hr.... ...
返工都係打份工,雖然有壓力,但係我哋做媽媽嘅壓力都好大,就算返工開OT亦都有放工時間,Ftm 唔好話放假,連放工時間都冇

大宅

引用:我都係全職媽咪+,講真,全職媽咪仲辛苦呀!

原帖由 sinyeechu 於 12-10-25 發表
我都係全職媽咪 ,講真,全職媽咪仲辛苦呀!啲男人,咪理佢啦!如果佢咁衰 飯都唔好煮比佢食

...
弊在每個c6背後都總有個皇太后99,你自己可以冇飽飯食,但盡不能唔煮飯比個老公食,唔係你就由排比人\"哦\" 日子仲難過

大宅

引用:唉,最慘係佢一放假就同朋友出街玩呢~好多

原帖由 cnga 於 12-10-25 發表
唉,最慘係佢一放假就同朋友出街玩呢~好多時我同佢都無得同一日休,佢做飲食業~所以一放假佢就去釣魚去街, ...
我c6都係,平時返工又話攰,叫佢幫手又係話攰,但又唔早D瞓顧住打機上網咁又唔攰我湊兩件又要服待埋佢,半夜又要餵夜奶,日頭又要做家頭細務,一日加埋瞓唔到3粒鐘鐵打都死啦

男爵府

感同身受,真系好攰,對C6好失望

大宅

引用:感同身受,真系好攰,對C6好失望

原帖由 天天晴 於 12-10-26 發表
感同身受,真系好攰,對C6好失望
為咗小朋友我哋要加油!

複式洋房

引用:我跟你情況一樣丫老公仲係好"大男人"果款..

原帖由 mo_moe 於 12-10-24 發表
我跟你情況一樣丫
老公仲係好"大男人"果款.....佢心情靚果陣米幫你湊幾分鐘咁大把囉
話佢2 ...
您c6.都係咁

複式洋房

引用:Quote:原帖由+mo_moe+於+12-10-24+發表我跟

原帖由 dinebaby 於 12-10-26 發表
您c6.都係咁
我c6都係咁

別墅

回覆:全職湊仔=好鬼空閒???

對大家遇到嘅情況,我深表同情。

珍珠宮

講真如果佢真係咁我真係唔煮比佢食 好彩我果件都會幫手睇女 隻9我而家都費事理佢

大宅

引用:講真如果佢真係咁我真係唔煮比佢食+好彩我

原帖由 sinyeechu 於 12-10-26 發表
講真如果佢真係咁我真係唔煮比佢食 好彩我果件都會幫手睇女 隻9我而家都費事理佢

...
我99正一笑面虎,佢會笑笑口話你,又會比說話你聽,試過話我大肚個老公冇去滾已經比好多男人好。有時我唔出聲又話我黑口黑面,係壞空氣影響周圍空氣質數,撹到身邊D人心情都唔好

大宅

回覆 SK77 的帖子

我家的皇太后都係甘阿~~~好大壓力對住她~~~
認識多謝BB日常生活的事.

大宅

回覆 SK77 的帖子

恩恩,,,,都冇人會明白我d...由返工轉全職媽媽...心情係點~~他們只會覺得返工的已經好辛苦...但從來就不會想下我們~~

大宅

引用:回覆+SK77+的帖子 恩恩,,,,都冇人會明白我

原帖由 babyzhang 於 12-10-26 發表
回覆 SK77 的帖子

恩恩,,,,都冇人會明白我d...由返工轉全職媽媽...心情係點~~他們只會覺得返工的已經好辛 ...
以前做飲食,下午開舖到凌晨三點都冇湊仔咁辛苦

男爵府

男人好自私,做全職媽媽得閒死唔得閒病,

大宅

回覆 SK77 的帖子

因為返到企都可以休息下阿...可以一直訓,,,唔使訓訓下又醒阿

大宅

引用:男人好自私,做全職媽媽得閒死唔得閒病,

原帖由 chengkwaiyung 於 12-10-26 發表
男人好自私,做全職媽媽得閒死唔得閒病,
所以做咗媽媽先知媽媽嘅偉大

大宅

回覆 SK77 的帖子

死啦...咁點得架....個仔佢都有份
幫一幫姐.....

╰如果回憶是珍貴的怎麼可以忘記啊!因為人啊死去,回憶就只能活在別人的腦海裹....不管好的壞的,我都會好好收藏╮

珍珠宮

2023年兔年勳章 畀面勳章 DHA勳章

全職媽咪好辛苦,湊仔、買送煮飯、清潔做家務跟本冇得停,我唔係全職媽咪,但工人放假嗰一日直頭忙到冇得停,返工都可以hea吓!我工人見紅假就放,包食包住又有人工,全職媽咪乜都冇,只有付出,啲c6真係冇良心,以為個老婆係屋企好嘆

主 賜 平 安

珍珠宮

SK77 發表於 12-10-24 01:49
點解好多男人都覺得個老婆晌屋企湊仔係好嘆好空閒?每次叫c6幫手湊下剛出世嘅囡囡or 陪下大仔佢都會發老脾 ...
我要返工,放工睇功課,星期六日大仔學野係我,細仔報幼稚園面試係我,工人放假湊仔係我。
佢成日話自己忙(咁工作佢係忙過我)但我屋企野忙過佢,佢從不欣賞!

首頁

尾頁

跳至