家庭理財

跳至

首頁

尾頁

子爵府

頭先去了永隆,諗住每曰二萬唱,點知...

果位同事,好驚青,又好亂咁...比一批FORM我填....

開了一半,個同事話,如果戶口每年少過幾多幾多要扣錢(好似5000)....OK LA

又一陣,個同事話,如果要開埋港幣儲蓄/支票,人民幣儲蓄/支票,一年無獨用...又要扣錢....(每個AC計扣1000) OK LA

又一陣,差不多完成開戶,同我又講...我真係ANGRY LA....個同事話,你對每日兩萬,對完之後我地不會保證比番3%利率你....???視乎對完果日做緊幾多利率就幾多利率...

吓?對完錢,你先話不會保証比番3%我?咁我開黎做咩? 人地建行之前都係咁對,對足我指定存款就可以啦,今天是3%,對完都係比番3%我...

我即時唔開啦,心諗呢間咁既銀行,日本遊船.

不知其他媽媽係未同我一樣比人玩?

佢又想人入新資金,又想謙盡,印象係好差好差,由其果位驚驚青的櫃台小姐,一早講清楚,就大家慳番啦,攪左成粒鐘!

子爵府

回覆:HLDMaMa 的帖子

我要一日唱d,一日唱d!佢敢講我唔知唱完一星期後佢又改d咩,你本票兩天都可以博一博,我等成個星期又扣d樣果樣最後決定唔do

子爵府

回覆:simplemind 的帖子

我後尾再打去南洋佢地話下星期又有新優惠做人仔,叫我下星期再打去問

子爵府

今天南洋打來,新料如下:-

20萬以上:
138天,3%
188天,3.1%
338天,3.2%

好似要新資金,新資金仲要不是中銀其下的銀行....

如果係咁...好似HSBC高少少....

子爵府

Update 下先, RMB Fixed today checked :-

HSBC:-
3 mths/ 2.65%
6 mths/2.75%
12 mths/ 2.85%

China Construction Bank:-
3 mths/ 2%
6 mths/ 2.98%
12 mths/ 3.08%

Nanyang:-
138 days/ 3%
188 days/3.1%
388 days/3.2%

以上係舊客,今日checked 左供大家參考....

子爵府

引用:我也想知那一間利息高,+因砲有CNY2月到期.

原帖由 October 於 13-01-22 發表
我也想知那一間利息高, 因砲有CNY2月到期.
南商388天有3厘,但有新資金,但我忘記問要幾多錢

首頁

尾頁

跳至