烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 熱血勳章 畀面勳章 有「營」勳章 陪月勳章 爸B勳章 大廚勳章

以前用過KENWOOD但丙爸覺得以食馬拉糕, 口感唔合附佢要求, 所以後來以二手賣咗出去

但由於林小丙同丙爸都日日食飽, 成日係咁買都唔係法子, 見大笨象無咁大部, SIZE 都 OK, 但又見P仔都好多人用咁, 唔知有無 JM 係2種都用過??? 冰隻好用 D 呢

男爵府

好媽媽勳章

回覆:P仔同大笨象的分別

兩款都係傻瓜機,香港象仔係舊款,勝在唔洗拖牛,台日P仔就有獨立酵母格&拖牛,我用台版P仔,出品都唔錯架

水晶宮

我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 熱血勳章 畀面勳章 有「營」勳章 陪月勳章 爸B勳章 大廚勳章

emryhk 發表於 12-11-5 23:09
兩款都係傻瓜機,香港象仔係舊款,勝在唔洗拖牛,台日P仔就有獨立酵母格&拖牛,我用台版P仔,出品都唔錯架
...

要另外加火牛???
邊部細D?

男爵府

我都係用台版 P 仔。 幾經考慮後都係情願拖牛。 因為拖牛都咁多人用。 評價又好好。 又見人家出嚟效果好好。 大象返而唔多用家講。

我星期六收機即試。 從來未做過包嘅我, 第一機已經好成功。 為我打了支強心針。

男爵府

引用:Quote:emryhk+發表於+12-11-5+23:09+兩款都

原帖由 lambing 於 12-11-05 發表
要另外加火牛???
邊部細D?
象仔細啲。

男爵府

好媽媽勳章

回覆:P仔同大笨象的分別

象仔機同膽都細d。
不過有朋友話象仔皮厚身d,P仔可以選淡/標準/濃色,我全部出淡色,皮薄d架

珍珠宮

引用:Quote:emryhk+發表於+12-11-5+23:09+兩款都

原帖由 lambing 於 12-11-05 發表
要另外加火牛???
邊部細D?
如果你介意拖牛,可以買大陸版104
http://home.panasonic.cn/bakery/SD-P104/
人仔千頭,但只有13個程式,一般夠用,計埋運費煮平過象仔,但有獨立乾果格同yeast格,你唔洗分次序就可以倒入機按鍵等出包。
當然你唔介意牛牛同比多少少,台版105t係最抵,同日版功能一樣但機價同運費平成千,好好用。

首頁

尾頁

跳至