2012年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

大宅

引用:我都想知係咪沖涼時要開,定係FOR上水時驚冷

原帖由 cheesemami 於 12-11-23 發表
我都想知係咪沖涼時要開,定係FOR上水時驚冷親用?咁返房著衫又要開定一部? 請指教!
...
我驚bb冷親,我打算沖涼開一部,著衫地方又開一部

大宅

回覆 miffybb2002hk 的帖子

me too...
不過如果屋企得一部機, 我諗放喺房for著衫會好d, 因為沖涼時d水夠熱, 上水又有毛巾包住 (用厚d) 再自己攬住佢, 佢唔會好凍嘅; 反之著衫時佢哋成日碌嚟碌去好難快著, 光脫脫好易冷親

大宅

引用:我去豐澤睇過,佢介紹隻DeLonghi係歐洲牌子

原帖由 HoYin_MaMa 於 12-11-12 發表
我去豐澤睇過,佢介紹隻DeLonghi係歐洲牌子,佢話暖爐暖風機佢係最出名架喎

...
我都係買咗哩隻

男爵府

winds2000 發表於 12-11-18 22:17
前日買,浴室用嘅!7百幾蚊!好好用啊,識轉動嘅!一開就成個浴室暖曬!同埋啲風唔會吹到好乾燥!我朋友買 ...

我上年陀梗b食唔到嘢所以好怕凍,都係買呢部,諗住可以比埋亞b用~

男爵府

ggcmmc 發表於 12-11-23 13:29
回覆 miffybb2002hk 的帖子

me too...
但其實佢沖涼嘅水唔會好熱,怕傷到皮膚,所以係好凍嘅天氣一上水應該都會好凍吓架喎...

大宅

回覆:Katzecat 的帖子

所以有兩部就好d,我大嗰部放入房,因為阿女著衫好鍾意碌嚟碌去,用好耐時間先著好,要部勁d嘅等個房暖d;細嗰部放浴室

首頁

尾頁

跳至