論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

我請嗰個22/10已經批咗visa, 但到依家都未嚟! 有無人係同一日批架!

大宅

回覆:有沒有人請咗海外菲傭

我同您差唔多日子,工人明天到港!原本可以再快點!姐姐借唔到agent fee拖左幾日

別墅

引用:我同您差唔多日子,工人明天到港!原本可以

原帖由 niki-taki 於 12-11-12 發表
我同您差唔多日子,工人明天到港!原本可以再快點!姐姐借唔到agent fee拖左幾日

...
我嗰個原本7號,之後話14號,依家話16號

別墅

我18號批左,A準話要下個星期先到。

別墅

認識瑞士牛牛第一回 睛靈勳章

回覆 星星嘟嘟 的帖子

Same case as you. 22/10 approved visa. Every week, the agent said the helper will come the following week, but I'm still waiting and till now, i have no concrete date of her arrival!

別墅

引用:回覆+星星嘟嘟+的帖子 Same+case+as+you.+

原帖由 ecwedding 於 12-11-14 發表
回覆 星星嘟嘟 的帖子

Same case as you. 22/10 approved visa. Every week, the agent said the helpe ...
我前日打電話比個maid,佢就因為Uncle唔幫佢簽擔保,所以未嚟到,你都試下直接打比佢

男爵府

回覆 星星嘟嘟 的帖子

我申請的工人1/11 已出visa, 本是這星期到, 但Agent昨天說未能聯絡她,
今天只回覆已可聯絡, 但又說不知是否會到, 我又要等明天回覆啦!
今次已是第2次申請工人(因早於8月申請一海外賓, 1個月後說不來)
不知為何??
而Agent曾說12月菲律賓停止出工人, 因想工人之commission 全由僱主支付,
不知是否此原因工人暫不來港呢?

Tks!

[img align=left]D:\Documents and Settings\Administrator\My Documents\My Pictures\▲▽◎~1.gif[/img] [img align=left]C:\Documents and Settings\Administrator\My Documents\My Pictures\p1.gif[/img]

首頁

尾頁

跳至