烹飪搵食

跳至

首頁
23456...20

尾頁

男爵府

euka 發表於 13-3-11 21:42
今次是private sale不是開倉,有登記過的人才有invitation card
咁我咪即係冇份...
我是以前的會員bullbull(哈哈...即係開朝原老),不過事隔太耐已經唔記得個密碼喇,唯有再新account啦~~

男爵府

小王 發表於 13-3-11 21:47
上年開倉你冇去? 門口填info
咁耐都從未試過去開倉。時間唔啱呀。
我是以前的會員bullbull(哈哈...即係開朝原老),不過事隔太耐已經唔記得個密碼喇,唯有再新account啦~~

男爵府

euka 發表於 13-3-11 21:48
回覆 bullbull1 的帖子

have you subscripe their newsletter? if you have received their newsletter, y ...
我諗都幾難,我冇fd同我一樣咁鍾意LC㗎。算啦,冇法子,去唔到都冇得勉強

男爵府

小王 發表於 13-3-11 22:46
我都未知去唔去到
去啦!可以執到好多平嘢~~

男爵府

amypekkle 發表於 13-3-13 13:54
你試下上LC的網網上登記資料, 睇下LC會否send invitation email俾你. 我見有人早幾日登記, 都收到invitati ...
我見到你地嘅post已經拿拿聲去登記,但都冇乜聲氣。不過我好多謝有位JM話如果我有需要,可以帶埋我入去,我真係好感動呀~~

男爵府

fluty 發表於 13-3-13 18:49
搶到就真係超好彩.
聽聞舊年排第1果位,係第一日4點幾去排GA 喎.
仲有一班FANS 係7點幾去,一入到去分批一次 ...
吓...乜要去搶?不過我之前都有聽聞過日本太太好勁,帶埋冷去織,好有耐性排隊。

男爵府

1. yee183 生鐡鑊都有坑紋pan 唔知好唔好用? 發表於 9 小時前
複製代碼
如果生鐵鑊夠重同厚,都可能OK ga。

男爵府

CHKWAN 塊扒煎之前唔使"葉" ? 用什麼 ? 發表於 9 小時前[size=13.333333969116211px]CHKWAN[size=13.333333969116211px] 請問要幾錢一塊扒 ? [size=13.333333969116211px]發表於 9 小時前

我只係用好簡單方法:鹽、黑胡椒粉醃咋。因為我係成條買再自己切,所以唔多記得幾次一塊喇~~

男爵府

回覆:愛死Le Creuset坑紋煎pan~~(加了其他用LC煮嘅菜式P.7)

今日終於去完LC血拚,真係骨都散埋,好彩買到心頭好!最後要call老公揸車接我,因為重到行唔郁。特別要多謝bk嘅jm帶我入去~Thank you so much!

男爵府

healthymimi 發表於 13-3-19 04:40
想請問LC 的白底煲是否也可用來炒野,還是只有生鉄那隻才可以呢?我好想整隻chiffon pink兩用加入蒸爐呀!
...
可以用黎炒料頭,只係有時會難洗啲(有印),所以LC推出咗啲黑色底。LC可以入到Miele,所以你唔怕買多D喎

男爵府

~ioi~ 發表於 13-3-19 21:17
入咗D咩貨呀?
其實都唔算好多,因為開倉前我都已經買咗啲。不過真係鬼死咁重,拎到我死死下!今日又熱喎,真係出晒汗!mouth:

男爵府

cox 發表於 13-3-19 23:10
Post d 相黎毒下我地
呵呵...毒下大家先~~

最開心買到我好鍾意嘅oval煲,$1460咋!!超抵!

Evilgrin  請問下面圓形白色嗰塊是什麼?  發表於 13-5-8 14:46

男爵府

healthymimi 發表於 13-3-20 00:46
Wow...請問個sauce pan 有蓋跟的嗎?幾錢?
冇跟蓋㗎,$140

lovingsleep  我都想買個  發表於 13-3-20 13:00

男爵府

mosquitomon1031 發表於 13-3-20 02:40
How much?
你想問我一共買咗幾多錢?三仟幾蚊呀,好肉痛~~

lovingsleep  買到心頭愛,值得既  發表於 13-3-20 12:59

男爵府

millyst 發表於 13-3-21 07:38
你幾點去嫁我今日會去,不過要成12點度先到,希望買到白色墊拉
我星期二早上八點前已去到排隊。

男爵府

引用:我都買到心頭好喇+

原帖由 ~ioi~ 於 13-03-22 發表
我都買到心頭好喇
恭喜你買到心頭好!靚呀!

男爵府

引用:Quote:原帖由+Boborachel+於+13-03-23+發表

原帖由 Boborachel 於 13-03-23 發表
豬仔骨一排切開一條條
先用熱水飛水再用水洗浄!
多謝分享!

男爵府

引用:我想用1000分加錢換心形煲及中型碗,唔知抵

原帖由 eg123 於 13-03-23 發表
我想用1000分加錢換心形煲及中型碗,唔知抵唔抵?各位jm俾意見,我係新手主婦

...
我自己之前都換咗長方型焗盤($218),比開倉貴了$28($190)。你去唔到開倉,換百佳LC都ok!

男爵府

Boborachel 發表於 13-3-24 17:07
法式焦糖燉蛋~Ramekin
淡忌廉250g , 牛奶250g ,糖60g ,蛋黃4個,先將牛奶忌廉糖小火煮溶不要滾起!將蛋黃 ...
我朋友都買咗哩款杯呀~~

男爵府

cox 發表於 13-3-24 22:23
我都交功課,今次開倉敗既grill pan
哈哈...似乎大家都敗咗個坑紋pan返屋企喎!恭喜晒!有好多格仔靚牛扒出籠喇~~

首頁
23456...20

尾頁

跳至