樓市動向

跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

好喜歡峻弦的千尺單位,
現在八千元左右一尺,
現在買得過嗎?

伯爵府

DHA勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 BK猜猜猜慶中秋

峻弦交通同配套都好似一般。

伯爵府

peaceandlove 發表於 12-11-22 00:26
好喜歡峻弦的千尺單位,
現在八千元左右一尺,
現在買得過嗎?
有朋友住峻弦....
覺得嗰度附近環境和空氣都好, 實用率亦不算太差, 而且會所又靚......
但最大問題係交通不方便.

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

引用:好喜歡峻弦的千尺單位,現在八千元左右一尺

原帖由 peaceandlove 於 12-11-22 發表
好喜歡峻弦的千尺單位,
現在八千元左右一尺,
現在買得過嗎?
是向山單位嗎?如果向海八千元呎抵到爛!我好鍾意呢個盤,向海個view係我睇過甘多盤最靚,因為半山遠望維港,又加埋前面綠油油的運動場,shk用料好靚,又夠静,不過冇村巴,車位要過百萬了,老公擔心早上山脚好塞車,第一座A室係我最愛個浴缸

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆:peaceandlove 的帖子

好多好多大陸人,不過今時今日可能冇得避了!

peaceandlove  絕對正確!沒得避,香港半山一樣多  發表於 12-11-29 23:46

大宅

畀面勳章

ppsfung 發表於 12-11-29 22:35
有朋友住峻弦....
覺得嗰度附近環境和空氣都好, 實用率亦不算太差, 而且會所又靚......
但最大問題係交通不 ...

對,只得一輛綠巴!
但如你所言,環境和空氣好、會所好棒,用料都一流!

大宅

畀面勳章

vet 發表於 12-11-29 23:17
是向山單位嗎?如果向海八千元呎抵到爛!我好鍾意呢個盤,向海個view係我睇過甘多盤最靚,因為半山遠望維港 ...

你住這裡啊?浴室照是你們的嗎?
雖然很喜歡他的海景,但向海千多尺,千多萬買不起。
後山綠色多都不錯,我只介意它後面的電塔!

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

引用:Quote:vet+發表於+12-11-29+23:17+是向山單

原帖由 peaceandlove 於 12-11-29 發表
你住這裡啊?浴室照是你們的嗎?
雖然很喜歡他的海景,但向海千多尺,千多萬買不起。
後山綠色多都不錯, ...
我不是住這裏,只是早兩個星期去睇過向海單位,呢間二千幾呎買不起啊聽agent講向山單位好近電塔和太近山,我自己都不太喜歡。呢區對我來說好佰生,因就老公返工和仔返學所以去睇,同一時間睇了譽港湾,環境是heaven and hell啊!譽係方便但對住條馬路,好嘈好嘈,沙塵滚滚,對面好多地盤,露台的塵好厚!一比之下,峻弦舒服好多倍。我自己寧願揀交通冇甘方便的都唔想住馬路邊!睇吓你要咩

大宅

畀面勳章

vet 發表於 12-11-30 00:18
我不是住這裏,只是早兩個星期去睇過向海單位,呢間二千幾呎買不起啊聽agent講向山單位好近電塔和 ...
完全明白你講的!譽港灣不成啦,吵、大塵、空氣差;勝在交通、跟較有名。
向山的電塔是很刺眼,但經紀說會搬走(我不很相信是真話)!
向海的景真的棒得很!

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

agent為左做成生意乜都up得出,十幾年前買樓花我就比agent點了,好後悔做錯了一個決定,只怪當時太年輕冇經驗

有傳電塔有radiation, 唔知係咪真,但又有人話夠多樹木在附近便可,你做诀定前再做做research吧!祝你用靚價買到心頭好!峻都算多放盤!

大宅

畀面勳章

電塔有radiation, 我是相信的
現在我不急,因為對後市偏向看淡
就慢慢看
現崇山你看過沒?

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

引用:電塔有radiation,+我是相信的現在我不急,

原帖由 peaceandlove 於 12-11-30 發表
電塔有radiation, 我是相信的
現在我不急,因為對後市偏向看淡
就慢慢看
agent有提過現崇山,但呎數不太合適和附近環境好麻麻,可能我住慣"山卡la"。聽説用料不錯。我老公也不太看好樓市,尤其大銀碼的樓,以前貴價樓不少投資者用公司名買,出租可避税,而家冇左呢班人,真係唔知會點!

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

你有冇揾過峻弦的住户羣組,去discuss找找,可能找到真用家的意見,留意一般業主通常只讚少弹

大宅

vet 發表於 12-11-30 00:18
我不是住這裏,只是早兩個星期去睇過向海單位,呢間二千幾呎買不起啊聽agent講向山單位好近電塔和 ...
咁知唔知VAN仔去地鐵站要幾耐?VAN仔班次密唔密?

大宅

vet 發表於 12-11-30 00:47
agent為左做成生意乜都up得出,十幾年前買樓花我就比agent點了,好後悔做錯了一個決定,只怪當時太年輕冇經 ...
咁向海嗰邊 ok ma???

大宅

vet 發表於 12-11-30 01:24
你有冇揾過峻弦的住户羣組,去discuss找找,可能找到真用家的意見,留意一般業主通常只讚少弹

...
where can i find the aria group? thanks so much

首頁

尾頁

跳至