親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

好媽媽勳章

Hei3705 發表於 12-11-29 14:15
新加坡聖淘沙海洋生物園開左, 好想去

係呀, 不過今期呢本書講開左但魚缸有係度, 無咩大魚 , 重點個 D 海洋動物未到 WOR ..... 而家入去, 仲有 SG 30 食卷回番比遊客 , 希望出年去個時多 D 齊 D 啦 !!

今期新假期好正, 又有 3 日 2 SINGAPORE 既行程推介 ...... 又有 KITTYLAND , $ 12 好抵下 .....
未買快 D 去買番本啦 !!

男爵府

chickenwing2006 發表於 12-11-29 14:26
係呀, 不過今期呢本書講魚缸有係度, 無咩大魚 ..... 而家入去, 仲有 SG 30 食卷回番比遊客 , 希望出年去個 ...

見到個hellokittyland都好吸引, 好想去, 不過只得一日即日來回, 冇可能去埋...
我出年4月先去, 到時應該齊喇掛...
如果係去就吾到去zoo喇...

瑪瑙宮

好媽媽勳章

Hei3705 發表於 12-11-29 14:30
見到個hellokittyland都好吸引, 好想去, 不過只得一日即日來回, 冇可能去埋...
我出年4月先去, 到時應該齊 ...
其實你 BOOK 左 HOTEL 未 ??
可以既住一晚新山啦 ...... 甘就 HELLO KITTY LAND + LEGOLAND 都玩到 , 唔水再去多一次麻

珍珠宮

BK Milk勳章

Hei3705 發表於 12-11-29 14:30
我出年4月先去, 到時應該齊 ...

比我唔去ZOO, 去新加坡2次都冇諗住去ZOO ..

男爵府

回覆:chickenwing2006 的帖子

住一晚新山可玩到legoland and hello kitty land?請問怎安排?
在singapore 一落机就去新山?

大宅

我今日先睇到post, 想去買本書0既時候已經轉0左新一期, 無得買啦.. >.<

瑪瑙宮

好媽媽勳章

szesze1812 發表於 12-11-30 13:24
我今日先睇到post, 想去買本書0既時候已經轉0左新一期, 無得買啦.. >.

係咩 .... 星期一出架 wor , 又會甘快 ?? 7-11 , ok 早 2 日仲好多 ..... 新假期 690 呀

瑪瑙宮

好媽媽勳章

yoyococo 發表於 12-11-29 22:57
住一晚新山可玩到legoland and hello kitty land?請問怎安排?
在singapore 一落机就去新山?

...

我自己係一落機就直去新山, 打算 hotel check in 再去 hello kitty land + downtown 食下野 !!

住 2 日既 :

第 2 日一早你可以 check out , 暫存 luggages 係 ksl 再去 legoland 玩 ......
玩完番 hotel 拎行李番 singapore ........ 其實都趕架 ..... 不過見人講 legoland 無大 locker 寄行李, 如果有可以帶埋去係 legoland 番 sing 可能會好 d

大宅

E, 0甘可能我睇錯另一本 wor.. 等我一陣再去睇0下先.. thanks! thanks!!

瑪瑙宮

好媽媽勳章

回覆 chickenwing2006 的帖子

呢一本呀

瑪瑙宮

好媽媽勳章

chickenwing2006 發表於 12-11-28 14:46
今期新假期
呢本呢........

男爵府

chickenwing2006 發表於 12-11-29 15:27
其實你 BOOK 左 HOTEL 未 ??
可以既住一晚新山啦 ...... 甘就 HELLO KITTY LAND + LEGOLAND 都玩到 , 唔水 ...

我一早book左ibis喇

珍珠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

子爵府

引用:Quote:原帖由+WinkyLee+於+12-11-28+發表雞

原帖由 chickenwing2006 於 12-11-28 發表
U r welcome ..... 大家分享 plan 行程麻 !!

Hotel budget how much ?? Around $1000 ibis , $13xx 可 try ...
妳可以做expert喇!

男爵府

引用:Quote:chickenwing2006+發表於+12-11-29+15

原帖由 Hei3705 於 12-11-30 發表
我一早book左ibis喇
我上次都住過ibis ,今次想book studio M hotel,有冇jm住過,近唔近地鉄?附近有冇野食?

大宅

回覆:馬拉 hello kitty land ^^

買咗喇

瑪瑙宮

好媽媽勳章

引用:買咗喇 +

原帖由 MxC 於 12-12-01 發表
買咗喇

男爵府

yoyococo 發表於 12-12-1 09:04
我上次都住過ibis ,今次想book studio M hotel,有冇jm住過,近唔近地鉄?附近有冇野食?

...

請問好住嗎? 係未洗頭水、沐浴露、牙刷牙膏要自備?

thx

男爵府

引用:Quote:yoyococo+發表於+12-12-1+09:04+我上

原帖由 Hei3705 於 12-12-01 發表
請問好住嗎? 係未洗頭水、沐浴露、牙刷牙膏要自備?

thx
我自問要求唔高,房面積细,但算乾淨冇煙味,近bugis station

珍珠宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

回覆:chickenwing2006 的帖子

我都買左廉價機票去singapore, 8日7夜 未稔到行程如何

首頁

尾頁

跳至