跳至

首頁

尾頁
該用戶已被刪除

Re: 天主教"石鐘山"2006升小一家長入嚟傾下...

男爵府

ricky&sara,

妳係咪唔駛返工ka,我..........要返工喎,不過如果時間許可,都會盡量參加嘅
携手共白頭,掌心繞指柔,紅塵有你伴,一生都富有
該用戶已被刪除

男爵府

ricky&sara,

妳真係傻,妳話自己肥,原因....係因為幸福,唔駛做呀

大宅

Hi Nicole 媽咪,

o吾使客氣,舉手之勞,希望幫到你。

我都好以Nicole媽咪要返工, 希望有機會參加時見到你啦,不過我想問o下參加o左義工隊,o係咪會好d????? ?-( ?-(
~~本來無一物,唯有孽隨身~~

男爵府

rexmarco,

唔會掛? 我想知道義工嘅工作時間,因為要返工,唔知做唔做到tim,如果時間啱都會幫手出一點力

大宅

hi Nicole 媽咪,
點解我會咁問,因為我面試時,個老師問我會唔會幫手及加入義工隊,佢話星期六下午佢o地都有出外素描活動,我都好以你所說時間ok都無問題。 到時真o係要問o下sara&ricky 這位幸福肥媽媽啦。

男爵府

rexmarco,

妳咁夜仲未瞓,好呀,我地有"伴"一齊做好好多

大宅

原來我們都有個共通點-普通話唔多掂, 咁都有D安慰, 我這種土生土長的香港人, 英文麻麻地, 普通話就更...
暑假我就同仔仔報咗本身幼稚園的暑期班, 由於我都要番工, 每個星期三晚要畫畫, 星期四要學公文數, 所以沒有再參加其他暑期活動了.

男爵府

Hi cherrychunhim,

早晨!我個女本身逢星期一學芭蕾舞,星期六學畫畫,但係暑假流流長,唔想佢係屋企睇太多電視,所以諗住搵多小小嘢比佢學

大宅

Nicole媽咪

我都認同, 所以就參加學校的暑期班, 這班是幫助他們認識小學, 又有些參觀活動, 最重要唔駛要人帶來帶去, 因為我重有個囡囡2歲, 工人姐姐唔可以帶他.

請問你係邊到學畫畫呀, 我就係創美, 見他都幾喜歡.

男爵府

哈囉 rexmarco,ricky&sara & cherrychunhim,

我終於知道妳哋3位媽咪個小朋友都係"仔仔"嚟,得我個係囡囡咋 :-(

男爵府

rexmarco,cherrychunhim,

妳哋係邊頭返工嫁,我係荔枝角

大宅

Nicole媽咪

我在葵芳返工。重有你個女仔會乖巧d,我個就坐唔定。我都想佢係女。更係啦屋企兩個化骨龍(仔),晚晚等我返嚟先做工課,更係夜夜都無得訓,苦命....  :cry: :cry: :cry :

大宅

我係深水埔

別墅

你地就好啦! 咁近返工 !
I work in Quarry Bay, far away and 1 hour transportation daily. We live in Tsing Yi. My son is learning Piano, Abacus, Mandarin, Swimming, Ku-Fu, and English Drama, and will add Badmiton & Table Tennis during Summer time (to kill time). Sounds like a lot of activities but mainly sports. My son is very tiny so I try to give him more exercise everyday

大宅

ccl 媽,
強呀,學咁多,我學幾樣都好以無時間咁

男爵府

ccl,

嘩..妳比咁多嘢個仔仔學,好犀利,妳仔仔鍾唔鍾意學咁多嫁,我個女最鍾意就係............半途而廢 ,次次話想學呢樣個樣,但一學到咁上下,就多多直口話唔想返,激死

男爵府

rexmarco,

妳係葵芳返工,好正喎,葵涌廣場好多嘢買,因為我有時放工都會搭車去葵芳行街,跟住先搭車返屋企

男爵府

cherrychunhim,

妳最近我噃,我有時會搭van仔去"鴻發"買紅豆糕/荼果...食, 妳實試過啦

首頁

尾頁

跳至