時政擂台

跳至

首頁

尾頁

男爵府

西九,你「忘記」申報利益做評判,當中是否涉及利益輸送,已不重要,因為你只是「忘記」而已……

僭建,你又清楚記得同記者,無講過自己無僭建……

家事,你又善忘;公事,你又在重要骨節眼「忘記」,你成個班子,個個都有不同程度的失憶,個個直至現在都未交待,個個都以你為「榜樣」,其實,你究竟想將香港搞成點呢?

男爵府

是否所有議員有僭建、所有新界鄉紳有僭建、很多富豪都有僭建……

所以, 特首梁振英刻意隱瞞僭建, 他就沒有錯?

這種邏輯, sooooooooooooooooooooooo stupid:mrgreen: 難怪梁振英真係當香港市民是愚民。

我家沒有僭建, 普羅市民很多都沒有僭建……那麼, 梁振英, 我們有資格批評你,你,下台吧:mrgreen:

Bugslife     發表於 12-12-11 13:54

禁止訪問

男爵府

fattykitty 發表於 12-12-11 12:15
用腳去實踐心中嘅願望吧
元旦日希望見到你

今日, 回望唐英年出盡吃奶的力講那一句:「你扼人, 你講大話! 」, 那種玉石俱焚之態, 大抵蠢如唐英年,都知道俾梁振英做到特首,香港真係玩完……

梁振英太聰明,懂得在骨節眼玩語言偽術,太識鑽空子,未來五年,香港真係好危險。

如果中央睇清楚這個人的面目,換人吧:mrgreen:  換曾主席,雖然我都好憎佢 。

佢可以欺騙香港市民, 都可以玩你中央政府:mrgreen:

元旦日,無可能唔出來,你睇下bk咁多梁粉,我愈來愈驚:mrgreen:    

男爵府

睇昨日那個大會,好心民建聯,就強制蔣麗雲不要再代表黨說話吧:mrgreen:

此人議政缺乏常識,議事又缺乏邏輯。

夠膽死問梁振英會否賣樓:mrgreen: 賣樓代表脫罪?

禁止訪問

回覆:梁振英,其實你記得些甚麼?

珊瑚宮

回覆:梁振英,其實你記得些甚麼?

阿爺的話

禁止訪問

禁止訪問

男爵府

引用:+本帖最後由+小米米+於+12-12-11+12:40+編

原帖由 小米米 於 12-12-11 發表
聰明係正面之詞,狡猾較貼切

Discuz

男爵府

回覆 henrylau725 的帖子

噢,henrylau, 你衰咗咩呢:mrgreen:

男爵府

fattykitty 發表於 12-12-11 23:35
以元秋雲嘅慨念,佢有個妹因商業詐騙入獄,咁係咪要脫離姐妹關係呢 ...

我發覺民建聯愈來愈鍾意用那些「街坊」說話, 指指點點, 其實, 又沒有說服力,所以, 連曾鈺成都叫佢入正題:mrgreen:

民建聯有關人士, 如果你睇到民婦連段字, 就叫蔣女士收口吧, 完全掉人現眼, 拉低黨水平就係呢種, 要發言留番俾李慧琼、陳克勤算啦, 蔣女士用來投票已經好足夠:mrgreen:

水晶宮

牛年勳章 hashtag影視迷勳章

小米米 發表於 12-12-12 16:49
我發覺民建聯愈來愈鍾意用那些「街坊」說話, 指指點點, 其實, 又沒有說服力,所以, 連曾鈺成都叫佢入正題:m ...

我都覺得蔣女士真係少d出聲為妙, 真係多得佢唔少.

同意要發言留番俾李慧琼、陳克勤算啦, 唔係真係影響黨譽.

或者搵人train 下佢啦!!!

大宅

引用:用腳去實踐心中嘅願望吧元旦日希望見到你

原帖由 fattykitty 於 12-12-11 發表
用腳去實踐心中嘅願望吧
元旦日希望見到你
I will go there

Batgirl    發表於 12-12-21 16:20

男爵府

雖然,我們認為梁振英毫無誠信,在這裡是多麼弱勢

不打緊,我們一人一張名信片,寄俾特首,提醒佢不要以為自己的謊言有認受性,你根本在動搖香港廉潔、誠信等核心價值。

如果,你又唔鍾意遊行嗌口號,寄明信片很適合你。

請不要妖言惑眾,胡扯人人都有僭建,特首根本沒問題。現在新界有僭建的鄉紳,就會更蠻不講理。

僭建到那一個程度先有問題? 起多一層、兩層?地下密室用千呎為單位好唔好?

記住,要用名信片,要俾郵差叔叔都知道!:mrgreen:

寄完記得貼上來啊:mrgreen:

禁止訪問

男爵府

cookingmamami 發表於 12-12-21 22:15
冇誠信都可以咁多人撐
班濳建犯民派咪一樣:;pppp:

珍珠宮

引用:冇誠信都可以咁多人撐

原帖由 cookingmamami 於 12-12-21 發表
冇誠信都可以咁多人撐
因為佢真心幫香港人,而唔似垃圾議員,除了嘈,為反而反,毫無見樹

禁止訪問

男爵府

ngokwan 發表於 12-12-21 22:27
因為佢真心幫香港人,而唔似垃圾議員,除了嘈,為反而反,毫無見樹
你感性地覺得梁振英很真心幫香港人:mrgreen:

我是用理性,耳聞目睹梁特首為簡單為一件僭建事件,可以爆石咁,爆出好多狗屁不通的金句:mrgreen:

所謂臭屎勿掩,你左掩右掩,愈堆愈臭,句句金:mrgreen:

這就是梁特首的建樹。:mrgreen:

放心,我等小市民,完全奈梁特首唔何,連犯法僭建,都有人可以講:人人都僭建,特首僭建就不是問題:mrgreen:

首頁

尾頁

跳至